Добавил:
Upload Опубликованный материал нарушает ваши авторские права? Сообщите нам.
Вуз: Предмет: Файл:
Скачиваний:
80
Добавлен:
08.02.2016
Размер:
3.88 Mб
Скачать

Станції переливання крові

8.201 Станції переливання крові (далі СПК) необхідно розміщувати в окремому будинку.

8.202 Забороняється використовувати при реконструкції підстанції переливання крові корпуси інфекційних лікарень, СЕС, судово-медичних та патолого-анатомічних відділень і розміщувати в приміщенні СПК заклади, функціонально не пов'язані з її роботою.

8.203 Номенклатура виготовлюваних препаратів, потужність та структура станції переливання крові визначаються завданням на проектування.

  1. Приміщення станції переливання крові за функціональним призначенням треба розділяти на дві групи: лабораторну і фракціонування крові. Приміщення групи фракціонування крові слід розміщувати в ізольованій частині будинку і проектувати за нормами промислових підприємств.

  2. Віварій необхідно розміщувати в окремому будинку або ізолювати у його торці.

  3. Площу станцій переливання крові приймати за додатком П.

Молочні кухні та роздавальні пункти молочних кухонь

8.207 Потужність і структура молочних кухонь та їх роздавальних пунктів визначаються завданням на проектування з врахуванням потреби в дитячому харчуванні та кількості дитячого населення, що обслуговується, та вимог ДБН 360.

8.208 Молочні кухні розташовують в окремих будинках. Розміщення їх у житлових будинках та комплексах побутового обслуговування погоджується з органами санітарно-епідемічного нагляду.

Допускається об'єднання в одному будинку молочної кухні та роздавального пункту.

8.209 Площу приміщень молочних кухонь та роздавальних пунктів приймати за додатком Р.

Санаторно-курортні заклади

  1. Санаторно-курортні заклади слід проектувати згідно з ДБН 360, ДБН В.2.2-9, ДержСанПіН 172, ДержСанПін 173 з урахуванням додаткових вимог даного розділу.

  2. Потужність і структура санаторно-курортних закладів, до яких відносяться санаторії, комплекси санаторіїв, профілакторії, визначаються завданням на проектування в залежності від місцевих природно-кліматичних умов та відповідних медико-санітарних та техніко-економічних обгрунтувань.

  3. Приміщення будинків санаторіїв поділяються на такі функціональні групи:

а) приймально-вестибюльну;

б) житлові приміщення;

в) приміщення лікувально-діагностичного відділення;

г) приміщення культури та відпочинку;

д) приміщення їдальні;

є) адміністративні приміщення;

ж) господарчі приміщення.

Всі приміщення санаторіїв слід блокувати. Група житлових приміщень повинна бути ізольована від приміщень інших груп.

8.213 Площа приміщень приймально-вестибюльної групи в санаторіях (комплексі) слід приймати згідно з додатком С.

8.214 Кількість житлових кімнат різної місткості встановлюється завданням на проектування. Житлові кімнати (палати) з необхідними допоміжними приміщеннями слід групувати в секції по 50 місць в кожній.

Всі приміщення, що входять до складу однієї секції, слід розміщувати на одному поверсі.

  1. Житлові кімнати, призначені для відпочинку сімей з дітьми, необхідно розташовувати в окремих будинках або ізольованих частинах будинків.

  2. В кожному санаторії місткістю до 500 місць слід передбачати в ізоляторі одну палату на одне ліжко і одну на два; місткістю до 1000 місць – дві палати на одне ліжко та дві на два.

  3. Житлові кімнати в санаторіях для ІIIБ, IIIВ та IVB кліматичних зон повинні мати лоджії або балкони; для IIВ кліматичної зони – відповідно до завдання на проектування.

8.218 При кожній палаті слід передбачити передпокій і санітарний вузол з умивальником, унітазом і душем, обладнані стаціонарною сіткою і сіткою на гнучкому шланзі.

Ширина передпокою повинна бути не менше 1,05 м.

  1. Площу приміщень спальної секції слід приймати відповідно до додатка С.

  2. Площа житлових кімнат в санаторіях, санаторіях-профілакторіях і закладах відпочинку на одне місце слід приймати за таблицею 14.

Площа житлової кімнати повинна бути не менше 9 м2.

Таблиця 14

Назва закладу

Площа (не менше), м2, на 1 місце

Санаторії, санаторії-профілакторії, а також заклади відпочинку для дорослих (або сімей разом з дітьми)

  • цілорічного функціювання;

  • сезонного (літнього) функціювання

6,0

4,5

Оздоровчі табори для старшокласників

4,0

Санаторні дитячі табори

4,5

  1. Приміщення лікувально-діагностичного відділення санаторію повинні бути зблоковані з корпусом, де розміщені житлові приміщення, або з'єднані з ним теплим переходом. Набір приміщень цієї групи слід приймати відповідно до завдання на проектування в залежності від профілю санаторію та згідно з додатком Л.

  2. Площу приміщень культури та відпочинку в санаторіях слід приймати відповідно до додатка С.

8.223 Склад і площа котельних, пральних, гаражів, а також овочесховищ, теплиць і складських приміщень, які обслуговують санаторій, визначаються відповідно до додатка Л та завдання на проектування.

Соседние файлы в папке Проектування готелю