Добавил:
Upload Опубликованный материал нарушает ваши авторские права? Сообщите нам.
Вуз: Предмет: Файл:
Проектування готелю / GRS_met_kurs_proekt_2011.doc
Скачиваний:
101
Добавлен:
08.02.2016
Размер:
1.16 Mб
Скачать

Міністерство освіти і науки україни

Київський національний торговельно-економічний університет

Кафедра технології та організації ресторанного господарства

Проектування об’єктів готельно-ресторанного господарства

МЕТОДИЧНІ РЕКОМЕНДАЦІЇ

до виконання курсових проектів

освітньо-кваліфікаційний рівень бакалавр

напрям підготовки 140101 Готельно-ресторанна справа

професійне спрямування Готельно-ресторанна справа

Київ 2011

Укладач: Григоренко О.М., канд.техн.наук, доцент

Антоненко А.В., асистент

Методичні рекомендації обговорено і схвалено на засіданні кафедри технології та організації ресторанного господарства Київського національного торговельно-економічного університету

від “__”__________ 2011р., протокол № ___.

Методичні рекомендації затверджено на засіданні методичної комісії факультету ресторанного-готельного та туристичного бізнесу Київського національного торговельно-економічного університету “__” ___________ 2011 р., протокол № ___.

Рецензенти:

Методичні рекомендації

до виконання курсових проектів

освітньо-кваліфікаційний рівень бакалавр

напрям підготовки 140101 Готельно-ресторанна справа

професійне спрямування Готельно-ресторанна справа

Укладач: ГРИГОРЕНКО Олег Михайлович

АНТОНЕНКО Аретм Васильович

Редактор_____________________

Підп. до друку _____. Формат 60х84/16. Папір друк.

Офс.друк. Ум.друк.арк.___. Ум.фарб.відб. ____.

Обл.-вид.арк.____.Тираж 100 пр. Зам ____.

________________________________________________________________

РВВ КНТЕУ Дільниця оперативного друку

002156, Київ-156, вул.Кіото, 19

1. Загальні положення

Відповідно до навчальних планів студенти виконують курсовий проект з дисципліни “Проектування об’єктів готельно-ресторанного господарства”. Написання курсового проекту є необхідним етапом для закріплення теоретичних та практичних знань, здобутих студентами на лекціях та під час практичних занять; відпрацювання навичок самостійної роботи з елементами творчого пошуку, ініціативності; вироблення вміння узагальнювати теоретичні матеріали, аналізувати практичну інформацію, працювати зі спеціальною літературою та довідниковими матеріалами; розвитку уміння формулювання власних висновків, чіткої аргументації, обґрунтування прийнятих рішень та пропозицій.

Курсове проектування має на меті:

  • поглибити, систематизувати, закріпити і розширити фундаментальні теоретичні та практичні знання зі спеціальності;

  • виробити вміння практичного використання теоретичних матеріалів, роботи зі спеціальною нормативною літературою, довідковими виданнями, тощо;

  • відпрацювати навики самостійної роботи і оволодіти методикою проектування об’єктів готельно-ресторанного господарства, проектування виробничих потужностей з елементами творчого пошуку та ініціативності;

  • визначити рівень засвоєння знань студентами та їх підготовки до самостійної роботи в умовах сучасної діяльності об’єктів готельно-ресторанного господарства, на основі прогресивних досягнень науки і техніки.

Курсовий проект передбачає закріплення одержаних знань з дисципліни «Проектування об’єктів готельно-ресторанного господарства» і є самостійною роботою, яка свідчить про оволодіння студентом методиками проектування об’єктів готельно-ресторанного господарства, вмінні професійно виконувати завдання, пов’язані з забезпеченням раціональної організації технологічних процесів, поліпшення якості надання послуг, з розробкою та впровадженням заходів щодо підвищення ефективності роботи об’єкту готельно-ресторанного господарства.

Курсовий проект виконується на основі виданого завдання за тематикою, яка має відповідати навчальним планам і робочим програмам та створювати єдиний цикл в учбовому процесі, завершальним етапом якого є дипломний проект.

Орієнтовна тематика курсових проектів та регламент їх виконання встановлюються на початку навчального семестру (дод.1-2). Студент самостійно вибирає тему курсового проекту і узгоджує її з керівником. Тематика курсових проектів розглядається і затверджується кафедрою. Студент може запропонувати свою тему з обгрунтуванням необхідності та доцільності її розробки.

Курсовий проект обов’язково складається із розрахункової і графічної частин.

Основними етапами виконання курсового проекту є :

  • вибір теми курсового проекту;

  • вивчення спеціальної літератури і уточнення плану проекту;

  • збір вихідної інформації (дислокація об’єктів готельно-ресторанного господарства обраного району, режими їх роботи, контингент споживачів, тощо);

  • обробка та аналіз одержаних літературних і дослідницьких даних;

  • технологічні розрахунки;

  • обгрунтування висновків та пропозицій;

  • виконання графічної частини у вигляді компоновочного рішення проектуємого об’єкту готельно-ресторанного господарства з розміщенням обладнання у визначених завданням цехах закладу ресторанного господарства при готелі;

  • розробка схеми комунікаційного забезпечення визначених цехів;

  • оформлення курсового проекту;

  • подання курсового проекту на рецензію та захист.

Курсові проекти, які не відповідають вищезазначеним за змістом вимогам та неправильно оформлені до захисту не допускаються і повертаються студенту на доопрацювання.

Курсовий проект виконується в строки, які обумовлені навчальним планом та зазначені у завданні (дод.10). Студенти, які порушили строки подання курсового проекту на кафедру і не захистили його у встановлені терміни, до екзаменаційної сесії не допускаються.

За прийняті в курсовому проекті рішення та правильність всіх отриманих результатів і даних відповідає студент-автор курсового проекту.

Соседние файлы в папке Проектування готелю