Добавил:
Upload Опубликованный материал нарушает ваши авторские права? Сообщите нам.
Вуз: Предмет: Файл:
дфк (2).docx
Скачиваний:
32
Добавлен:
08.02.2016
Размер:
52.38 Кб
Скачать

6. Перевірка наявності оформлених у встановленому проектно-кошторисної та іншої технічної документації

6.1. У замовника перевірити наявність оформлених у встановленому порядку:

- проектно-кошторисної документації. Всі види ремонтно-будівельних робіт, крім поточного ремонту, потребують наявності проектно-кошторисної документації. Обсяг і вартість поточного ремонту, що виконується господарським способом, може бути визначено на  основі дефектних актів і розцінених описів робіт.

Проектно-кошторисна документація для будівництва приймається замовником на підставі Акта про приймання проектно-вишукувальної, науково-технічної продукції, який є підставою для оплати виконаної роботи.

Склад, порядок розроблення, оформлення, погодження та затвердження проектної документації на нове будівництво та реконструкцію будівель і споруд цивільного призначення та нове будівництво, реконструкцію та технічне переоснащення об’єктів виробничого призначення мають відповідати вимогам ДБН А.2.2-3-2004 [43], а погодження та затвердження проектно-кошторисної документації на капітальний та поточний ремонт житла, об'єктів соціальної сфери, комунального призначення та благоустрою має здійснюватись відповідно до Порядку проведення ремонту та утримання об'єктів благоустрою населених пунктів, зареєстрованого в Мін'юсті від 12.02.2004 № 189/8788 (лист Державного комітету України з будівництва та архітектури та Державного комітету України з питань житлово-комунального господарства від 24.02.2005 № 7/8-134, № 4/3-260). 

- позитивного експертного висновку (Порядки № 483 [16], № 1269 [19] та ДБН А.2.2-3-2004 [43]). Тобто на проектно-кошторисну документацію має бути наданий органами державної експертизи позитивний експертний висновок (який чинний протягом строку дії технічних умов та архітектурно-планувального завдання). Висновок комплексної державної експертизи може бути позитивним, тобто рекомендованим до затвердження, або негативним – з зауваженнями щодо доопрацювання або обґрунтування щодо неможливості реалізації цього проекту.

Окремі роботи не потребують висновку комплексної державної експертизи. Конкретний їх перелік наведено в наказі Державного комітету будівництва, архітектури та житлової політики від 12.09.2001 № 179, затвердженому в Міністерстві юстиції України 26.09.2001 № 844/6035.

- наказу, рішення, розпорядження, постанови про затвердження проектно-кошторисної документації. Відповідно до вимог постанови КМУ від 31.10.2007 № 1269 проектно-кошторисна документація має бути затверджена (до 30 млн грн – керівником підприємства-замовника, до 100 млн грн – облдержадміністраціями чи міністерствами; 100 млн грн і більше – КМУ).

- складених титулів будов. На об'єкти реконструкції та будівництва мають бути складені та подані до Держказначейства титули будов (постанова Кабінету Міністрів України від 08.09.97 № 995) [21].

Титул є обов’язковим документом і складається лише на нове будівництво, розширення, реконструкцію та  технічне переоснащення. В титулі вказується початок і кінець будівництва, джерела фінансування та завдання щодо введення в дію потужностей і основних фондів. Затверджуються титули в такому самому порядку, як і проекти будівництва.

Ремонтні роботи (капітальний та поточний) не підпадають під дію постанови Кабінету Міністрів № 995, тому незалежно від видів ремонту титули не складаються.

За відсутності титулу будови (об'єкта, черги будівництва) та наказу, рішення чи постанови про затвердження проектно-кошторисної документації казначейство не має права фінансувати за рахунок централізованих капітальних вкладень будівництво, ремонт, реконструкцію.

- ліцензії Держбуду на виконання ремонтно-будівельних робіт. Наявні випадки, коли генпідрядник не є виконавцем робіт (виконавці - субпідрядні організації), то, відповідно, і ліцензія йому не потрібна.

- дозвіл Інспекції державного архітектурно-будівельного контролю на виконання будівельних робіт з нового будівництва, реконструкції, реставрації та капітального ремонту будинків, споруд та інших об'єктів, розширення і технічного переоснащення.

Дозвіл на право виконання будівельних робіт надається забудовнику (замовнику) та генеральному підряднику відповідно до Положення про порядок надання дозволу на виконання будівельних робіт, затвердженого наказом Держбуду України від 05.12.2000 № 273 та зареєстрованого в Міністерстві юстиції України від 25.12.2000 № 945/5166 [36].

Соседние файлы в предмете [НЕСОРТИРОВАННОЕ]