Добавил:
Upload Опубликованный материал нарушает ваши авторские права? Сообщите нам.
Вуз: Предмет: Файл:
Метод реком для курс. робіт маркетинг.doc
Скачиваний:
8
Добавлен:
07.02.2016
Размер:
183.3 Кб
Скачать

Тема 3. Товар і товарна політика

Вступ

1. Товар в системі маркетингу

2. Аналіз життєвого циклу товару

3. Розробка нового товару

Висновок

У першому розділі роботи на основі літературних джерел дається загальна характеристика товару, поняття споживної цінності товару, поняття продуктів конкретного, розширеного і узагальненого, указується на необхідність проектування товару на цільову групу споживачів.

У другому розділі роботи на основі практичних матеріалів підприємства розглядається життєвий цикл товару.

Приводяться фази циклу – впровадження, зростання, зрілість, насичення, спад.

Дається їх характеристика. Аналізуються на основі конкретних прикладів чинники, що впливають на життєвий цикл. Даються рекомендації по маркетинговій політиці в області життєвого циклу.

У третьому розділі роботи також з використанням практичних матеріалів дається поняття нового товару, новизни товару (інновації), приводиться концепція нового товару і обґрунтовується його необхідність. Показуються переваги виходу на ринок з піонерним товаром.

Розглядається механізм впровадження нового товару на ринок.

Тема 4. Маркетинг товарного асортименту

Вступ

1. Сутність і роль на ринку товарного асортименту

2. Види і структура асортименту товарів

3. Формування раціонального товарного асортименту

Висновок

Перший розділ роботи повинен містити теоретичне обґрунтування сутності товарного асортименту, характеристику (параметри товару - мікс), розкриття ролі асортименту на товарному ринку.

Другий розділ містить види асортименту товарів (по місцезнаходженню товарів, по характеру потреб та інше ). Так само товарний асортимент може бути промисловим і торговим, простим і складним, груповим і змішаним і ін.Особлива увага приділяється структурі товарного асортименту, що характеризується питомою вагою кожного виду або найменування в загальному наборі. Показники структури асортименту товарів можуть бути в натуральному або грошовому виразі і мати відносний характер.

Слід провести аналіз структури, виявити тенденції її розвитку по матеріалах даного об'єкту. Вибір показників структури асортименту в тому або іншому виразі визначається аналітичними цілями. Цілком зрозуміло, що при аналізі потреби і використання складських площ або аналізі прибутковості окремих видів товарів застосовують показники в різних виразах.

Третій розділ присвячується формуванню раціонального товарного асортименту, складанню набору товарів, що дозволяє задоволенню реальних або прогнозованих потреб різних сегментів споживачів, а також досягти цілей, визначених керівництвом даного суб'єкта ринку. При цьому необхідно звернути увагу на скорочення асортименту в розумних межах, оновлення, розширення за рахунок нарощування або насичення, визначити поточні і перспективні потреби покупців, оцінити існуючі аналоги конкурентів і інше.

Слід приділити увагу технології планування товарного асортименту. У роботі повинні використовуватися конкретні практичні матеріали даного об'єкту, виявлятися недоліки його діяльності в частині товарного асортименту, пропонуватися рекомендації по вдосконаленню цієї діяльності.