Добавил:
Upload Опубликованный материал нарушает ваши авторские права? Сообщите нам.
Вуз: Предмет: Файл:
129549.rtf
Скачиваний:
14
Добавлен:
08.02.2016
Размер:
5.62 Mб
Скачать
  1. Рентабельність господарської діяльності

Ргд=ЧП/Д*100%

Ргд=0/59524,9*100%= 0%

  1. Рентабельність послуг

Рп=ЧП/Собівартість послуг*100%

Рп=0/36138,5*100%= 0%

  1. Шляхи підвищення ефективності функціонування підприємства

3.1 Пропозиції щодо підвищення ефективності функціонування підприємства

У напрямку удосконалення технології менеджменту в готелі “Прем’єр Палац” необхідним є приділення значної уваги розвитку корпоративної культури на підприємстві.

Відносини між учасниками, директорами товариства повинні будуватися на взаємній довірі і повазі. Взаємна довіра і повага між учасниками корпоративних відносин можлива за умови, що кожний з них сумлінно і без зловживань реалізовуватиме свої права, виконуватиме обов’язки і керуватиметься інтересами суспільства і добробуту його учасників.

Гордість будь-якого готелю - це персонал, який може говорити на різних мовах і справляти хороше враження на гостей рівнем своїх знань і гнучкістю спілкування. “Прем’єр Палац” - унікальний готель, розташований у самому серці древнього Києва, столиці України. Розташований у діловому та історичному центрі старовинного міста, готель вже сторіччя є незмінним взірцем гостинності та своєрідною візитівкою Києва. В останні роки була проведена ретельна реконструкція готелю з урахуванням всіх міжнародних стандартів і сьогодні це найсучасніший п’ятизірковий готель за якістю та кількістю послуг якому немає рівних в Україні. В готелі працює професіональний персонал, який відвідує тренінги з готельного бізнесу. Спілкуванння з туристами в готелі відбувається, згідно усіх норм етикету. Навчання персоналу ефективному спілкуванню з клієнтами (безпосередньо або по телефону) припускає досягнення двох речей:

  • чітко освоєних оптимальних дій (фраз, виразів підтримки, жалю і т.д.);

  • формування внутрішнього ціннісного відношення персоналу до клієнтів і до суті своєї роботи.

Культура обслуговування – це уміле задоволення потреб клієнтів і співробітників, це стиль роботи керівництва. Найдієвіший і ефективний спосіб створення культури обслуговування полягає в тому, щоб встановити стандарти обслуговування, навчити персонал, контролювати постійне і неухильне виконання стандартів обслуговування. У зв’язку з цим, готелі, які успішно працюють, приділяють першочергову увага не тільки гостям, але і співробітникам. Тому головними рекомендаціями для готелю “Прем’єр Палац” є:

  1. Постійне навчання та підвищення кваліфікації персоналу;

  2. Дотримання вимог санітарних та інших служб;

  3. Контроль за діяльністю всіх служб готелю;

  4. Швидке реагування на проблеми клієнтів;

  5. Подальший розвиток та пропаганда українського сервісу на світовому ринку готельних послуг;

  6. Збільшення кількості додаткових послуг (жива музика у холі щовихідних, надання дитячих ліжок, професійний догляд за взуттям).

Всі представлені нововведення є економічно доцільними та необхідними для готелю. Всі вони стосуються лише підвищення надання якості послуг, адже це і є основною метою будь-якого готелю.

Щодо внутрішніх факторів, то необхідно знизити собівартість продукції, за рахунок зниження витрат на одиницю послуг. Такого ефекту можна досягнути за рахунок використання сировини, яку б надавав вітчизняний виробник.

Соседние файлы в предмете [НЕСОРТИРОВАННОЕ]