Добавил:
Upload Опубликованный материал нарушает ваши авторские права? Сообщите нам.
Вуз: Предмет: Файл:
___DAYANA____ / Веб-дизайн / tema1_2_corel.doc
Скачиваний:
125
Добавлен:
08.02.2016
Размер:
1.61 Mб
Скачать

2.2. Навігація в документі. Режими перегляду

У CorelDRAW можна переміщатися по вікну документа, збільшувати і зменшувати масштаб перегляду, а також прокручувати екран. Використовуючи команди головного меню, можна змінювати спосіб відображення об'єктів і працювати зі спеціальними допоміжними об'єктами (наприклад, направляючими), що не виводяться на друк, але допомагають при малюванні і вирівнюванні фігур.

Група інструментів Масштаб (Zoom) на панелі інструментів містить два інструменти (рис .2.17), що дозволяють змінювати параметри перегляду зображення на екрані.

Кнопка -Масштаб (Zoom) - змінює масштаб перегляду. Однократний щелчок лівою кнопкою миші по цьому інструменту збільшує масштаб у два рази. При натиснутій клавіші Shift або щелчку правою кнопкою миші відбувається зменшення масштабу. Щоб збільшити яку-небудь область вікна документа на весь екран, досить обвести її інструментом Zoom (Масштаб) при натиснутій лівій кнопці миші.

При виборі цього інструмента на панелі інструментів відкривається панель, яка надає додаткові можливості зміни масштабу перегляду: (Рис. 2.18) . Але, з огляду на той факт, що зміна масштабу перегляду - це досить часта операція, яку необхідно виконувати працюючи в CorelDRAW, доцільно запам'ятати і використовувати клавіатурні еквіваленти:

F2 - тимчасовий (на одну операцію) виклик інструмента Масштаб;

F3 - зменшення масштабу;

F4 - еквівалент Масштаб по всіх об'єктах;

Shift+F2 – еквівалент Масштаб по виділенню;

Shift+F4 – Страница целиком (Zoom To Page).

Кнопка -Ручной инструмент (Hand) - дозволяє переміщати область перегляду у вікні документа. Таку ж функцію виконують смуги прокручування внизу і праворуч від вікна документа.

Меню Показать (View) - пункт головного меню програми, в якому зібрані команди керування режимами перегляду і відображення допоміжних об'єктів. Тобто об'єктів, що не відображаються при друці і не зберігаються при експорті документа, але допомагають при редагуванні.

Меню Показать має наступний вигляд:

Рис. 2.19.  Меню Показать (View)

Перші п'ять команд цього меню призначені для вибору режиму відображення об'єктів на екрані:

  • Простой каркас (Simple Wireframe) - найбільш спрощений режим перегляду, у якому растрові зображення стають чорно-білими і напівпрозорими, ігноруються атрибути заливання й обведеня, а також ефекти (ореол, перетікання, екструзія й ін.);

  • Каркас (Wireframe) - на відміну від режиму Простой каркас дозволяє побачити застосовані ефекти;

  • Чертеж (Draft)повнокольоровий режим перегляду з низькою якістю;

  • Нормально (Normal) - режим перегляду середньої якості, при якому не відображаються Postscript – заливання;

  • Расширенный (Enhanced) – максимально якісний режим перегляду.

Для переключення між двома останніми використаними режимами можна використовувати сполучення клавіш <Shift+F9>. Необхідно пам’ятати чим простіше режим перегляду, тим швидше відбувається промальовування екрана. Якщо не займатися цветокорекцією, то цілком достатньо використовувати режим Нормально або Креслення. Каркасні режими незручні тим, що всі об'єкти стають прозорими, через що в місцях перетинання великої кількості ліній виходить "каша".

Режим Полноэкранный просмотр (Full-Screen Preview) дозволяє побачити документ, що редагується, на повному екрані - без рядка меню, панелей і докерів. Зображення в цьому режимі відповідає результату друку документа на принтері з тією точністю, що визначається настроюваннями ветокорекції монітора.

Режим Просмотр только выделенных (Preview Selected Only) показує в режимі повноекранного перегляду тільки виділені об'єкти.

Режим Вид сортировщика страниц (Page Sorter View) - режим перегляду, який корисний при роботі з багатосторінковими документами. Він дозволяє відобразити всі сторінки документа на одному екрані. Зміст сторінок показується у виді мініатюр.

Соседние файлы в папке Веб-дизайн