Добавил:
Upload Опубликованный материал нарушает ваши авторские права? Сообщите нам.
Вуз: Предмет: Файл:

Охрана труда

.doc
Скачиваний:
31
Добавлен:
08.02.2016
Размер:
270.34 Кб
Скачать

МІНІСТЕРСТВО ОСВІТИ І НАУКИ, МОЛОДІ ТА СПОРТУ УКРАЇНИ

КИЇВСЬКИЙ НАЦІОНАЛЬНИЙ ТОРГОВЕЛЬНО-ЕКОНОМІЧНИЙ УНІВЕРСИТЕТ

КАФЕДРА ІНЖЕНЕРНО-ТЕХНІЧНИХ ДИСЦИПЛІН

ЗВІТ

по практичним роботам з дистипліни «Основи охорони праці»

Розробив:

студент 3 курсу 1 групи

Беспалов Владислав Едуардович

Перевірив:

доцент кафедри ІТД

Паригіна Т.Б.

Київ 2012

1) Назва підприємства – Microsoft-Arcadia

2) Напрямок роботи підприємства (обов’язково 3)з’ясувати: існують чи ні підрозділи з шкідливим виробництвом ) – Розробка програмного забезпечення “Windows” для різних типів ЕОМ, підрозділи з шкідливим виробництвом є відсутніми.

4)Структура виробництва (які існують підрозділи на підприємстві).

5)Кількість працюючих на підприємстві – 34 особи.

6) План підприємства (необхідно вказати розміри).

1) Вхід

2) Вихід

3) Гардероб

4) Кафе/ столова

5) Приміщення ген. директора

6) Бухгалтерія

7) Санвузол

8) Серверна

9) Офісне приміщення лівого крила «А»

10) Офісне приміщення лівого крила «Б»

11) Офісне приміщення лівого крила «В»

12) Офісне приміщення лівого крила «Г»

13) Місце для куріння

14) Приміщення начальників відділів

15) Конференц-зал

16) Холл

7) Служба з охорони праці – відсутня, так як кількість робітників не перевищує 50 осіб.

I. Законодавство по використанню та продажу програмного забезпечення на території України

Відповідно до ст. 1 Закону № 3792 комп'ютерна програма – це набір інструкцій у вигляді слів, цифр, кодів, схем, символів чи у будь-якому іншому вигляді, виражених у формі, придатній для зчитування комп'ютером, які приводять його в дію для досягнення певної мети або результату. В такому самому значенні розуміється цей термін і в контексті податкового обліку (пп. 8.2.2 Закону про прибуток). Статтею 8 Закону № 3792 передбачено, що комп'ютерні програми є об'єктом авторського права. Діяльність з програмування – це процес створення (розробки) програми, який може бути представлений послідовністю таких кроків:

• формулювання вимог до програми та розробка алгоритму;

• кодування (запис алгоритму на вибраній мові програмування);

• відлагодження;

• тестування;

• доопрацювання програми;

• розробка довідкової системи;

• запис інсталяційного CD/DVD-диска.

Оплата праці розробників

Програмне забезпечення (далі – ПЗ) зазвичай розробляють програмісти, що працюють у штаті підприємства-розробника та яким встановлено певний посадовий оклад. Оподаткування їхньої заробітної плати нічим не відрізняється від оподаткування зарплати працівників інших галузей господарства. Тобто витрати на оплату праці програмістів та тестувальників, які є працівниками підприємства, в податковому обліку включаються до валових витрат підприємства (пп. 5.6.1 Закону про прибуток), а в бухгалтерському обліку – до виробничої собівартості продукції (п. 11 П(С)БО 16), оскільки можуть бути віднесені до конкретного об'єкта витрат та включаються до прямих витрат на оплату праці (п. 13 П(С)БО 16).

Облік ПЗ, яке використовують програмісти

Компанії, що розробляють ПЗ, використовують численні програми (інструментальні засоби) – компілятори, інтегровані середовища розробки, системи перевірки програмного коду тощо). Деякі з них розповсюджуються безкоштовно, проте більшість є комерційними продуктами.

У податковому обліку комп'ютерні програми включаються до 4 групи основних фондів (пп. 8.2.2 Закону про прибуток). Згідно з пп. 8.2.1 Закону про прибуток під основними фондами розуміють матеріальні цінності, які призначаються платником податку для використання в його господарській діяльності протягом періоду, що перевищує 365 календарних днів з дати введення в експлуатацію таких матеріальних цінностей, і вартість яких перевищує 1000 грн. і поступово зменшується у зв'язку з фізичним або моральним зносом. ПЗ, включене до 4 групи основних фондів, амортизується за нормою 15 % (або за іншою нормою, що не перевищує 15 %).

Щодо відображення в податковому обліку ПЗ, вартість якого не перевищує 1000 грн., єдиної позиції не мають навіть співробітники податкової служби. Спочатку вони рекомендували включати такі витрати до складу валових витрат (листи ДПАУ від 23.03.2005 р. № 2418/6/11-1116 та від 24.09.2004 р. № 480/4/15-1110). Але в одному з найсвіжіших листів, а саме від 31.07.2008 р. № 354/4/17-0214, зазначили, що у випадку, коли вартість комп'ютерної програми є меншою за 1000 грн., програма визнається нематеріальним активом та амортизується відповідно до пп. 8.3.9 Закону про прибуток.

Реєстр виробників ПЗ

Наказом Міносвіти від 08.01.2003 р. № 8 на виконання завдань, передбачених Концепцією легалізації програмного забезпечення та боротьби з нелегальним його використанням, затвердженою розпорядженням КМУ від 15.05.2002 р. № 247-р, створено Реєстр виробників та розповсюджувачів програмного забезпечення. Суб'єкти господарювання вносяться до Реєстру на добровільних засадах на підставі поданої ними заяви. Для внесення до Реєстру заявник передає особисто чи надсилає рекомендованим поштовим відправленням документи до Державного підприємства «Інтелзахист». Заява про внесення до Реєстру розглядається у місячний термін з дня її надходження. Оплата за внесення до Реєстру не передбачена. За бажанням суб'єктам, внесеним до Реєстру, видається відповідне свідоцтво встановленого зразка.

6

Соседние файлы в предмете [НЕСОРТИРОВАННОЕ]