Добавил:
Upload Опубликованный материал нарушает ваши авторские права? Сообщите нам.
Вуз: Предмет: Файл:
Обсяг виробництва.docx
Скачиваний:
2
Добавлен:
27.11.2019
Размер:
58.3 Кб
Скачать
  1. Обсяг виробництва — кількість виготовленої продукції і виконаних робіт за певний період часу.

  2. Стимулювання збуту — різні види маркетингової діяльності, що на визначений час збільшують вихідну цінність товару чи послуги та прямо стимулюють купівельну активність споживачів, роботу дистриб'юторів і торгового персоналу.[1]

Елементи стимулювання збуту

  • Мерчандайзинг — оформлення місця продажу;

  • Упакування, етикетка, ярлик;

  • Покупка з подарунком;

  • Покупка зі знижкою за купонами;

  • Фірмові сувеніри;

  • Змагання, ігри, розіграші, лотереї, конкурси, вікторини;

  • Демонстрація товару;

  • Дегустація товару;

  • Семплінг — пропозиція зразків товару та ін.[1]

Цілі стимулювання збуту

Головна ціль стимулювання збуту по відношенню до споживачів — стимул купувати регулярно з певною комерційною вигодою від купівлі. На різних стадіях життєвого циклу товару стимулювання збуту має різні цілі:

  • На стадії введення на ринок — змусити споживача зробити пробну покупку;

  • На стадії росту — заохотити нових клієнтів, «перетягнути» споживачів інших марок;

  • Коли сформувалася певна споживацька аудиторія, лояльна до торгової марки — захист завойованих позицій від конкурентів;

  • На стадії спаду — зберегти споживацьку аудиторію

  1. Посмотреть

  2. Конспект

  3. См. конспект экономика и нормирование

  4. Посмотреть

  5. Посмотреть

  6. Посмотреть

  7. Посмотреть

  8. Коефіцієнт завантаження - безрозмірна величина, яка являє собою відношення фактичної експлуатаційної потужності до її номінальної величини.

  9. Посмотреть

  10. Бала́нсова ва́ртість акти́вів (англ. Book Value) — вартість основних та оборотних коштів підприємства на певний час. Розраховується, як початкова вартість придбаного капіталу (об’єкта), за якою він обліковується у балансі за мінусом нагромадженої суми зносу. Балансова вартість організації визначається як її чисті активи, власний капітал, тобто як різниця між сукупними активами і сукупними зобов’язаннями (боргами).

  11. Пéрвісна вáртість – історична (фактична) собівартість основних засобів чи нематеріальних активів у сумі грошових коштів або справедливої вартості інших активів, сплачених (переданих), витрачених для придбання (створення) основних засобів або нематеріальних активів.

  12. Знос. Посмотреть

  13. Залишкова вартість - різниця між первісною (переоціненою) вартістю необоротного активу і сумою його накопиченого зносу.

  14. Посмотреть

  15. Конспект

  16. Посмотреть

  17. Оборотні кошти — це сукупність коштів підприємства, що авансуються на створення оборотних фондів та фондів обігу і забезпечення їх безперервного кругообігу. Якщо оборотні фонди виступають у вигляді предметів праці, то фонди обігу — це кошти, вкладені в запаси готової продукції, товари відвантажені та в дорозі, а також кошти на рахунках та в касі підприємства. З огляду на це розрізняють оборотні кошти у сфері виробництва та у сфері обігу, які в сукупності своїй забезпечують безперервність виробництва та реалізації продукції. Оборотні фонди вступають у виробництво у своїй натуральній формі, та в процесі виготовлення продукції повністю споживаються. Після закінчення виробничого циклу, виготовлення продукції та її реалізації авансовані оборотні кошти відшкодовуються в складі виручки від реалізації продукції (робіт, послуг). Це створює можливість систематичного поновлення процесу виробництва, який здійснюється завдяки постійному кругообігу коштів підприємства. У своєму кругообігу оборотні кошти проходять послідовно три стадії: грошову, виробничу і товарну.

  18. Конспект, МТЗ

  19. Норматив оборотних коштів - - це грошовий вираз вартості мінімальних запасів товарно-матеріальних цінностей.

Норми оборотних коштів установлюються на кілька років, а нормативи — щорічно (за певних умов — щоквартально).

Норматив оборотних коштів залежить від обсягу виробництва та реалізації продукції, витрат на виробництво та реалізацію продукції; вартості товарно-матеріальних цінностей у виробничих запасах. Норми оборотних коштів (у днях) залежать від тривалості перебування їх у сфері виробництва та у сфері обігу, умов матеріально-технічного забезпечення (віддаленість від постачальників, споживачів, рівномірність поставок матеріальних ресурсів та збуту готової продукції).Існують три методи розрахунку нормативів оборотних коштів: аналітичний (дослідно-статистичний), коефіцієнтний та метод прямого рахунку.

  1. Нормування оборотних коштів для утворення виробничих запасів здійснюється з метою забезпечення безперервного процесу виробництва і реалізації продукції. Надлишок оборотних коштів призводить до нагромадження надмірних запасів, послабленню режиму економії та їхньому використанню не за призначенням. Недостача оборотних коштів негативно впливає на ефективність їх використання, так і на ефективність виробництва. Норму оборотних коштів у запасах матеріалів можна визначити за формулою: