Добавил:
Upload Опубликованный материал нарушает ваши авторские права? Сообщите нам.
Вуз: Предмет: Файл:
EDUCATION metod.doc
Скачиваний:
43
Добавлен:
08.02.2016
Размер:
365.57 Кб
Скачать

Exercise 8

Schools in the United States and Canada use their own grading system. However, most grades are either letter grades (A, B, C, D, E, F) or number grades. (In some schools the letter or number grade may vary by one or two points.)

Letter Grade

Number Equivalent

Meaning

A

90-100

Excellent

B

80-89

Good

C

70-79

Average

Passing

D

60-69

Poor

F

0-59

Failing

Some schools add a plus or a minus to a grade (for example, B+, A-) to indicate that work in a course was a little above or a little below the grade given. What grading system is used in your country? How does it compare with grading in the United States or Canada?

Exercise 9

Here are the grades a North American student received. What kind of student is he? In which areas does he need to improve?

English

C

Social studies

B

Maths

B

Physical education

A

Science

D

Spanish

F

Exercise 10

Here are some idioms commonly used by students in school. Match each idiom with its meaning.

Idiom

Definition

  1. Ace it

  1. A difficult subject

  1. Bomb the test

  1. A lot of work to do

  1. brown-nose

  1. To get an A

  1. “Mega” homework

  1. Gives many good grades

  1. Blow-off course

  1. To fail an exam

  1. Suck up

  1. An easy course

  1. Pull an all-nighter

  1. A very smart person

  1. Flunk

  1. To study instead of sleep

  1. Killer course

  1. To fail

  1. Data brain

  1. To try hard to please

  1. Hard nose

  1. A difficult teacher

  1. Mark on a curve

  1. To add points to the grades

  1. Easy grader

Exercise 11

Translate into English

Я закінчила школу 20 років тому. Я досить добре пам'ятаю свої шкільні роки. Це були щасливі дні. Звісно учбовий рік починався 1 вересня і тривав аж до кінця травня, і, як і зараз, поділявся на 4 чверті. Після кожної чверті були канікули, найдовші з яких були зимові - 2 тижні. Протягом учбового року ми ходили в школу 6 днів на тиждень. Учбовий день починався о 8.30 і тривав у старших класах до 3 годин, а в молодших, де було лише 4-5 уроків на день, до 1 години. Раніше ми обов'язково носили шкільну форму. Це була коричнева сукня з білим комірцем і манжетами, а також чорний фартух для дівчат. Хлопці носили коричневий костюм та сорочку. Що до домашнього завдання, я не пам'ятаю, щоб проводила стільки часу за книжками скільки моя дочка зараз. Мені вистачало часу і погуляти, і подивитись телевізор, і пов'язати. Вчителі? Вони були різними. Пам'ятаю свою вчительку з алгебри у 7 класі, яка була дуже суворим та вимогливим вчителем, і всі її боялись. В мене не дуже добре було з математикою і я мала не дуже гарні оцінки. Але до гуманітарних наук я мала хист і цікавилась ними. Особливо подобалась мені література та історія. Такі предмети як праця, співи я вважаю марною тратою часу. Хімія спочатку мені здалась нудною, але потім я нею зацікавилась і взагалі вважаю корисним і доцільним предметом.

Соседние файлы в предмете [НЕСОРТИРОВАННОЕ]