Добавил:
Upload Опубликованный материал нарушает ваши авторские права? Сообщите нам.
Вуз: Предмет: Файл:
зачет ндр.docx
Скачиваний:
5
Добавлен:
06.02.2016
Размер:
108.04 Кб
Скачать

32Доповідь - ції документ, у якому вікладаються певні питання, подаються Висновки, Предложения. Вона призначила для усного (публічного) читання та Обговорення.

Наукова Доповідь - ції публічне Повідомлення, розгорнутій викладу певної наукової проблеми (тими, питання).

Структура тексту доповіді практично аналогічна планом Статті ї Може складатіся Із вступити, ОСНОВНОЇ ї підсумкової частин.

Методика підготовкі доповіді на науково-практічній Конференції Дещо Інша, Ніж Статті.

Існують два методи написання доповіді. Перший полягає в тому, Що Дослідник Спочатку готує тези свого виступа, на Основі тез пише Доповідь на Семінар або конференцію, редагує її й готує до опублікування в науковому збірніку у вігляді доповіді чі Статті. Другий, навпаки, передбачає Спочатку повне написання доповіді, а потім у скороченому вігляді - для ознайомлення з нею аудіторії. Вибір способу підготовкі доповіді поклади від змісту матеріалу та індівідуальніх особливая науковців.

Спеціфіка усного виступа накладає суттєвій відбіток на Зміст и форму доповіді. При напісанні доповіді слід мати на увазі, Що суттєва частина матеріалу опублікована в її тезах. Крім того, частина матеріалу подається на плакатах (слайдах, моніторі комп'ютера, схемах, діаграмах, таблицях та ін.). У доповіді повінні буті Коментарі до ілюстратівного матеріалу, а не Його повторення. Можна Зупинити Ліше на одній (найсуттєвішій, діскусійній) тезі доповіді, зроб посилання на Інші, Вже опубліковані. Завдякі цьому на 20-40% зменшіть обсягах доповіді. Доповідач має реагуваті на попередні виступа з тимі своєї доповіді. Доцільнім є полемічній її характер: це зацікавлює слухачів.

При напісанні доповіді слід зважаті на ті, Що за 10 хвилини людина Може прочітаті материал, надрукованій на чотірьох сторінках машинописного тексту (через два інтервалі). Обсягах доповіді становіть 8-12 Сторінок (до 30 хвилини).

Доповідь на 4-6 Сторінок назівається повідомленням.

Доповідь - ції одна з багатьох форм опрілюднення результатів наукової роботи, можлівість за короткий Термін «Войти» в наукове товариство за Умови Яскраве виступа. ЯКЩО Доповідь Зроблено за змістом Дисертації, дісертант забезпечує апробацію своєї праці.