Добавил:
Upload Опубликованный материал нарушает ваши авторские права? Сообщите нам.
Вуз: Предмет: Файл:
Диплом.doc
Скачиваний:
27
Добавлен:
07.02.2016
Размер:
89.09 Кб
Скачать

1.2 Комплектація сервісного центру

Приймальний пункт

Модуль «Приймальний пункт» призначений для автоматизації підрозділу, що приймає браковану техніку в стаціонарний ремонт. Програма дозволяє приймати техніку як від фізичних, так і від юридичних осіб. Для проведення операції прийому бракованої техніки застосовується документ «Заказ-наряд».

Умоментвведення документасистемапостачаєоператоравеликою кількістюкорисної інформації-про наявністьпопередніхремонтівданого виробу,про результатперевірки можливостійогогарантійного ремонтуіт.д. У підсистеміпередбачена можливість роботизі спискомособливих клієнтів, атакожз «чорним»списком.Завдякизручному інтерфейсуоператорможешвидко знайти потрібнийзамовлення-наряд, уточнитийого стані поточнемісцезнаходженнятехніки. Дляоцінки ефективностірекламних кампанійвдокументі можнавказатиджерело появиу клієнтаінформації про центр.

Стаціонарний ремонт

Дляавтоматизаціїцехустаціонарногоремонту всистемі реалізованийспеціальний інтерфейс-«Робочий стілмайстрастаціонарногоремонту».Інтерфейспроектувавсятакимчином,щобробота майстразпрограмою невідволікалайого від виконанняосновної роботи. З його допомогоюмайстерможе оформитиприйомвиробивремонт,замовитизапасні частини, зарезервуватизапасні частинипід «Замовлення-наряд», відстежитивиконані замовлення, ввестидані про хідремонту і т.д. Підсистемаконтролючасу ремонтутехніки дозволяєадміністраціїсервісногоцентрусвоєчасно виявлятитехніку,часремонту якоїперевищилазаданінормативи.

Диспетчерська служба – виїзний ремонт.

Для автоматизації роботи диспетчерської служби, яка приймає заявки на виїзне сервісне обслуговування, в системі реалізований окремий інтерфейс. Види заявок, а також перелік питань, які диспетчер задає клієнту в момент прийому заявки, проектуються в режимі користувача. Це дозволяє в максимально короткі терміни адаптувати підсистему до завдань диспетчерської служби конкретного сервісного центру. Для більш комфортної роботи диспетчера в системі реалізований помічник введення заявки. Система дозволяє контролювати перелік і послідовність питань, які диспетчер задає клієнту, а також відсікати питання, необхідність в яких зникла. Наприклад, в ході діалогу з'ясувалося, що заявка є платною. Поле «Номер гарантійного талона» у цьому випадку вже не є обов'язковим для заповнення та автоматично зникає з діалогу, після того як оператор встановив ознака платній заявки. Ще одним видом допомоги диспетчеру є файл, прикріплений до кожного питання. Наприклад, в момент визначення виду заявки (платна чи гарантійна) диспетчер повинен перевірити справжність гарантійного талона, і для цього йому необхідно бачити його форму. Форма талона в системі знаходиться у файлі, який прикріплений до відповідного питання.

Для полегшення процесу підбору майстрів для виконання заявок в системі реалізований механізм попереднього розподілу, який дозволяє підібрати майстрів, оптимально відповідних для конкретної заявки. Слід зазначити, що для кожного майстра в інформаційній базі зберігається інформація про його поточний розкладі, граничній нормі завантаження, зоні обслуговування, а також про види виконуваних робіт. Після того як диспетчер заповнив заявку, система автоматично звіряє дані у заявці з цією інформацією і формує список фахівців, оптимально задовольняють конкретної заявці. Якщо первинний розподіл необхідно змінити, то це можна зробити візуально, за допомогою технології перетягування (Drag & Drop).

У системі також реалізовані відстеження стану заявок, реєстрація відмов, оформлення попередніх замовлень запасних частин і т.д. Для оцінки ефективності роботи диспетчерської служби передбачений універсальний звіт, що дозволяє проводити аналіз у різних розрізах.

Склад запасних частин та аксесуарів

Ускладськоїпідсистеміповністю реалізованіпотребисервісної компаніїу веденніскладського обліку.Облік ведетьсяврозрізісерійних номеріві торговихмарок.Длякожноїзапасної частинизберігаєтьсясписоккодівзаміниі аналогів.Це дозволяєістотно знизитискладськінеліквідиза рахунок більшгнучкого використанняноменклатурноїбази.Підсистемазабезпечує виконання всіхнеобхіднихскладських операцій,включаючи надходження, повернення, реалізацію,інвентаризацію, списання, переміщеннядо майстраі назадіт.д. Вона міститьрозширенийсписокзвітів,які дозволяютьаналізуватистан складу.

Склад апаратів

Дляведення складського облікувиробів,прийнятихвремонт,призначена окремапідсистема.Обліквпідсистеміреалізованийпо виробах- індивідуальнимодиницямзберігання.Врамкахпідсистемиреалізована роботазі штрихкодом.Наклейканакожен вирібетикетки зіштрихкодомі його подальшезчитуваннядозволяють значноприскорити роботукомірників.

Робота з виробниками

Ця підсистемапризначенадляспрощення взаємодіїсервісногоцентруз виробникамитехніки.Цеособливоактуальнодлявеликихсервісних центрів,авторизованиху багатьох виробників.У підсистеміреалізованаможливість кодуванняремонтів,яка дозволяєв режимі користувачастворювати ізберігатидовільнусистемукодування, прийнятуу будь-якоговиробника. Дляпідготовки звітівповиконанимгарантійнимремонтамрозроблений єдинийінтерфейс, що забезпечуєформування звітіввиходячи з індивідуальнихвимогвиробникаврізнихформатах -xls,mdbабоtxt.Крім того, сьогоднісистемаміститьформи звітівдлябільш ніж 20провідних виробників.

Робота зі сторонніми сервісними центрами

Ця підсистема дозволяє відправляти і приймати техніку з сторонніх сервісних центрів, контролювати залишки і тривалість знаходження техніки в ремонті в розрізі відправлених виробів. Реалізована можливість відстежувати стан техніки.

Вавтоматизованій системітакож передбаченіпідсистемидлярозв'язання задачіпостачання запаснимичастинами, для веденнявзаєморозрахунків іформуваннязвітів, що дозволяютьоцінити фінансовий станкомпанії.