Добавил:
Upload Опубликованный материал нарушает ваши авторские права? Сообщите нам.
Вуз: Предмет: Файл:
ГОСTы / Poздiл 2.doc
Скачиваний:
28
Добавлен:
07.02.2016
Размер:
395.26 Кб
Скачать

7.5 Ілюстрації

7.5.1 Ілюстрації (креслення, малюнки, графіки, схеми, діаграми, фотознімки) варто розташовувати в звіті безпосередньо після тексту, у якому вони згадуються вперше, або на наступній сторінці. На всі ілюстрації повинні бути дані посилання в звіті.

7.5.2 Якщо ілюстрації створені не автором звіту, необхідно, представляючи них у звіті, дотримувати вимоги діючого законодавства про авторські права.

7.5.3 Креслення, малюнки, графіки, схеми, діаграми, поміщені в звіті, повинні відповідати вимогам стандартів “Єдиної системи конструкторської документації” і “Єдиної системи програмної документації”.

7.5.4 Фотознімки розміром менше формату А4 повинні бути наклеєні на аркуші білого папера формату А4.

7.5.5 Ілюстрації можуть мати назва, що поміщають під ілюстрацією.

при необхідності під ілюстрацією перешкодять пояснюючі дані (текст під малюнком).

Ілюстрація позначається словом “Малюнок ___”. яке разом з назвою ілюстрації поміщають після пояснюючих даних, наприклад, “Малюнок 3.1- Схема розміщення”.

7.5.6 Ілюстрації варто нумерувати арабськими цифрами порядковою нумерацією в межах роздягнула, за винятком ілюстрацій, що приводяться в додатках. Номер ілюстрації складається з номера розділу і порядкового номера ілюстрації, розділених крапкою, наприклад, малюнок 3.2 - другий малюнок третього розділу.

7.5.7 Якщо в звіті тільки одна ілюстрація, неї нумерують відповідно до вимог 7.5.6.

7.5.8 Якщо ілюстрація не уміщається на одній сторінці, можна переносити неї на інші сторінки, при цьому назва ілюстрації поміщають на першій сторінці, що пояснюють дані - на кожній сторінці, і під ними вказують: “Малюнок __, лист __”.

7.5.9 Ілюстрації, при необхідності, можуть бути перераховані в змісті з указівкою їхніх номерів, найменуванні і номерів сторінок, на яких вони розташовані.

7.6 Таблиці

7.6.1 Цифровий матеріал, як правило, оформляють у виді таблиць відповідно до рис.2.1

Таблиця_________ ‑ _____________________________

номер номер таблиці

Рис.2.1

7.6.2 Горизонтальні і вертикальні лінії, що розмежовують рядка таблиці, а також лінії, що обмежують таблицю ліворуч, праворуч і знизу, можна не проводити, якщо їхня відсутність не

утрудняє користування таблицею.

7.6.3 Таблицю варто розташовувати безпосередньо після тексту, у якому вона згадується вперше, або на наступній сторінці. На всі таблиці повинні бути посилання в тексті звіту.

7.6.4 Таблиці варто нумерувати арабськими цифрами порядковою нумерацією в межах роздягнула, за винятком таблиць, що приводяться в додатках.

Номер таблиці складається з номера розділу і порядкового номера таблиці, розділених крапкою, наприклад, таблиця 2.1 - перша таблиця другого розділу.

7.6.5 Якщо в звіті одна таблиця, неї нумерують відповідно до вимог 7.6.4.

7.6.6 Таблиця може мати назву, що друкують малими літерами (крім першої прописної) і поміщають над таблицею. Назва повинна бути коротким і відбивати зміст таблиці.

7.6.7 Якщо рядки або графи таблиці виходять за формат сторінки, таблицю поділяють на частині, поміщаючи одну частину під інший, або поруч, або переносячи частину таблиці на наступну сторінку. При цьому в кожній частині таблиці повторюють її головну частину або бокову.

При розподілі таблиці на частині допускається її головну частину або бокову заміняти відповідно номерами граф або рядків. При цьому нумерують арабськими цифрами графи і/або рядка першої частини таблиці. Слово “Таблиця __” вказують один раз ліворуч над першою частиною таблиці, над іншими частинами пишуть: “Продовження таблиці __”

з указаним номера таблиці.

7.6.8 Заголовки граф таблиці друкують із прописних букв, а підзаголовки - з рядкових, якщо вони складають одну пропозицію з заголовком.

7.6.9 Підзаголовки, що мають самостійне значення, пишуть із прописної букви. Наприкінці заголовків і підзаголовків таблиць крапки не ставлять. Заголовки і підзаголовки граф вказують в однині.

7.6.10 Інші вимоги до виконання таблиць - відповідно до діючих стандартів на технічну документацію.

7.6.11 Таблиці, при необхідності, можуть бути перераховані в змісті з указівкою їхніх номерів, назв (якщо вони маються) і номерів сторінок, на яких вони розташовані.

Соседние файлы в папке ГОСTы