Добавил:
Upload Опубликованный материал нарушает ваши авторские права? Сообщите нам.
Вуз: Предмет: Файл:
Programa_Praktiki_4_kurs.rtf
Скачиваний:
10
Добавлен:
06.02.2016
Размер:
366.53 Кб
Скачать

6. Інформаційно-аналітична діяльність

Завдання для вивчення інформаційно-аналітичної роботи:

- написати довідку про наявність в інформаційній установі - базі практики вітчизняних та зарубіжних інформаційних та оглядових документів та, при можливості, представити їхні зразки у додатку до неї (відображати матеріали за останні 3 роки);

- скласти аналітичні документи (аналітичну довідку: «Обслуговування читачів бібліотеки (бази-практики): динаміка кількісних та якісних показників за останні три роки», огляд (анотований) «Інформаційно-бібліографічні ресурси», «Інформаційний прес-реліз», дайджест і ін. на актуальну тему чи проблему;

- з’ясувати та описати контингент користувачів, які потребують інформаційно-аналітичного забезпечення;

- на основі попередньо складених аналітичних документів про діяльність бібліотеки (бази-практики), підготувати проектний пошуковий прогноз, у якому визначити можливі перспективні умови розвитку, сформувати напрями розвитку та динаміку основних показників.

7. Краєзнавча діяльність бібліотеки

Завдання для вивчення краєзнавчої роботи:

- скласти картотеку краєзнавчих бібліографічних видань, що є в бібліотеці;

- підготувати інформаційне видання (огляд, список, покажчик і ін.) краєзнавчого характеру;

- виконати кілька довідок краєзнавчого змісту за запитами користувачів;

- взяти участь в організації і проведенні комплексного масового заходу краєзнавчого характеру для користувачів ;

- підготувати довідку про наявність користувачів краєзнавчої літератури і їх бібліографічне забезпечення (підготовка бібліографічних посібників та бібліографічне інформування, наявність краєзнавчих документів і т. ін.).

Примітка: завдання виконуються на базах-практики бібліотек, які ведуть краєзнавчу роботу.

8. Підведення підсумків практики та її захист

По завершенні виробничої практики старший (бригадир) групи студентів-практикантів при активній допомозі всіх практикантів складає загальний звіт про роботу. До нього додаються матеріали, підготовленні студентами-практикантами, схвалені керівництвом бібліотеки.

На базах практики підводяться підсумки роботи студентів і здійснюється оцінка її результатів за модульно-рейтинговою системою (100-бальною шкалою).

Всі основні документи: індивідуальний план-графік виробничої практики, щоденник, звіт, матеріали для використання у практичній роботі бібліотеки, характеристика кожного студента-практиканта повинні бути підписані керівником бібліотеки і завірені печаткою.

По закінченні практики старший (бригадир) групи студентів-практикантів збирає документи і здає їх викладачеві-керівнику виробничої-практики для попередньої перевірки.

Публічний захист практики проводиться на відкритому засіданні кафедри, викладачі якої були керівниками практики. При цьому здійснюється оцінка результатів практики з урахуванням оцінки бібліотеки-бази практики, а також публічної презентації звіту.

Соседние файлы в предмете [НЕСОРТИРОВАННОЕ]