Добавил:
Upload Опубликованный материал нарушает ваши авторские права? Сообщите нам.
Вуз: Предмет: Файл:
Диплом.doc
Скачиваний:
27
Добавлен:
07.02.2016
Размер:
89.09 Кб
Скачать

12

МІНІСТЕРСТВО ОСВІТИ І НАУКИ УКРАЇНИ

ДЕРЖАВНИЙ ВИЩИЙ НАВЧАЛЬНИЙ ЗАКЛАД

«ЗАПОРІЗЬКИЙ НАЦІОНАЛЬНИЙ УНІВЕРСИТЕТ»

ЕКОНОМІКО-ПРАВНИЧИЙ КОЛЕДЖ

Дипломна робота

на тему:

«Розробка автоматизованої системи

оператора сервісного центру»

Студента(ки)

4

курсу, групи

К 51-11

Спеціальності

5.05010301 – Розробка

програмного забезпечення

Жуков Д.А.

Керівник

викладач Шевченко В.О.

Національна шкала:

Кількість балів:

Оцінка ECTS:

Члени комісії:

(підпис)

(ініціали та прізвище)

(підпис)

(ініціали та прізвище)

(підпис)

(ініціали та прізвище)

Запоріжжя

2014 Зміст

1 АНАЛІЗ ПРЕДМЕТНОЇ ОБЛАСТІ 3

1.1 Що таке автоматизований сервісний центр? 3

1.2 Комплектація сервісного центру 6

1.3 База даних 10

1.4 SQL 11

1 Аналіз предметної області

Що таке Сервісний центр?

Сервісний центр – це організація, що займається наданням послуг з сервісної підтримки та обслуговування техніки, обладнання та іншої продукції. Діяльність сервісних центрів включає перед торговий, гарантійний та після продажний ремонт.

Сервісне обслуговування автомобіля в автосалоні гарантує для власника транспортного засобу захист від непередбачених ситуацій, а також здійснення певних заходів щодо збереження авто в робочому стані. Щоб виключити або хоча б попередити значні поломки, необхідно періодично звертатися в сервісний центр для проведення діагностики. Як результат, своєчасне усунення незначних поломок і пошкоджень. Зазвичай сервісне обслуговування автомобіля включає перевірку першорядних агрегатів і вузлів, заміну масла і антифризу, а при виявленні неполадок – заміну гальмівних колодок, ременів, свічок запалювання.

В даній курсовій роботі розглядається програма автоматизованого сервісного центру, та для чого її використовують. Також в курсовій роботі представлен власний інтерфейс сервісного центру.

1.1 Що таке автоматизований сервісний центр?

Авторизація – процес надання певній особі прав на виконання деяких дій. Стосовно до сервісного центру (СЦ) по ремонту техніки – це надання виробником права здійснювати гарантійний та післягарантійний ремонт і технічне обслуговування продукції, яку він випускає. Для того щоб отримати авторизацію, СЦ повинен виконати ряд високих вимог:

  • Наявність спеціального обладнання для діагностики, настроювання й ремонту;

  • Наявність спеціальної освіти та сертифікатів для виконання робіт з ремонту;

  • Наявність спеціально обладнаного і антистатичні (ESD) захищеного приміщення і одягу, а також спеціальних антистатичних ESD інструментів.

  • Штат висококласних фахівців мають вищу технічну освіту та пройшли спеціалізовані курси.

Дотримання цих вимог є мінімальним і обов’язковою умовою, при якому сервісний центр має право подати заявку на авторизацію. І тільки в тому випадку, якщо сервісний центр пройде аудит за критеріями виробника і доведе здатність ремонтувати на рівні, відповідним вимогам європейських стандартів і виробників, йому дають право обслуговувати і ремонтувати техніку виробника. При цьому у кожного виробника є ряд своїх особливих вимог, і авторизацію отримують по кожному виробнику окремо. Також, протягом усього терміну авторизації, виробник контролює всі ключові параметри АСЦ, і якщо авторизований СЦ не виконує їх, то позбавляється авторизації.

Таким чином, наявність у сервісного центру авторизації означає і гарантує, що даний сервісний центр має все необхідне для здійснення ремонту на дозволеному йому рівні допуску, та відповідає вимогам і стандартам даного виробника.

Як визначити, чи є сервісний центр авторизовані?

У більшості випадків достатньо попросити показати сертифікати, що підтверджують авторизацію конкретного виробника. Такі сертифікати видаються терміном на рік, і кожен наступний рік їх необхідно підтверджувати і отримувати знову.

Ще один спосіб це перевірити – за наявності інформації про це сервісному центрі на сайті виробника або в гарантійному талоні. Важливо пам’ятати, що назва та адреса СЦ повинне строго збігатися з вказаними виробником, тому не рідкісні випадки, коли різні «майстерні» використовують співзвучні назви, щоб ввести в оману клієнтів і тим самим збагатитися, не вкладаючи коштів у дороге обладнання і навчання персоналу. Назва нашого сервісного центру – Мобайл-сервіс, та адреси пунктів прийому вказані тут. Використання прикметників, перестановка слів назви місцями і будь-які інші варіанти не мають до нас жодного відношення. Що дає авторизація?

Авторизація дає право виконувати гарантійний ремонт і технічне обслуговування. Авторизований СЦ має доступ до офіційної технічної документації, програмних засобів та забезпечується оригінальними запасними частинами виробника. Інженери авторизованого СЦ проходять навчання у виробника. Все це гарантує якісний ремонт у відповідності з усіма вимогами виробника і при використанні оригінальних запасних частин.

Безумовно, вирішувати варто ремонтувати чи ні в кінцевому рахунку Вам, ми лише наведемо кілька аргументів ЗА ремонт.

Безсумнівно, що Ви ретельно вибирали, за різними критеріями, цю модель, перш ніж її придбати, так чи варто від неї відразу ж відмовлятися?

На жаль, в світі немає нічого ідеального, в тому числі і у виробництві складної електроніки. Іноді трапляються і технологічні відхилення навіть у самих іменитих виробників, для того і існують авторизовані СЦ, здатні виправити будь-яку технологічну помилку виробництва і усунути дефект, після того як виріб вже продано.

Використовувані деталі, обладнання та технології в авторизованому СЦ аналогічні виробничим і рекомендовані самими виробниками. Це гарантує якість відремонтованого виробу на необхідному, високому рівні.

Як правило, АСЦ вже має рекомендоване виробником рішення і оновлену деталь, яка повністю усуне причину дефекту і, відповідно, відремонтований телефон більше не зламається з тієї ж причини, на відміну від нового, заміненого з тієї ж партії.

У 99% випадків час, витрачений на усунення дефекту, значно менше, ніж час, витрачений на спроби обміняти телефон або повернути гроші в магазині. А час, як відомо, гроші, вже не кажучи про можливі витрачених нервах.

Ремонтувати чи ні, вирішувати Вам, ми лише обіцяємо зробити ремонт вашого пристрою максимально швидким і якісним і надати вам високий рівень сервісного обслуговування.