Добавил:
Upload Опубликованный материал нарушает ваши авторские права? Сообщите нам.
Вуз: Предмет: Файл:
Метод реком для курс. робіт маркетинг.doc
Скачиваний:
8
Добавлен:
07.02.2016
Размер:
183.3 Кб
Скачать

Тема 21. Маркетинг і суспільство

Вступ

1 Значення маркетингу для розвитку суспільства

2 Маркетинг і суспільство: взаємодія, вплив суспільства на розвиток маркетингу і на подальший розвиток суспільства

3 Тенденції подальшого розвитку маркетингу і його впливу на суспільство

Висновок

В першому розділі курсової роботи на прикладі вітчизняних і зарубіжних прикладів розкрити значення маркетингу для розвитку суспільства: соціального добробуту, інтелектуального капіталу, використання ресурсів.

В другому розділі курсової роботи рекомендується розкрити сутність взаємодії маркетингу і суспільства, вплив маркетингу на розвиток суспільства і суспільного розвитку на маркетинг.

У другому розділі роботи доцільно передбачити чотири параграфи, в яких викласти конкретні питання взаємодії маркетингу і суспільства: етичні, екологічні і захисту прав споживачів.

В третьому розділі курсової роботи рекомендується розглянути тенденції подальшого розвитку маркетингу і його впливу на суспільство.

Тема 22. Інтерактивний маркетинг

Вступ

1. Інтернет-технології як предмет і засіб маркетингу

2. Оцінка і аналіз використання можливостей мережі інтернет в маркетинговій діяльності підприємства.

3. Розробка маркетингових стратегій в рамках інтерактивного маркетингу.

Висновки

У першому розділі необхідно розглянути мережу інтернет як предмет і засіб маркетингу, та можливості для користувачів, викласти нову концепцію маркетингу в епоху електронної комерції.

У другому розділі. слід провести анал.з використання комунікаційних засобів інтернет-маркетингу: веб-сторінок, інтернет-банерів, спеціальних рекламних сторінок та ін. Оцінити використання різних сфер інтернет - маркетингу: отримання інформації про ринок продукції (послуг); розповсюдження маркетингової інформації; тестування нового продукту (послуги); здійснення рекламних заходів; продаж товарів і послуг; підтримка зворотного зв’язку з клієнтами; підтримка зв’язків з громадськістю; пошук партнерів.

У третьому розділі необхідно розробити рекомендації щодо створення корпоративного сайту в інтернеті, проаналізувати перспективи розвитку маркетингової діяльності підприємства на базі інтерактивних інформаційних технологій.

Тема 23. Маркетинг інтелектуального продукту

Вступ

1. Інтелектуальний продукт як товар, який активно потребується на сучасному ринку

2. Види інтелектуального продукту і особливості маркетингу цього товару

3. Захист авторських прав інтелектуального продукту

Висновок

В першій частині слід розібратися по сутності інтелектуального продукту, його специфіці. Показати роль інтелектуального продукту в соціально-економічному розвитку сучасного суспільства. Вказати, що виробники такого продукту, посередники, продавці і споживачі є активними суб'єктами товарного ринку.

У другій частині розкрити види інтелектуального продукту (результати науково-дослідних робіт, літературні, музичні, художньо –образотворчі твори, продукція ефірної трансляції і ін.), їх роль в розвитку суспільства.

У третій частині відзначити, що продукція інтелектуальної праці в умовах ринкової конкуренції підлягає відповідному захисту. Показати призначення, маркетингові підходи в організації використання патентів, ліцензій, авторських свідоцтв.

Рекомендується по конкретних практичних матеріалах провести аналіз, виявити недоліки, дати рекомендації по вдосконаленню маркетингу інтелектуального продукту.