Добавил:
Upload Опубликованный материал нарушает ваши авторские права? Сообщите нам.
Вуз: Предмет: Файл:
Скачиваний:
108
Добавлен:
08.02.2016
Размер:
302.66 Кб
Скачать

2.2 Проектування житлової групи приміщень

Група житлових приміщень є головною як за значеннями, так і за розмірами в проектованому готелі. До складу приміщень житлового поверху належать номери, коридори, холи, вітальні, приміщення побутового обслуговування на поверсі.

Призначення житлової зони в проектованому закладі – забезпечення умов для помешкання: надання послуг проживання, обслуговування номеру, чищення і прасування одягу, прийом білизни для прання, виконання незначних послуг і доручень, продаж їжі в номер, транспортування багажу в номери.

В проектованому готелі всі номери поділяються на наступні категорії: президентські апартаменти, апартамент, люкс, напівлюкс, одномісний стандарт, двомісний стандарт.

Враховуючи специфіку та категорію проектованого закладу розроблено структуру номерного фонду. (табл. 1.4)

Таблиця 1.4

Структура номерного фонду готелю

Тип

номеру

Кількість кімнат

Кількість місць в номері

Загальна

площа номеру

Кількість номерів даного типу

Загальна площа номерів даного типу

Стандарт одномісний

1

1

12

31

372

Стандарт двомісний

1

2

16

49

784

Напівлюкс

1

2

20

54

1080

Люкс

2 (3)

2

40

4

800

Апартамент

2 (3)

2

50

2

100

Президентські апартаменти

3

1(2)

56

1

56

Загальна площа номерного фонду, м.кв

3192

Житлова площа номерів у проектованому закладі складає не менше 10 м2, що відповідає сучасним стандартам дотримання мінімальної площі номерів для комфортного перебування гостя.

Розміщуючи меблі, було враховано норми розривів і проходів між меблями: так, мінімальний прохід для однієї людини – 60 см, для двох – 110 см, мінімальна відстань від стіни до пристінних меблів – 5 см.

Інтер’єрне рішення номерівбуде виконане в стилі хай-тек, з використанням сучасних матеріалів, обладнання та оздоблення. Хай-тек – це поєднання високих технологій та конструктивізму, особливістю є елегантна простота та ясність вираження ідей. Номери категорії люкс та апартамент буде оформлено в індивідуальному авторському стилі з використанням ексклюзивних елементів декору, картин та світла.

Кольорове вирішення інтер’єру – чорно-білі тони, відповідаючи кольоровій гаммі вестибюлю та всього готелю загалом.

Всі номера готелю буде оснащено шумоізолюючими вікнами та сучасним обладнанням і технікою.

Номери відповідають основним вимогам: температура повітря в приміщеннях в межах від 18ᵒС до 20ᵒС, вологість від 65-70%. В наявності природня та штучна вентиляції, денне природнє освітлення і загальне штучне освітлення у вечірні години тощо.

Проектування приміщень житлової групи, що включають коридори на поверхах, холи та вітальні, виконано відповідно до встановлених стандартів. Так, особливістю коридорів в проектованому готелі є відсутність меблів, денне та штучне освітлення, що сприяє швидкому орієнтуванню. Ширина коридору розраховувалася так, щоб у ньому легко могли розминутися двоє людей з валізами у руках (не менше як 1.3 м і не більше як 2.4 м). Підлогу коридорів покрито матеріалами, що поглинають шум, і не є слизькими, а стіни і стеля виготовлені із вогнестійких матеріалів.

Площа холу в проектованому готелі складає 70 м2, що дозволяє холу виконувати функцію місця відпочинку гостей, мешканців готелю, відвідувачів, для зібрання прибулих гостей, мешканців готелю, відвідувачів, для службових та ділових зустрічей.

Приміщення для побутового обслуговування знаходиться окремо на поверсі та включають: блок приміщень, що надають побутові послуги, приміщення для обслуговуючого персоналу, приміщення для чистої білизни, приміщення для брудної білизни, приміщення для зберігання інвентарю, який використовується для прибирання, блок обслуговуючих приміщень.

Приміщення для обслуговуючого персоналу знаходиться неподалік від поверхового холу. Обладнуються робочим столом, стільцями, диваном, вбудованою або окремою шафою, холодильником, телефоном, системою зв’язку з номерами і вестибюльними службами ( табл. 1.5)

Таблиця 1.5

Соседние файлы в папке Проектування готелю