Добавил:
Upload Опубликованный материал нарушает ваши авторские права? Сообщите нам.
Вуз: Предмет: Файл:
kursova.docx
Скачиваний:
7
Добавлен:
16.09.2019
Размер:
83.01 Кб
Скачать

36

ВСТУП

Транспорт належить до сфери матеріального виробництва. Він є четвертою галуззю матеріального виробництва (після видобувної промисловості, обробної промисловості, сільського господарства), продовжує виробничий процес, доставляючи продукт від місця виробництва до місця споживання. Продукцією транспорту є сам процес переміщення, здійснюваний за допомогою транспортних засобів як сфері виробництва, так і в сфері обігу.

Велике значення має транспорт для зв’язку між галузями народного споживання, між містом і селом, між окремими районами країни, сприяє суспільному територіальному поділу праці. Він забезпечує виробничі й невиробничі потреби народного господарства і населення в усіх видах перевезень.

Робота транспорту залежить від рівня розвитку і розміщення продуктивних сил, які визначають обсяг, характер вантажів, їхній склад і віддаль перевезень. Водночас будівництво нових шляхів, технічна реконструкція транспорту впливають на піднесення промисловості, сільського господарства, товарообіг. Транспорт є матеріально – технічною основою реалізації територіального поділу праці. Він сприяє формуванню і розвиткові економічних районів як головний районоутворювальний чинник. Україна має реальні перспективи щодо посилення своєї ролі як транзитної держави. Цьому сприяють об'єктивні фактори - геополітичне становище нашої країни і наявність у ній потужного транспортного комплексу.

Транспорт належить до стратегічно важливих галузей національної економіки і є головною ланкою соціально – економічної системи держави. Надійна, якісна робота транспортної системи забезпечує стабільне функціонування господарського механізму держави, підвищення добробуту суспільства і забезпечує вихід на світовий ринок транспортних і транспортно-експедиторських послуг. Але сучасне становище транспортної системи України має негативні тенденції розвитку і потребує певних заходів для підвищення ефективності діяльності цієї системи, тому то є актуальною.

Об’єктом дослідження виступає транспортна система України.

Предметом дослідження є результат дії транспортної системи під дією об’єктивних законів і закономірностей, а також суб’єктивних процесів, що виникають в результаті діяльності людини.

Метою дослідження є визначення стану, важливості розвитку та ефективного функціонування транспортної системи України. З’ясувати значення транспортної системи для економіки і системи споживчої кооперації України та визначити основні напрямки покращення транспортних послуг.

Завдання курсової роботи:

  1. Дослідити формування та використання транспортної системи країни;

  2. Визначити оцінку фінансово-економічного стану транспортної системи;

  3. Загальна характеристика окремих видів транспорту України.

  4. Визначити чинники, які впливають на підвищення використання та ефективності транспортної системи України.

Курсова робота складається із вступу, трьох розділів, висновків та списку використаної літератури. У розділах подається характеристика транспортної системи України.

У першому розділі розкрито класифікація транспортних засобів та їх характеристика та зосереджується на ролі транспортного комплексу в економіці країни.

У другому розділі досліджено аналіз сучасного етапу розвитку транспорту України. Тобто аналізується сучасний стан залізничного та автомобільного транспорту. Досліджується стан розвитку морського, річкового. Повітряного та трубопровідного транспорту.

В третьому розділі висвітлено основні проблеми та перспективи розвитку транспортної системи України.

У висновках підводиться підсумок проведеного дослідження та узагальнюється весь матеріал по кожному із структурних елементів курсової роботи.

Проблема ефективного розвитку транспортного сектору висвітлена в численних працях іноземних та вітчизняних авторів, таких як К.М.Кондратюк,М.А.Безуглова, М.Макаренко, Л.Г. Зайончик, А.А. Бакаєв, О.М. Степанов, П.А. Макушев. Також дослідженням проблемних питань транспортної галузі, що пов’язувались з недостатнім фінансуванням, фізичним моральним зносом основних фондів, займалися такі вітчизняні та іноземні науковці, як : Аксьонов І.Я., Громов М.М., Пащенко Ю.Є., Цвєтов Ю.М., Сич Є.М..У роботах цих та багатьох інших авторів значна увага приділяється характеристиці видів транспортних послуг, документального забезпечення та інших проблем організації перевезення вантажів.

О.М. Фещенко своїй статті висвітлив місце й значення транспортних послуг у функціонуванні та розвитку економіки України. Досліджено основні напрями в організації транспортних послуг на сучасному етапі визначено напрями їх покращення. Чернікова О.В. здійснила дослідження основ залучення інвестицій у транспортну систему України, охарактеризовані основні етапи розвитку процесу інвестування транспортної системи .

Розділ І. ЗНАЧЕННЯ ТРАНСПОРТУ В НАРОДНОГОСПОДАРСЬКОМУ КОМПЛЕКСІ УКРАЇНИ

1.1. Роль транспортного комплексу в економіці країни

Транспорт - одна з найбільш важливих галузей народного господарства України. Він забезпечує виробничі і невиробничі потреби матеріального виробництва, невиробничої сфери, а також населення в усіх видах перевезень.

Роль і значення транспорту закріплено статтею 1 Закону України « Про транспорт » від 10 листопада 1994 р., в якій визначається, що транспорт є однією з найважливіших галузей суспільного виробництва, яка покликана задовольняти потреби населення та суспільного виробництва в перевезеннях.

Транспортний комплекс – це територіальне поєднання взаємопов’язаних видів транспорту, які взаємодіючи, найповніше задовольняють потреби суспільного господарства і населення в перевезеннях вантажів і пасажирів. До його складу входить також сукупність шляхів сполучення, рухомого складу, засобів управління і зв’язку, різноманітне технічне обладнання, що забезпечує роботу всіх видів транспорту.[1,3]

Ефективність функціонування транспортного комплексу визначають за рівнем економічної збалансованості всіх його складових , якої можна досягти лише при раціональному розподілі загального обсягу перевезень між окремими видами транспорту залежно від сфери найвигіднішого використання кожного з них. Просторова залежність різних транспортних мереж від територіальної організації продуктивних сил впливає на територіальну організацію транспорту в цілому і його окремих складових зокрема. Цей вплив виявляється в існуванні первинних форм просторового зосередження транспорту – транспортних вузлів та транспортних пунктів.

Транспортний вузол слід розглядати як комплекс транспортних споруд у пункту, де сходяться, перетинаються або розгалужуються не менш як три лінії одного або двох видів магістрального транспорту, які, взаємодіючи , виконують операції щодо обслуговування транзитних та місцевих перевезень вантажів і пасажирів. До складу транспортного вузла входять також споруди місцевого та промислового транспорту.

Транспортний пункт – один з важливих і найпоширеніших елементів територіальної структури різних видів транспорту. Головні функції транспортних пунктів – економічні технологічні технічні, а також перерозподіл вантажопотоків за напрямами. За характером роботи транспортні пункти поділяються на вантажні, пасажирські та об’єднані.

Найбільший вплив на транспорт впливає промисловість, оскільки вона формує основні вантажопотоки. Транспортний чинник є одним з вирішальних при розміщенні промислових підприємств.[3,465]

Сільське господарство впливає на роботу транспорту залежно від ступеня його інтенсивності та рівня розвитку агропромислової інтеграції. Високий рівень агропромислової інтеграції знижує транспортні видатки.

Вигідне транспортно-географічне положення України на межі Центральної та Східної Європи сприяє розвитку транзитних транспортних коридорів на її території. Через територію України має бути прокладено ряд нових транспортних магістралей, які забезпечуватимуть ефективну реалізацію міжнародних транспортно-економічних зв’язків нашої країни і транзитних перевезень.

Діяльність транспорту базується на правових, економічних, організаційних і соціальних засадах, визначених законами, кодексами, статутами та іншими державними й міжнародними нормативними актами.

З одного боку, транспорт є неодмінною умовою функціонування самого виробництва, де він здійснює доставку сировини, паливно-енергетичних ресурсів, комплектуючих, устаткування і т. п., а з другого - доставляє готову продукцію до споживача. Таким чином, в процесі виробництва готової продукції транспорт істотно впливає на її собівартість, а звідси - на ефективність і ціну. [5, 25]

Транспорт є необхідною умовою спеціалізації і комплексного розвитку народногосподарських комплексів регіонів. Він сприяє суспільному територіальному поділу праці, формуванню зв'язків між населеними пунктами та всередині їх. Без транспорту неможлива інтеграція України у загальносвітову економічну систему. Це потребує модернізації старих та будівництва нових транспортних магістралей міждержавного значення.

Специфіка транспорту, як галузі господарства, полягає в тому, що він сам не виробляє продукцію, а бере учать у її створенні, забезпечує виробництво сировиною, матеріалами, обладнанням і перевозить готові вироби споживачу. Транспортні витрати включаються до собівартості продукції.

Економічна роль транспорту проявляється, перш за все, в тому, що він є органічною ланкою кожного виробництва, виконує неперервну і масову постановку всіх видів сировини, палива і продукції з пунктів виробництва до

споживача, а також здійснює розподіл праці, спеціалізацію й кооперацію виробництва. Без транспорту неможливо раціонально розмістити виробництво, освоїти нові території і природні багатства. [2,63]

Соціально-політичні функції транспорту виявляються в його здатності здійснювати обмін матеріальними й духовними цінностями між районами, містами, територіями і цим сприяє їх об'єднанню в єдину державу. Транспорт забезпечує вантажні, побутові і туристичні поїздки, а також медичне обслуговування людей, полегшує фізичну працю.

Різноманітне і важливе культурне значення транспорту, перш за все, полягає в тому, що він забезпечує спілкування між континентами, країнами, містами й людьми, та сприяє задоволенню їх естетичних потреб і культурному обміну. [8, 66]

Оборонна роль транспорту виділялася й підкреслювалась завжди. У всі часи він розглядався як один із важливих факторів забезпечення обороноздатності держави. Його функціями є перекидання військ і озброєнь, забезпечення об'єктів тилу і військового виробництва. Він є також важливою частиною багатьох видів військової зброї. [16, 65]

Отже, транспорт — це сукупність механічних засобів пере­везень, виробничо-технологічного комплексу, організацій і підприємств, призначених для забезпечення потреб суспільного виробництва і населення країни в перевезеннях у внутрішньому та міжнародному сполученнях і надання інших транспортних послуг усім споживачам.

Повне і якісне задоволення потреб країни в перевезенні може бути досягнуте тільки в тому випадку, коли всі транспортні засоби будуть функціонувати і розвиватись у взаємозв'язку, як єдиний органічний елемент усього народного господарства.

Соседние файлы в предмете [НЕСОРТИРОВАННОЕ]