Добавил:
Upload Опубликованный материал нарушает ваши авторские права? Сообщите нам.
Вуз: Предмет: Файл:

Ogg_Slovar

.doc
Скачиваний:
10
Добавлен:
08.02.2016
Размер:
95.23 Кб
Скачать

Туристична база (к)- аналогічний готелю засіб розміщення, розташований на туристичному маршруті з активними способами пересування туристів та має умови для харчування та організації активного відпочинку у регламентованому режимі.

Туристичний комплекс (к)- аналогічний готелю засіб розміщення з 2х або більше будівель, в якому забезпечують надання комплексу послуг, у більшості випадків послуг харчування, торгівлі, зв’язку, розваг.

Туристичний потяг (к)- транспортний засіб на якому під час подорожі на туристичному маршруті забезпечується розміщення у купе залізничних вагонів, а також послуги харчування у спеціально обладнаному вагоні-ресторані.

Фермерський будинок (і)- сільський будинок розташований на території фермерського господарства. Засіб розміщення який складається з окремо розташованих будівель на території садиби фермерського сіл.госп. із забезпеченням умов для приготування їжі.

Флайтель – засіб розміщення готельного типу, розрахована на короткочасний термін прибування власників літаків.

Флотель (к)- спеціально обладнане комфортабельне судно яке використовується як плавучий готель в якому забезпечують надання послуг активного відпочинку і розваг.

Форма № 10-Г « Журнал обліку проживаючих на поверсі» - щоденно заповнюється черговим на поверсі. Форма містить відомості, необхідні покоївкам для проведення поточних прибиральних робіт.

Форма № 1-Г «Анкета проживаючого» - заповнює громадянин України в одному примірнику на підставі паспорта або іншого документа який засвідчує особу; потім передає портьє для реєстрації, після чого документ повертають власнику, а анкету заносять до картотеки. Анкети зберігаються в службі прийому та розміщення готелю в період проживання громадянина у готелі та протягом місяці з моменту його вибуття з готелю. Після цього анкети передаються до архіву і зберігаються протягом року, а потім знищуються за актом. Анкети систематизовані в алфавітному порядку.

Форма № 2-Г «Реєстраційна картка» - заповнюється іноземцем або особою без громадянства, яка прибула у готель, на підстав паспорта або документа, що засвідчує особу, та передається разом з цим документом адміністратору для реєстрації; відображає відомості двома мовами (українською та англійською). Реєстраційні картки зберігаються протягом двох років, після чого разом з журналом обліку іноземців (форма № 6-Г) знищуються за актом.

Форма № 3-Г «Візитна картка» - надає право громадянину, який проживає у готелі, на отримання ключів від номера та обслуговування службами готелю. На картці відмічаються обов’язкові відомості, прізвище проживаючого, номер кімнати і термін проживання. Інші необхідні відомості можуть бути внесені додатково за рішенням адміністрації готелю. Візитка картка заповнюється адміністратором готелю на підставі анкети (форма № 1-Г) чи реєстраційної картки (форма № 2-Г). візитка картка відображає відомості двома мовами (українською та англійською).

Форма № 4-Г «Рахунок» - застосовується при оформленні розрахунків з громадянами за основні та додаткові послуги, отримані у готелі. Форма використовується при будь-якій обробці документа (електронній, ручній) та при будь-якому виді розрахунків (готівковому, безготівковому). Рахунок виписується у двох примірниках. Перший примірник видається проживаючому, другий здається до бухгалтерії.

Форма № 5-Г «Журнал обліку громадян, які проживають у готелі» - застосовується для обліку усіх осіб, що проживають у готелі. Журнал ведеться в одному примірнику адміністратором на підставі анкет (форма №1-Г) та реєстраційних карток (форма № 2-Г).

Форма № 6-Г «Журнал обліку іноземців, які проживають у готелі» - заповнюється адміністратором на підставі реєстраційних карток (форма № 2-Г) паспортів та віз. Журнал ведеться в одному примірнику за формою, затвердженою МВС України. По закінченні журнал передається на зберігання до архіву готелю.

Форма № 7-Г «Журнал реєстрації заявок на бронювання номерів» - заповнюється адміністратором на підставі телеграм, телефонних дзвінків, листві, що надійшли у готель, на бронювання номерів.

Форма № 8-Г «Касовий звіт» - складається касиром (портьє, виконуючим розрахунки) за даними використаних за звітній період рахунків (форма № 4-Г) в одному примірнику.

Форма № 9-Г «Відомість обліку руху номерів у готелі» - заповнюється черговим адміністратором щоденно станом на 9.00 годин і використовується для оперативного обліку звільнення і заселення номерів та проведення ремонтних робіт у номерах.

Франчайзинг – форма співпраці між юридично та фінансово незалежними сторонами, комп або фізичними особами в рамках якої одна сторона «франчайзер», що володіє успішним бізнесом, відомою торговою маркою, ноу-хау, комерційною таємницею, репутацією та іншими нематеріальними активами дозволяє іншій стороні «франчайзі» користуватись цією системою на погоджених умовах, і франчайзі може ефективно розвивати свій бізнес. (від 5-20р)

Хол – призначені для відпочинку, збору прибулих туристів, мешканців готелю та інших туристів, мешканців готелю та інших відвідувачів. Для службово-ділових зустрічей. Холи обладнуються м’якими диванами, кріслами, телевізорами, журнальними столиками.

Хостел (молодіжний готель (к))- готель в якому номери розташовані зазвичай за коридорною або блочною системою і має умови для самостійного готування їжі та сантехнічні зручності на поверсі або у блоці може організовуватись харчування у закладі РГ. Має бути наявна г\в, х\в, постільна білизна за плату, повинні бути шафи з закриванням на ключ чи приміщення під обороною. Не можна приходити після 12, після 11 не можна залишатись в номері. Високий сезон травень-вересень.

Хронометраж – це спостереження і вимір витрат робочого часу на здійснення операції або її циклів.

Якість обслуговування – це сукупність властивостей та ступеня корисності послуг, що обумовлює здатність задовольняти потреби споживачів готельних послуг.

Якість послуги – це сукупність властивостей послуги, що зумовлюють її придатність задовольняти певні потреби споживачів відповідно до її призначення; це особливості та характеристики послуг, що здатні задовольняти певні потреби.

Соседние файлы в предмете [НЕСОРТИРОВАННОЕ]