Добавил:
Upload Опубликованный материал нарушает ваши авторские права? Сообщите нам.
Вуз: Предмет: Файл:
EDUCATION metod.doc
Скачиваний:
43
Добавлен:
08.02.2016
Размер:
365.57 Кб
Скачать

Exercise 5

Translate into English

a) На відміну від освіти в державних початковій та середніх школах, навчання в державних коледжах та університетах, як правило, платне. Проте сума оплати часто значно нижча, ніж у відповідних приватних установах, які не одержують підтримки з боку держави. Багато студентів навчаються в коледжі, державному або приватному, з правом використовувати федеральні позики, які мають бути відшкодовані після закінчення учбового закладу.

b) Студент, який навчається в коледжі, в першу чергу відвідує лекції з дисциплін, які є "спеціальними" для нього (тобто належать до галузі знань, в якій він чи вона вирішили спеціалізуватися), а потім уже "вибіркові" дисципліни (тобто дисципліни, які не є обов'язковими, але які учень сам вибрав). Підраховано, що американські коледжі пропонують більше ніж 1000 спеціальних дисциплін.

c) На додаток до обов'язкових курсів, наприклад, рік вивчається американська історія, два роки література тощо - в середній школі пропонуються необов'язкові предмети. Серед популярних необов'язкових предметів - мистецтво, водіння автомашин, кулінарна справа та "майстерня" (користування інструментами і ремонт машинного обладнання).

REVISION TOPICS

  1. My school.

  2. Choosing a university.

  3. My first year at university.

  4. Student’s working day.

  5. Prodigy children.

  6. Entrance exams.

  7. On British, American and Ukrainian education.

  8. The school of tomorrow.

  9. My university.

226

Соседние файлы в предмете [НЕСОРТИРОВАННОЕ]