Добавил:
Upload Опубликованный материал нарушает ваши авторские права? Сообщите нам.
Вуз: Предмет: Файл:
Обл_Бюдж_Підпр_Контрольная.doc
Скачиваний:
21
Добавлен:
07.02.2016
Размер:
427.52 Кб
Скачать

34

Міністерство освіти і науки україни

Запорізький національний технічний університет

МЕТОДИЧНІ ВКАЗІВКИ

до виконання контрольної роботи

з дисципліни

«Облік у бюджетних установах»

для студентів спеціальності

6.030509 «Облік і аудит»

заочної форми навчання

2013

Методичні вказівки до виконання контрольної роботи з дисципліни «Облік у бюджетних установах» для студентів спеціальності 6.030509 „Облік і аудит” заочної форми навчання / Укл. І.Я. Максименко – Запоріжжя: ЗНТУ, 2013 – 63 с.

Укладачі: І.Я. Максименко

Рецензент: Н.М. Левченко, д.держ.упр., професор

Відповідальний за випуск: Н.М. Левченко., д.держ.упр., професор

Затверджено

на засіданні кафедри

„Облік і аудит”

Протокол №

від „” 2013 р.

Затверджено на засіданні

ФЕУ

Протокол №

від „” 2013 р.

ЗМІСТ

МІНІСТЕРСТВО ОСВІТИ І НАУКИ УКРАЇНИ 1

Запорізький національний технічний університет 1

МЕТОДИЧНІ ВКАЗІВКИ 1

до виконання контрольної роботи 1

з дисципліни 1

«Облік у бюджетних установах» 1

для студентів спеціальності 1

6.030509 «Облік і аудит» 1

заочної форми навчання 1

2013 1

ВСТУП 4

1.ОСНОВНІ ВИМОГИ ДО НАПИСАННЯ КОНТРОЛЬНОЇ РОБОТИ 5

ВСТУП

Бухгалтерський облік виконання кошторису доходів і видатків бюджетних установ суттєво відрізняється від обліку господарської діяльності підприємств виробничої сфери, що зумовлено самою специфікою їх діяльності: вони працюють не заради отримання прибутку, а для задоволення соціальних, культурних та інших потреб суспільства. Діяльність цих установ фінансується за рахунок коштів державного та місцевих бюджетів, які надаються їм безповоротно. У бюджетній сфері практично відсутні госпрозрахункові відносини, не обчислюється собівартість послуг, які надаються у більшості випадків безкоштовно. Бюджетні установи не мають статутного капіталу, а всі їхні активи с державною власністю. До бюджетної сфери належать установи різних галузей і видів діяльності, що зумовлює необхідність враховувати специфіку їхньої діяльності (освіта, охорона здоров'я, культура, наука, управління тощо). Починаючи з 2000 р. в бюджетній сфері відбулися значні зміни щодо організації обліку: впроваджено облік за новим планом рахунків, удосконалено облікові регістри та форми звітності, змінено порядок закриття рахунків та складання звітності і т. ін. Все це зумовлює необхідність спеціальної підготовки фахівців з обліку в бюджетних установах.

  1. Основні вимоги до написання контрольної роботи

Контрольна робота має бути надрукована на одному боці сторінок стандартного білого паперу формату А4. За необхідності допускається використання аркушів формату А3 (297х420 мм). У друкованому варіанті комп‘ютерний текст 1,5 інтервал, 14-й кегль, шрифт - Times New Roman.

Текст контрольної роботи слід друкувати, додержуючись такої ширини полів: верхнє і нижнє - не менше 20 мм, ліве – 30 мм, праве - не менше 10 мм.

Помилки, описки та графічні неточності дозволяється виправляти зафарбуванням білою фарбою і нанесенням на тому ж місці або між рядками виправленого зображення від руки. Виправлення повинно бути такого ж кольору, як основний текст.

Заголовки структурних елементів дипломної роботи «ТЕОРЕТИЧНА ЧАСТИНА», «ПРАКТИЧНА ЧАСТИНА», «РЕКОМЕНДОВАНА ЛІТЕРАТУРА» не нумерують, а їх назви правлять за заголовки структурних елементів.

Розділи і підрозділи повинні мати заголовки. Пункти і підпункти можуть мати заголовки.

Заголовки структурних елементів контрольної роботи і розділів слід розташовувати посередині рядка і друкувати великими літерами, жирним шрифтом та без крапок в кінці, не підкреслюючи

Заголовки підрозділів контрольної роботи слід починати з абзацного відступу і друкувати маленькими літерами, крім першої великої, жирним шрифтом, не підкреслюючи. Крапку в кінці заголовка не ставлять.

Перенесення слів у заголовку розділу не допускається.

Абзацний відступ повинен бути однаковим впродовж усього тексту дипломної роботи і дорівнювати п’яти знакам (15 мм).

Не допускається розміщувати назву розділу, підрозділу, а також пункту в нижній частині сторінки, якщо після неї розміщено тільки один рядок тексту.

Всі сторінки зазначених елементів дипломної роботи підлягають нумерації на загальних засадах.

Сторінки контрольної роботи слід нумерувати арабськими цифрами, додержуючись наскрізної нумерації усього тексту. Номер сторінки проставляють у правому верхньому куті сторінки без крапки в кінці.

Титульний лист включають до загальної нумерації, але номер сторінки на титульному листі не проставляють.

Контрольна робота повинна бути оформлена комп’ютерним варіантом (шрифт 14) з дотриманням вимог до технічного оформлення контрольної (курсової) роботи.

У кінці роботи наводиться список літературних джерел, які студент вивчив і використав при написанні роботи (з переліком: законодавчих актів - закони України, декрети КМУ, накази Президента України, постанови уряду України; нормативно-інструктивних документів, які затверджено міністерствами, відомствами України або Іншими уповноваженими органами; а також наукової і навчальної літератури, інших джерел), а також ставиться особистий підпис студента і дата завершення роботи.

Контрольна робота складається з двох теоретичних питань та має дві задачу за варіантом і подається на кафедру „Облік і аудит” не пізніше двох тижнів до початку поточної сесії.