Добавил:
Upload Опубликованный материал нарушает ваши авторские права? Сообщите нам.
Вуз: Предмет: Файл:
ГОСTы / Poздiл 2.doc
Скачиваний:
28
Добавлен:
07.02.2016
Размер:
395.26 Кб
Скачать

4.2 Суть звіту

4.2.1 Суть звіту – це виклад зведень про предмет (об'єкті) дослідження або обробки, що необхідні і достатні для розкриття сутності даної роботи (опис: теорії; методів роботи; характеристик і/або властивостей створеного об'єкта; принципів дії об'єктів і основних принципових рішень, що дають представлень про його пристрій; метрологічного забезпечення й ін.) і її результатів.

4.2.2 При викладі суті звіту особливу увагу приділяють новизні в роботі, а також питань сумісності, взаємозамінності, надійності, безпеки, екології, ресурсозбереження.

4.2.3 Якщо в звіті необхідно привести повні докази (наприклад, математичні – у звітах , що безпосередньо не відносяться до області математики) або подробиці дослідження (розробки), їхній розміщають у додатках.

4.2.4 Суть звіту викладають розділяючи матеріал на розділи. Можуть поділятися на пункти або на підрозділи і пункти. Пункти, якщо це необхідно розділяють на підпункти. Кожен пункт і підпункт повинний містити закінчену інформацію.

Текст суті звіту може поділятися тільки на пункти.

4.2.5 Якщо в звіті необхідно викласти інформацію про нові аспекти роботи, інтерпретацію або коментар про результати і причини на основі яких роблю висновки і рекомендації, у звіт уводять додаткові розділи або підрозділи які носять дискусійний характер. Дискусійні підрозділи можуть бути включені в розділи в які описуються результати роботи.

4.2.6 В звіті варто використовувати одиниці Сі. Якщо виміри проведені в інших одиницях, переклад з одиниці Сі обов'язковий тільки при викладі найважливіших положень звіту.

4.2.7 Відповідальність за вірогідність зведень що утримуються в звіті несе виконавець – юридична особа (організація) або фізична особа складовий звіт.

4.3 Висновки

4.3.1 Висновки поміщаю безпосередньо після викладу суті звіту на новій сторінці

4.3.2 В висновках приводять оцінку отриманих результатів роботи або її окремого етапу з урахуванням світових тенденцій рішення поставленої задачі, передбачувані області використання результатів роботи, народногосподарську наукову, соціальну значимість роботи.

4.3.3 Текст висновків може бути розділений на пункти.

4.4 Рекомендації

4.4.1 В звіті на підставі отриманих висновків можуть бути дані рекомендації

4.4.2 Рекомендації розташовують після висновків починаючи з нової сторінки.

4.4.3 В рекомендаціях визначають подальші роботи які вважають необхідними при цьому основну увагу приділять пропозиціям по ефективному використанню результатів дослідження або розробки.

4.4.4 Рекомендації повинні носити конкретний характер і бути цілком підтверджені звітною роботою. При необхідності рекомендації можуть спиратися на додаткові розрахунки які приводять у додатку.

4.4.5 Текст рекомендації може бути розділений на пункти.

4.5 Перелік посилань

4.5.1 Перелік джерел, на які посилаються в основній частині звіту, повинний бути приведений наприкінці тексту звіту, починаючи з нової сторінки. У відповідних місцях тексту повинні бути

посилання.

Бібліографічні описи в переліку посилань приводять у порядку, у якому вони вперше згадуються в тексті. Порядкові номери описів у переліку є посиланнями в тексті (номерні

посилання).

4.5.2 Бібліографічні описи посилань у переліку приводять відповідно до діючих стандартів по бібліотечній і видавничій справі.

4.5.3 При необхідності джерела, на які посилаються тільки в додатку, приводять в окремому переліку посилань, розташовуваному наприкінці цього додатка.

Соседние файлы в папке ГОСTы