Добавил:
Upload Опубликованный материал нарушает ваши авторские права? Сообщите нам.
Вуз: Предмет: Файл:
Скачиваний:
80
Добавлен:
08.02.2016
Размер:
3.88 Mб
Скачать

Дезінфекційні відділення

  1. Дезінфекційне відділення є обов'язковим структурним елементом лікарні.

  2. Дезінфекційне відділення необхідно розміщувати в стаціонарі чи в господарчій зоні лікувально-профілактичного закладу.

  3. Відділення має бути непрохідним. Всі приміщення дезінфекційного відділення мають бути розділені на дві зони: "брудну", де працюють з інфікованими речами, і "чисту", де проводяться роботи з дезінфікованими речами. Вхід в чисту зону можливий тільки через санітарний пропускник.

  4. Кількість встановлюваних дезінфекційних камер визначається розрахунком.

  5. Площу приміщень дезінфекційного відділення приймати за додатком К, таблиця К.8.

Пральня

  1. Прання білизни лікувально-профілактичних закладів повинно проводитись у пральнях поселень. В лікувально-профілактичних закладах, що мають акушерські, інфекційні і педіатричні (для дітей до 1 року) ліжка, необхідно передбачати лікарняні пральні.

  2. Потужність пральні необхідно приймати із розрахунку прання: 2,3 кг сухої білизни за добу на 1 ліжко в стаціонарі; 0,4 кг сухого білизни на 1 відвідування за добу в амбулаторно-поліклінічному закладі; 1 кг сухої білизни за добу на кожного проживаючого в пансіонаті, відвідувача денного стаціонару, а також матір, яка перебуває разом з дитиною; 4 кг сухої білизни за добу на 1 новонародженого чи дитину до 1 року.

  1. За наявності в складі лікувально-профілактичного закладу інфекційних ліжок необхідно передбачати самостійні входи для прийому інфікованої і неінфікованої білизни і цех для дезінфекції білизни із інфекційного відділення.

  2. В пральнях багатопрофільних лікарень необхідно організовувати технологічні лінії для обробки білизни інфекційних відділень і відділень новонароджених і грудних дітей.

  3. Лікарняні пральні необхідно проектувати згідно з вимогами даних норм з урахуванням норм на проектування підприємств побутового обслуговування населення.

  4. Площу приміщень пралень і приміщень приймання і дезінфекції інфікованої білизни приймати за додатком К (таблиці К.9 та К.10) відповідно.

Служба приготування їжі

8.82 Службу приготування їжі в лікувально-профілактичному закладі не допускається блокувати з інфекційними, патолого-анатомічними і дезінфекційними відділеннями.

  1. Приміщення видачі їжі необхідно проектувати єдиним для всіх відділень лікувально-профілактичного закладу, крім інфекційних, для яких необхідно передбачати самостійне приміщення видачі з окремим зовнішнім виходом.

  2. При службах приготування їжі допускається проектування їдалень, буфетів, кафе для персоналу і додаткового платного харчування хворих.

8.85 Їдальні санаторно-курортних закладів слід проектувати в складі кожного санаторію з розрахунку забезпечення їжею хворих в одну зміну.

Обідні зали слід приймати потужністю не більше 250 місць.

8.86 Площа обіднього залу (без роздаточної) приймати за таблицею 8.

Таблиця 8

Назва закладу

Площа (не менше), м2, на 1 місце

Площа обіднього залу:

в дитячих оздоровчих таборах (літніх) і оздоровчих таборах старшокласників

1,0

в санаторних і дитячих оздоровчих таборах

1,4

в санаторіях, санаторіях-профілакторіях: 

– при самообслуговуванні

– при обслуговуванні офіціантами

1,8 (включаючи роздаточну лінію)

1,4

Примітка. Площа залів спеціалізованих підприємств громадського харчування приймається

відповідно до завдання на проектування

8.87 Службу приготування їжі необхідно проектувати з урахуванням норм на проектування підприємств громадського харчування.

  1. Склад і площі приміщень служб приготування їжі визначаються завданням на проектування і залежать від кількості ліжок, що обслуговуються, та форми виробництва (на сировині чи напівфабрикатах).

  2. Площу приміщень служби приготування їжі на сировині приймати за додатком К, таблиця К.11.

Соседние файлы в папке Проектування готелю