Добавил:
Upload Опубликованный материал нарушает ваши авторские права? Сообщите нам.
Вуз: Предмет: Файл:
Скачиваний:
80
Добавлен:
08.02.2016
Размер:
3.88 Mб
Скачать

Спеціалізовані амбулаторно-поліклінічні заклади

  1. Спеціалізовані амбулаторно-поліклінічні заклади (консультативні поліклініки, диспансери, стоматологічні поліклініки, поліклініки нетрадиційних методів лікування та ін.) передбачаються завданням на проектування.

  1. Поліклініки нетрадиційних методів лікування можуть проектуватись як самостійні заклади, так і у вигляді відділень в складі амбулаторно-профілактичних закладів.

8.185 Склад приміщень спеціалізованих закладів (вестибюльна група і спільні приміщення, кабінети лікарського прийому, лікувально-діагностичні відділення-кабінети) приймається за відповідними розділами цих норм.

Амбулаторії

  1. Амбулаторії можуть бути розташовані окремо чи розміщуватись в одному будинку з лікарнею. В останньому випадку відділення відновлювального лікування, відділення функціональної діагностики, лабораторія, стерилізаційна, службово-побутові приміщення можуть бути спільними для двох підрозділів. Не допускається перетинання потоків хворих стаціонару і відвідувачів амбулаторії.

  2. Діагностичні підрозділи, відділення відновлювального лікування, кабінети стоматолога та хірурга можуть бути спільними для дорослого і дитячого відділень за умови організації їх роботи з почерговим використанням.

8.188 Площу амбулаторій приймати за додатком М, таблиця М.6.

Фельдшерсько-акушерські пункти

  1. До складу фельдшерсько-акушерських (фельдшерських) пунктів можуть включатися палати для надання невідкладної медичної допомоги.

  2. При фельдшерсько-акушерському пункті (далі – ФАП) необхідно передбачати кімнату термінового приймання пологів з кімнатою тимчасового перебування породіллі з новонародженим і кімнату тимчасового перебування хворого (при кабінеті фельдшера).

  3. При ФАПах розмішують аптечний пункт з продажу готових лікувальних форм і предметів санітарії та гігієни.

  4. В кімнату тимчасового перебування хворого та ізолятор необхідно передбачати окремі входи.

  5. Площу приміщень фельдшерсько-акушерських пунктів приймати за додатком М, таблиця М.7.

Здоровпункти

8.194 Лікарські та фельдшерські здоровпункти необхідно проектувати у складі промислових підприємств та громадських закладів згідно з вимогами СНіП 2.09.04 з набором приміщень відповідно до завдання на проектування.

Станції (підстанції) швидкої медичної допомоги

  1. У великих містах та районних центрах у складі станції швидкої медичної допомоги організуються підстанції з розрахунком забезпечення 15-хвилинної транспортної доступності.

  2. Кількість виїздів на станції (підстанції) швидкої медичної допомоги слід приймати з розрахунку 4 тис. на рік на 10 тисяч проживаючого в місті населення.

  1. Кількість автомашин, що обслуговують станцію (підстанцію) швидкої медичної допомоги, визначається у відповідності з ДБН 360.

  2. Станції (підстанції) швидкої медичної допомоги необхідно розміщувати в окремому будинку.

Допускається влаштування підземної стоянки для автомашин швидкої допомоги.

8.199 Потужність та структура станції (підстанції) швидкої медичної допомоги визначається завданням на проектування.

8.200 Площу приміщень станції (підстанції) швидкої медичної допомоги приймати за додатком Н.

Соседние файлы в папке Проектування готелю