Добавил:
Upload Опубликованный материал нарушает ваши авторские права? Сообщите нам.
Вуз: Предмет: Файл:
___DAYANA____ / Веб-дизайн / tema1_2_corel.doc
Скачиваний:
125
Добавлен:
08.02.2016
Размер:
1.61 Mб
Скачать
        • Bmp (Windows Device Independent Bitmap)

Власний формат операційної системи MS Windows, спеціально для неї розроблений. Підтримує індексовану палітру (256 кольорів) і RGB-модель кольорів. Даний формат підтримують всі графічні редактори, що працюють у MS Windows. Проте BMP має численні недоліки: не підходить для Інтернету; украй невдалий вибір для наступного друку; є апаратно залежним форматом; некоректно використовує RLE-стиск; займає невиправдано багато місця на диску.

        • Gif (CompuServe Graphics Interchange Format)

Один з найвідоміших форматів файлів, який на сьогоднішній день в основному використовується в Інтернеті. GIF був розроблений у 1987 році компанією CompuServe для швидкісної передачі зображень по мережах. Спочатку це був формат, що підтримує тільки 256 кольорів. Однак незабаром була виявлена прихована можливість GIF - записувати в один файл кілька картинок і програвати їх з визначеною затримкою. GIF підтримує прозорість, причому прозорими можна призначити кілька кольорів. У GIF використовується LZW-компресія, що в сполученні з індексування кольорів робить цей формат ідеальним для збереження і передачі зображень з малою кількістю кольорів. Ще одна перевага GIF — можливість використання черезстрічкове розгорнення, при якій файл спочатку завантажується через рядок, у меншому вертикальному дозволі, а потім завантажуються інші рядки. Анімація, прозорість, черезстрічкове розгорнення зробили GIF одним із самих використовуваних в Інтернету форматів. Однак основний недолік даного формату — відображення тільки 256 кольорів.

ПРИМІТКА. LZW компресія — ще один вид стиску зображень, близький RLE. При такій компресії відбувається пошук так званих "фраз" (повторюваних комбінацій різних кольорів), що записуються у виді ключів. Надалі для кодування зображення використовуються вже створені ключі. Цей метод досконаліше RLE при роботі з областями, що мають переходи кольорів, однак кодування в LZW вимагає більше системних ресурсів.

        • Jpeg (Joint Photographic Experts Group)

JPEG - це не тільки графічний формат, це один із самих розповсюджених у даний час технологій стиску файлів. Технологія JPEG реалізується в такий спосіб: спочатку зображення розбивається на блоки 8*8 пікселів. Потім записується два типи інформації — усереднена інформація про блок і інформація про його деталі. Далі, у залежності від обраного ступеня стиску, віддаляється та або інша кількість додаткової інформації. Чим менше буде розмір файлу, тим гірше буде його якість. JPEG найкраще використовувати для зображень, що допускають нечіткість країв і невелику розмитість. Однак для збереження, наприклад, графіків краще віддати перевагу іншим форматам. В даний час JPEG – один із основних форматів передачі графіки в Інтернет. Це обумовлено тим, що жоден інший формат не може дати такого співвідношення якості і швидкості завантаження зображень.

        • Pict (Macintosh QuickDraw Picture Format)

Використовується, в основному, на комп'ютерах Macintosh. Підтримується всіма програмами на цих комп'ютерах і навіть служить стандартом буфера обміну. При збереженні в PICT ви можете використовувати колірні моделі Bitmap, Grayscale, Indexed colors, RGB, CMYK. У RGB-файлі можна зберегти один альфа-канал, в інших режимах — декілько. PICT здатний зберігати векторну інформацію, текст і звук. Цей формат має досить непогані можливості для стиску за умови наявності великих областей одного кольору (RLE-компресія).

Соседние файлы в папке Веб-дизайн