Добавил:
Upload Опубликованный материал нарушает ваши авторские права? Сообщите нам.
Вуз: Предмет: Файл:
kursach (2)оля.doc
Скачиваний:
19
Добавлен:
08.02.2016
Размер:
723.97 Кб
Скачать

Розділ іі. Нарахування та облік амортизації основних засобів на пат «Чинбар»

2.1. Економічна характеристика об’єкту дослідження – пат «Чинбар»

Об’єктом дослідження в даній курсовій роботі виступає ПАТ «Чинбар», що знаходиться за адресою м. Київ, вул. Куренівська 21, засноване в 1845 році. Виготовляє шкіру для взуття, меблів та одягу.

Предметом діяльності ПАТ «Чинбар» є:

- оптова та роздрібна торгівля виробів зі шкіри;

- реалізація виробів із шкіри та самої шкіри;

- надання посередницьких, інформаційних, консультацій   них, рекламних послуг;

- консультація з питань комерційної діяльності і управління;

- складування;

На момент створення підприємства воно, згідно Статуту, мало Статутний фонд у розмірі 20500 (двадцять тисяч п’ятсот) гривень, поділений на 100 часток по 205 гривень, розподілений порівну (по п’ятдесят часток) між учасниками Товариства. Підприємство має резервний (страховий) фонд, розмір якого складає 25% Статутного фонду Товариства. Розмір щорічних відрахувань у резервний фонд складає 5% від суми чистого прибутку. Також у підприємстві створено фонд соціально – культурного розвитку. ПАТ «Чинбар» несе відповідальність по зобов’язанням усім своїм майном, на яке згідно з законом може бути звернено стягнення по вимозі кредиторів.

Підприємство має самостійний баланс, розрахунковий, валютний та інші рахунки в банках, які затверджені правлінням товариства і зареєстровані в торгово–промислові палаті, печатку зі своєю назвою. Воно є самостійним господарським об'єктом з правами і обов'язками юридичної особи, має право займатися господарською діяльністю, виходячи з цілей і завдань, складати договори, нести відповідальність згідно своєї обов'язків.

Підприємство діє на принципах повного господарського розрахунку, самофінансування і самоокуповування, забезпечує соціальний розвиток і стимулювання працівників за рахунок накопичених засобів, несе повну відповідальність за результати власної господарської діяльності і виконання покладених на себе зобов'язань перед постачальниками і споживачами, бюджетом, банками, а також перед трудовим колективом згідно чинному законодавству.

Підприємство ПАТ «Чинбар» здійснює облік всієї своїй діяльності, контроль за ходом виробництва продукції і послуг, веде оперативний бухгалтерський облік і статистичну звітність в порядку встановленому законодавством.

ПАТ «Чинбар» – підприємство, що виготовляє та реалізує шкіру для взуття, меблів та одягу. Продукція випускається з натурального шкіри і повністю відповідає всім технологічним та санітарним умовам. Продукція підприємства орієнтована на організації,які займаються шкіряними виробами та на приватних осіб, які хочуть купити вироби, призначені для виготовлення виробів із шкіри, і пред'являють достатньо високі вимоги до якості продукції. Шкіра характеризується високою якістю.

Викидів у вигляді промислових стоків не проводиться. Вироби зі шкіри не надають шкідливої дії на здоров'я. Виробничий процес екологічно чистий, що викликане застосуванням в технологічному процесі електроенергії і екологічно чистої сировини. В результаті застосування сучасного устаткування в технології виготовлення виробів зі шкіри ніяких шкідливих викидів ні в атмосферу, ні стоки не відбувається.

Товар має сертифікат якості, товарну марку. Продукцію підприємства вигідно відрізняє від продукції конкурентів її невисока ціна, яка робить продукцію підприємства доступною для більшості жителів міста Києва.

Підприємство входить до групи виробництв по випуску виробів зі шкіри і випускає оброблену якісну шкіру,взуття із натуральної шкіри. Вироби, що випускаються цією групою виробництв, відрізняються складною конструкцією і високою якістю.

Із великої кількості маркетингових факторів для оцінки, внутрішніх можливостей підприємства ПАТ «Чинбар» виділяють сім основних.

1. Частка ринку підприємства та його конкурентоспроможність.

2. Різноманітність і якість асортименту продукції (послуг).

3. Вплив на збут продукції (послуг): ' - зміни чисельності населення;

- старіння населення;

- міграція населення;

- зміни складу сімей жителів України, а також інших країн;

- підвищення освітнього рівня.

4. Дослідження та розробка нових, кращих товарів та послуг.

5. Передпродажне та після продажне обслуговування клієнтів.

6. Реклама та просування товару. Ефективний збут.

7. Прибутковість маркетингу.

На ПАТ «Чинбар» згідно структури управління підприємством підрозділом, що займається зовнішньоекономічною діяльністю є відділ продажу, до складу якого входять 2 спеціалісти, основою діяльності яких є реалізація продукції на внутрішній ринок, та імпортно-експортні операції. В зв'язку з тим, що відділ ще досі формується, він структурно не оформлений, а положення про відділ ще досі розробляється. Планується, що відділ буде звітувати безпосередньо Генеральному директору, але зараз він знаходиться у Комерційному департаменті.

Організаційна структура підприємства представлена на рис 3.

Спеціалісти відділу продаж мають окремий кабінет, повністю обладнаний для ефективної роботи. Кабінет представляє собою кімнату розмірами 5м ? 10м, у якому є шафа для документів, сейф, факс, кондиціонер та два робочих столи з комп'ютерами. Розташування обладнання є досить зручним. Дві людини працюючи на комп'ютерах не заважають одна одній, кондиціонер розміщений дуже вдало, шафа досить велика та зручна. Розташування у кабінеті факсу викликана постійною необхідністю до нього звертатися обом спеціалістам.

Згідно статуту товариство має право самостійно здійснювати зовнішньоекономічну діяльність, у відповідності до законодавства України. Товариство має право створювати свої філії, представництва, а також приймати участь у створенні підприємств із змішаними капіталами, як на території України, так і за її межами.

Розглянемо порядок експорту та імпорту продукції, що здійснює підприємство. Відділ продаж здійснює огляд ринку і обирає клієнта. Вся інформація передається Генеральному директору разом із проектом угоди. Після її схвалення обома сторонами відбувається акт підписання угоди. Він може відбуватися заочно, тобто з користуванням комп'ютерних засобів, або факсу. Після того, як партнери обмінялися підписами та печатками договір вступає в силу.

Спеціалісти відділу продажу збирають сертифікати на продукцію, що експортується (карантинний, хлібної інспекції, санепідемстанції, держстандарту та митні), що займає приблизно місяць. Далі вони беруть дозвіл на перевезення по Укрзалізниці, узгоджуючи маршрут руху. Наступним кроком є митне оформлення вантажу, що включає оплату митної процедури (0,2% від суми контракту). Тільки після цього відбувається вивіз продукції за межі України і передача прав відповідальності на неї іншій стороні згідно контракту та ІНКОТЕРМС.

Майно підприємства складають виробничі і невиробничі фонди, а також інші цінності, вартість яких відображається в самостійному балансі підприємства.

Джерела формування майна підприємства:

- грошові і матеріальні внески засновників підприємства;

- доходи, отриманих від реалізації продукції, послуг, а також від інших видів господарської діяльності;

- кредити банків і інших кредиторів;

- майно, придбане у інших суб'єктів господарювання, організацій і громадян;

- доходи від цінних паперів;

- капітальні вкладення і дотації з бюджету;

- добродійні внески, пожертвування організацій, підприємств і громадян;

- інші джерела.

Основна мета діяльності підприємства – отримання прибутку, а також досягнення економічних і соціальних результатів, шляхом систематичного здійснення торгової діяльності для задоволення суспільних і особистих потреб.

Соседние файлы в предмете [НЕСОРТИРОВАННОЕ]