Добавил:
Upload Опубликованный материал нарушает ваши авторские права? Сообщите нам.
Вуз: Предмет: Файл:
part_1 (1).doc
Скачиваний:
652
Добавлен:
08.02.2016
Размер:
22.93 Mб
Скачать

Поради туристам при подорожі автобусом по Європі

Хочеться подивитися Європу і при цьому вкластися у визначений бюджет? Тоді автобусний тур буде самим підходящим варіантом. Пересуваючись на автобусі, можна непогано зекономити і при цьому за одну поїздку відвідати кілька країн Європи. Проїхати на автобусі через всю Європу буде, звичайно ж, малоймовірно, але побувати у трьох-п’яти країнах, такі як Польща, Чехія, Німеччина, Італія, Франція – цілком реально і цікаво.

Плюси і мінуси автобусних турів

Основний плюс автобусних турів – економія грошей і часу. У короткі терміни туристи побачать максимальну кількість основних визначних пам’яток Європи.

Мінуси автобусних турів : невисокий комфорт для сну, зайва організованість в поїздках і нестача вільного часу. Будьте готові, що екскурсії проводяться бігом і в кінці автобусного туру у туриста буде деяке передозування вражень.

Найважчі автобусні тури – це, безумовно, тури з нічними переїздами. Такий вид подорожей на автобусі підходить для самих міцних і невередливих туристів. Однак нагородою буде непогана економія на проживанні в готелях, – на якийсь час автобус стає туристам будинком на колесах.

Види автобусних турів

Тільки автобус

Самий економний варіант поїздки – це, звичайно, тур з відправленням автобуса, прямо з Києва або Вінниці. Переваги такого автобусного туру: швидкі перетин польського та інших кордонів на в’їзді і виїзді. Недоліки: незручності нічних переїздів, як правило, дві чи три ночі, що дуже втомлює в дорозі.

Автобус плюс поїзд

Не менш поширений варіант – поїздом до польського кордону, а звідти автобусом по всьому подальшому маршруту з поверненням на вихідний вокзал. Переваги: менш виснажливий переїзд і можливість доїхати до далеких європейських країн, наприклад Іспанії, Італії, Франції чи Греції. Недоліки: у «гарячий» сезон через велику кількість туристичних автобусів на кордоні утворюються значні черги. Іноді перетин кордону може зайняти більше 4-5 годин.

Поради туристам при подорожі автобусом по Європі

  1. Тур краще планувати на початку року, вивчити всі пропозиції різних компаній. Деякі програми проводяться лише два – три рази на рік.

  2. Бронювати автобусний тур краще за два-три місяці, інакше автобуси не гумові – місць може не вистачити.

  3. При виборі туру перевіряйте, що в нього входить. Деякі компанії заманюють низькими цінами, але дуже часто не включають в тур вартість переїзду залізницею, страховки та екскурсій.

  4. Що стосується харчування, то у вартість автобусного туру, як правило, входять тільки сніданки. Тому обов’язково беріть гроші на решту харчування. У Польщі та Чехії обід і вечерю можна замовити за 10-20 євро на людину, у Франції доведеться віддати 25-30 євро.

  5. При покупці туру дізнавайтеся про майбутню поїздку в усіх подробицях: маршрут, час огляду міст, де буде ночівля, які екскурсії включені, а за які потрібно доплачувати, чим можна буде зайнятися, якщо ви не поїдете на екскурсію.

  6. Не варто брати в поїздку дітей до 8 років. Зазвичай не дуже їм цікаво, що розповідає екскурсовод, а дорога може стати для них болісною.

  7. Візьміть з собою теплу кофту. В автобусі можуть бути кондиціонери.

  8. Під час зупинок туристам доведеться багато ходити пішки, так що беріть з собою зручні туфлі або кросівки .

  9. Щоб добре спати в дорозі, беріть з собою надувну подушку у вигляді підкови.

  10. Запасіться вологими серветками. Це корисний засіб гігієни в автобусних поїздках.

  11. Варто взяти упаковку льодяників, бо через вихлопні гази і пил може дерти в горлі.

  12. Встановіть у свій смартфон навігатор. Гуляючи з навігатором по незнайомих містах, у вас буде більше шансів не заблукати.

56


Read and translate the text.

Соседние файлы в предмете [НЕСОРТИРОВАННОЕ]