Добавил:
Upload Опубликованный материал нарушает ваши авторские права? Сообщите нам.
Вуз: Предмет: Файл:
Курсова робота 3 курс ост вариант.doc
Скачиваний:
1
Добавлен:
17.08.2019
Размер:
223.23 Кб
Скачать

ІІ. МЕТА І ЗАДАЧІ КУРСОВОЇ РОБОТИ

На основі цього визначаються такі задачі курсової роботи:

  • поглибити, систематизувати та закріпити теоретико-методологічні основи менеджменту;

  • використовувати на практиці отримані знання;

  • відпрацювати навички самостійної творчої роботи;

  • виробити вміння узагальнювати, аналізувати, порівнювати теоретичні положення;

  • працювати із спеціальною літературою, довідковими виданнями;

  • розвинути навички формулювання власних висновків, аргументів, обґрунтовувань, пропозицій щодо удосконалення певних процесів та явищ.

Іv. Структура і зміст курсової роботи

Курсова робота повинна містити:

  1. Титульний аркуш (додаток А)

  2. Зміст (додаток Б)

  3. Вступ (додаток В)

  4. Пункти (параграфи) основної частини

  5. Висновки

  6. Список використаних джерел

  7. Додатки (при необхідності)

У вступі обґрунтовують актуальність теми роботи, вказують її мету, зміст поставлених задач, формулюють об’єкт та предмет, зазначають теоретичну основу дослідження і структуру та зміст.

Розкриваючи актуальність теми, вказують її своєчасність, соціальне і економічне значення, а також формулюють проблему, вирішення якої є метою даної роботи. У вступі звертають увагу на рівень вивчення даної проблеми у вітчизняній та зарубіжній науці, виділяють дискусійні питання та невирішені проблеми. На основі поставленої мети зазначають задачі, які ставляться та вирішуються в процесі дослідження для її досягнення (задачі логічно формулювати у відповідності із пунктами основної частини роботи).

Об’єктом курсової роботи є підприємство туристичної сфери, а предмет визначає тему роботи. В об’єкті виділяється та його частина, що є предметом дослідження. Далі у вступі зазначають теоретичну базу дослідження. Це можуть бути дослідження видатних вчених, практиків управління взагалі, та управління в сфері туризму, зокрема, на яких базується робота. В кінці вступу зазначають структуру та обсяг курсової роботи, виділяючи кількість сторінок основної частини, вступу, висновків, списку використаної літератури, зазначаючи і кількість літературних джерел. Вказують кількість та обсяг таблиць, рисунків, при наявності, і додатків. Рекомендований обсяг вступу 2-3 сторінки.

Основна частина курсової роботи повинна складатись із чотирьох пунктів. Перші два пункти носять теоретичний характер. В першому пункті розкривають сутність предмету дослідження, його значення та особливості, підходи до вивчення. Другий пункт повинен бути присвячений визначенню та аналізу процесу, факторів, що впливають на предмет дослідження, проводять класифікацію управлінських категорій, розгляд яких допомагає досягти мету роботи. Також в рамках даних пунктів можна подати огляд літератури за темою роботи, де вказують етапи розвитку наукової думки за даною проблемою, підходи до її вирішення. Висловлюють власні переконання з даного питання, проводять узагальнення результатів. По можливості, вказують методику дослідження, зазначаючи методи, які варто використовувати в дослідженнях такого роду.

Третій пункт носить практичний характер, в якому дається загальна характеристика діяльності певного підприємства сфери туризму (яке є об’єктом дослідження), зокрема характеризується мета, напрями його діяльності, організаційна структура, кадрове забезпечення, тощо. Особливу увагу варто звернути на аналіз господарської діяльності об’єкту дослідження (за формою бухгалтерської звітності „Форма №2 «Звіт про фінансові результати» та формами статистичної звітності Форма №1-готель „Звіт про роботу готелю” чи Формою №1-ТУР) тощо. Бажано аналіз цих звітів здійснити за допомогою таблиць (додаток Д). В даному пункті також обов’язково розглядають особливості предмету дослідження на обраному об’єкті.

Четвертий пункт є рекомендаційний, в ньому пропонуються та розробляються конкретні пропозиції і механізми щодо удосконалення чи вирішення зазначених в третьому пункті проблем на об’єкті дослідження, проводиться оцінка результатів дослідження з точки зору відповідності меті курсової роботи.

Заключною частиною роботи є висновки. В них викладаються найважливіші наукові та практичні результати даної роботи, підводяться підсумки. Рекомендований обсяг висновків 3 – 4 сторінки.

Обов’язковою частиною курсової роботи є список використаних джерел, який включає перелік джерел, що були використані при її написанні. Їх можна розміщувати за мірою згадування в тексті, або в алфавітному порядку у такій послідовності: Закони України, Постанови Верховної Ради та Кабінету Міністрів України, нормативні документи органів державної влади, далі – книги, брошури, статті, які надруковані українською мовою, потім – російською та іншими іноземними мовами.