Добавил:
Upload Опубликованный материал нарушает ваши авторские права? Сообщите нам.
Вуз: Предмет: Файл:
___DAYANA____ / Веб-дизайн / tema1_2_corel.doc
Скачиваний:
125
Добавлен:
08.02.2016
Размер:
1.61 Mб
Скачать

1.5. Огляд графічних редакторів

На сьогоднішній день існує безліч програм, призначених для роботи з різними графічними форматами: векторні, растрові і тривимірної графіки (3D). Причому кожна з них багато в чому дублює іншу. Це зв'язано з тим, що існують уже деякі універсальні поняття і загальні положення, що поєднують усі програми. Основні розходження в інтерфейсі, і саме він часто є визначальним при віддачі переваги тій або іншій програмі. Можна виділити наступні класи графічних редакторів:

Найпростіші: MS Paint, MS Photo Editor - не вимогливі до ресурсів ПК, тільки растрова графіка, обмежене кількість підтримуваних форматів.

Середнього класу: Addobe PhotoShop, Adobe ImageReady, Adobe Illustrator, CorelDraw, Macromedia Fireworks, Macromedia Flash, Adobe LiveMotion.

Професійні: 3D Studio Pro(Max), Amaya - вимагають могутніх графічних станцій, обробка тривимірної графіки й анімації.

Дамо коротку характеристику деяких графічних редакторів середнього класу.

Adobe PhotoShop - лідер програм у категорії редакторів растрової графіки. Багатофункціональний і пропонує безліч різних можливостей для обробки цифрового фото, у тому числі підтримка цифрових камер, регулювання яскравості, затененности ділянок, зміна колірної палітри, робота із шарами, регулювання прозорості зображень, вставка тексту довільної форми, безліч шрифтів та інше. При встановленні Photoshop автоматично встановлюється допоміжна програма ImageReady, що призначена для створення анімацій і не тільки.

Adobe Illustrator – багатофункціональний редактор, призначений для роботи з векторною графікою.

Macromedia Fireworks MX – програма призначена для обробки як растрової, так і векторної графіки. Містить повний набір інструментів, необхідних для професійного створення графічних елементів. Ви зможете швидко створювати оригінальні композиції й інтерактивні елементи, від простих графічних кнопок до складних ефектів rollover і спливаючих меню. Готові зображення можна зберегти в будь-якому графічному форматі або експортувати в програми Macromedia Flash і Dreamweaver.

Macromedia Flash MX - середовище розробки Flash анімації, що зайняла де-факто лідируюче положення в ніші створення інтерактивного відео контента і додатків для мережі інтернет, що працюють на всіх основних платформах і групах пристроїв.

Adobe LiveMotion - програма розроблена компанією Adobe як альтернатива технології Flash від Macromedia, що дуже популярна серед творців Web-ігор і коротких анімаційних фільмів. За заявою Майкла Ниннесса (Michael Ninness), менеджера Adobe по LiveMotion, усе, що можна зробити за допомогою Flash, тепер можна створити і за допомогою LiveMotion, причому, використовуючи тільки мову Java Script, тоді як у програмах Dreamweaver, Fireworks і Flash від Macromedia використовуються різні мови сценаріїв. Підтримуються формати файлів SWF і QuickTime.

CorelDRAW Graphics Suite – цей інтегрований графічний пакет, розроблений канадською корпорацією Corel. Він поєднує можливості векторної і растрової обробки зображень і являє собою набір декількох додатків, що дозволяють створювати якісні ілюстрації, як для друкованої продукції, так і для Web. У CorelDRAW Graphics Suite входять наступні програми:

  • CorelDRAW – редактор векторної графіки. Зручний для створення зображення «з нуля», дозволяє переглядати окремо кожен елемент графіки та оптимізувати зображення, а також надає можливості створення графічного наповнення Web-сторінок, зокрема інтерактивної графіки.

  • Corel PHOTO-PAINT — редактор растрової графіки. Містить безліч фільтрів, що дозволяють підвищити якість сканованих зображень або додати зображенням велику виразність.

  • Corel R.A.V.E — спеціально розрахована на Web-дизайнерів програма для створення нескладних презентацій і Flash-анімацій;

  • Corel TRACE — програма для перетворення растрової графіки у векторну;

  • Corel CAPTURE — утиліта для оптимізації роботи з копіями екрана.

На питання що краще Adobe Illustrator або CorelDRAW, однозначної відповіді немає. У кожного з них є свої недоліки і переваги. Як правило, усякий поважаючий себе дизайнер, уміє працювати як у тім, і в іншому векторному графічному редакторі, тому що для виконання одних задач зручний Adobe Illustrator, а для інших CorelDRAW.

Соседние файлы в папке Веб-дизайн