Добавил:
Upload Опубликованный материал нарушает ваши авторские права? Сообщите нам.
Вуз: Предмет: Файл:
Метод реком для курс. робіт маркетинг.doc
Скачиваний:
8
Добавлен:
07.02.2016
Размер:
183.3 Кб
Скачать

2

Харківський національний аграрний університет ім.В.В.Докучаєва

Затверджено радою факультету Менеджменту і економіки

ХНАУ ім. В.В. Докучаєва

(протокол № __від _____________)

МЕТОДИЧНІ ВКАЗІВКИ

ДО ВИКОНАННЯ КУРСОВОЇ РОБОТИ ПО ДИСЦИПЛІНІ

«МАРКЕТИНГ »

(для студентів денної та заочної форм навчання за напрямом підготовки

6.030601 «Менеджмент»

Харків– 2012

Методичні вказівки до виконання курсової роботи з дисципліни «Маркетинг » (для студентів денної та заочної форм навчання за напрямом підготовки 6.030601 «Менеджмент»/ Укладач Р.М. Шелудько, – Харків, 2012. – 32 с.

Містить завдання та вихідні дані для виконання курсової роботи з тем, що рекомендуються.

Розроблено відповідно до вимог кваліфікаційної характеристики і типової програми дисципліни.

Укладач: канд.. екон. наук, доцентР.М.Шелудько

ЗМІСТ

1. ЗАГАЛЬНІ ПОЛОЖЕННЯ КУРСОВОЇ РОБОТИ 4

2. ВИМОГИ, ЩО ПРЕД'ЯВЛЯЮТЬСЯ 4

3. НАПИСАННЯ КУРСОВОЇ РОБОТИ 4

4. ТЕМАТИКА КУРСОВИХ РОБІТ 5

5. ПЛАН ДЛЯ ЗРАЗКА І ЗМІСТ ТЕМИ 6

6. РЕКОМЕНДОВАНА ЛІТЕРАТУРА 20

1. Загальні положення курсової роботи

Мета курсової роботи – закріплення теоретичних знань, уміння практично оцінювати ситуації і робити об'єктивні висновки і пропозиції по ухваленню маркетингових рішень.

Виконання курсової роботи по дисципліні «Маркетинг» – один з основних етапів навчального процесу в системі підготовки бакалаврів. Вони повинні досконало знати функції маркетингу, володіти методикою збору і обробки інформації, проводити вивчення попиту, аналізувати кон'юнктуру ринку окремих товарів і застосову вати отримані знання в комерційній діяльності різних фірм.

2. Вимоги, що пред'являються

Курсова робота повинна містити теоретичний і практичний матеріал по окремих напрямах маркетингової діяльності. В ній можуть бути розглянуті питання використання маркетингу в діяльності промислових, торгових, збутових фірм і некомерційних структурах.

Основна вимога до курсової роботи – вміння пов'язати теоретичні питання з практичною діяльністю окремих промислових фірм і різних комерційних структур на товарному ринку. Курсова робота повинна виконуватися на конкретних матеріалах фірм, торгових, посередницьких структур і містити елементи самостійних досліджень.

За наслідками курсової роботи студент може виступати на конференціях, семінарах з даної проблеми.

3. Написання курсової роботи

Курсова робота повинна включати: вступ, основну частину і висновок.

У вступі дається коротка характеристика і сучасний стан даного питання (фірми, торгової, посередницької ланки або будь - якої даної комерційної або некомерційноїструктури). Вказуються мета і завдання роботи, об'єкт дослідження, виконані розробки і елементи новизни, привнесені в процесі написання роботи. Обґрунтовується актуальність вибраної теми.

Основна частина роботи повинна містити питання, передбачені в плані курсової роботи. Спочатку описуються теоретичні положення, що розкривають сутність даної проблеми, аналізуються зібрані матеріали, що характеризують практичну сторону об'єкту дослідження. Цей розділ роботи слід ілюструвати таблицями, схемами (діаграмами), фотографіями, проспектами і іншими матеріалами. При розкритті вибраної теми необхідно використовувати кваліметричні методи (методи кількісної оцінки якості продукції), статистичні методи, метод Дельфі і економіко-математичні моделі. У розрахунковій частині можна привести формули нормативні і статистичні матеріали, необхідні для обґрунтування окремих положень. При використанні матеріалів з інших джерел слід робити виноски з вказівкою номеру за яким в переліку посилань міститься автор, назва і рік видання книги або інших матеріалів.

Самостійне виконання курсової роботи передбачає залучення і аналіз матеріалів про діяльність підприємства за два – три останні роки при дослідженні асортименту, вивченні попиту, аналізі діяльності підприємства.

В кінці розділу підводяться підсумки по основній частині роботи.

Висновок повинен складатися з виводів і пропозицій, які отримані в результаті роботи. Їх слід формулювати чітко і за пунктами. Якщо реалізація пропозицій пов'язана з додатковими інвестиціями, то слід вказати реальність їх отримання.

Перелік посилань містить список навчальної, наукової літератури, наукових статей, законодавчих і нормативних актів, статистичних збірок та інші використані джерела при виконанні курсової роботи.

Курсова робота виконується з використанням фактичного матеріалу за два – три роки (у разі надання матеріалу за один рік необхідно дати з розбиттям по кварталах, місяцях) діяльності конкретної фірми.

Курсова робота повинна містити титульний лист, лист завдання, реферат, план роботи, вступ, безпосередньо записку пояснення, вивід, перелік посилань і додатку.

Об'єм роботи повинен складати 25-30 сторінок комп'ютерного тексту, шрифт 14 через 1,5 інтервала.

Сторінки повинні мати поля і бути пронумеровані. У додатках сторінки не нумеруються. Ілюстрації, рисунки, креслення, графіки, фотографії, які приводяться по тексту роботи, слід нумерувати в межах розділу.

Представлена курсова робота перевіряється викладачем, а результати перевірки відбиваються в рецензії.

При позитивному висновку робота допускається до захисту, про що робляться записи на титульному листі роботи і в рецензії.

При негативній рецензії робота повертається на доопрацювання з подальшим поданням на повторну перевірку з додатком рецензії.

Тема курсової роботи обирається залежно від першої букви прізвища студента:

Номер теми*

Початкова буква прізвища студента

Номер теми

Початкова буква прізвища студента

№1, 13

А

№7, 19

Л, М

№2, 14

Б

№8, 25,26

Н, О, П

№3, 15

В, Г

№9, 21, 27

Р, С, Т

№4, 16

Д, Е

№10, 22, 28

У, Ф, Х

№5, 17

Ж, З

№11, 23

Ц, Ч, Ш, Щ

№6, 18

И, К

№12, 24

Э, Ю, Я

*- з урахуванням професійної орієнтації і досвіду роботи студент може вибрати будь-яку тему при узгодженні з викладачем.

Якщо тема курсової роботи, що рекомендується, не співпадає з профілем роботи студента, то за узгодженням з викладачем вона може бути змінена на іншу з числа тих, що рекомендуються.