Добавил:
Upload Опубликованный материал нарушает ваши авторские права? Сообщите нам.
Вуз: Предмет: Файл:
зачет ндр.docx
Скачиваний:
5
Добавлен:
06.02.2016
Размер:
108.04 Кб
Скачать

29Докторська дисертація - ції сукупність результатів, які розв'язують Важливим наукову або науково-прикладну проблему.

Ця проблема повинна буті чітко сформульована в Дисертації, відображена у її назві и в усіх документах.

Дисертація друкується через 2 друкарське інтервалі: 30 рядків на сторінці, відстань Між ніжнімі Частина рядків - 8,5 мм, мінімальна висота шрифту - 1,8 мм.

Обсягах основного тексту докторської Дисертації (без списку літератури, додатків та рис. И табл., Що займають окрему сторінку) винен буті у межах 11 - 13 авторських аркушів. 1 авт. аркуш - 40 000 знаків. Тоді Межі обсягах Дисертації Будуть 440000 - 520000 знаків. Щоб розрахуваті Межі докторської дис. у сторінках треба знаті число знаків у рядку (до знаків входять літері, цифри, розділові знаки та інтервалі Між словами). Позначімо число знаків у рядку n, тоді при 30 рядках на сторінці Межі обсягах основного тексту докт. дис. у сторінках Будуть 440 000/30n - 520 000/30n Сторінок. Приклад: Якщо число знаків у рядку n = 80, то Межі Будуть 183 - 217 стор. ЯКЩО n = 65 Межі становляит 226 - 267 стор. Береги (поля) тексту на сторінці повінні буті не менше: 20мм (Лівий, Верхній и Нижній), 10мм (правий).

Публікації. Для докторської Дисертації мінімальна кількість публікацій - 20 статей у фахових журналах, затверджених ВАКом. Три Статті з Дозволу спецраді можна замініті на авторські Свідоцтва або патенту. Статті НЕ повінні дублюваті одна одну, не можна кож 2 Статті в одному номері журналу. На момент подачі документів винне пройти не менше 2-х місяців після опублікування статей та Розсилка відповідніх журналів до бібліотек.

Перелікі видань, де можут буті опубліковані матеріали Дисертації в бюлетень ВАКу за 1999-2012 р. Треба враховуваті, Що для кожної Галузі науки - Свої видання.

Для докторської Дисертації дозволяється Тільки один консультант.

До докторської Дисертації не можна включать матеріали и Публікації кандідатської Дисертації.

Кандидатських дисертація - ції сукупність результатів, Що розв'язують конкретні наукове Завдання, Що має істотне значення для певної Галузі науки.

Обсягах кандідатської Дисертації 4,5 - 7 авторських. аркушів без літератури, додатків, та рисунків и таблиць, Що займають окрему сторінку. Правила розрахунку обсягах канд. дис. в сторінках Такі ж, Як и для докт. дис. (Дів. п п. 1.2 та 1.3). Приклад: Якщо число знаків у рядку n = 80, то Межі основного тексту Дисертації Будуть 75 -116 Сторінок. При n = 65 Межі становляит 92 - 144 стор.

Мінімальна кількість публікацій - 3 Статті у фахових журналах, затверджених ВАКом, одна з якіх Може буті замінена на авторське Удостоверение або патент. Дів. кож вимоги п.п.1.4. та 1.5.

Дозволяється Тільки один Керівник кандідатської Дисертації.

Огляд в кандідатській Дисертації винен буті НЕ Більше 20% Усього об'єму.

Вимоги до заключний висновка.

Актуальність теми Дисертації з обгрунтуванням Чому тема актуальна.

Проблема (завдання), Якові вірішує дисертація.

Зв'язок з Наукова програмами, темами.

Найсуттєвіші результати, Отримані здобувачем Особисто (5? 7). Винен буті підрозділ самє з такою назв.

Оцінка достовірності.

Наукова новизна и значення для практики.

Рекомендації Щодо Впровадження.

Відгуки опонентів (вказаті, Що смороду Позитивні).

Публікації.

Вказаті, Що не вікорістані матеріали кандідатської Дисертації.

Відповідність спеціальності и профілем заради.

30ето є у нас в зошиті

31 Реферат - Поширення тип пісьмової роботи з дісціпліні, Який демонструє поглиблення опрацювання відповідної тими.

У процесі підготовкі реферату студент накопічує знання, вміння та навички роботи з різнімі інформаційнімі ДЖЕРЕЛО, готується до майбутніх курсових и дипломних робіт. Багато рефератів з окремого дисциплін стали основою великих, глибоко досліджень студентів, створ підваліні для Формування майбутніх науковців.

Крім того, для бакалаврів реферат є одним з основних тіпів індівідуальніх Завдання, Який підводіть їх до складнішіх робіт, Що віконуватімуться Під годину навчання на магістерському рівні. Проти підготовка рефератів НЕ віключає Інші види Самостійної роботи студентів з відповідного курсу

Вимоги до оформлення реферату

Загальна Вимоги до оформлення реферату є: чіткість Побудова; логічна послідовність викладу матеріалу; переконлівість аргументації, стіслість и точність визначення, Що віключають можлівість суб'єктивного и неоднозначного їх Тлумачення, доведеність вісновків та об'єктивність рекомендацій.

Реферат комплектується у такій послідовності: титульний аркуш; Зміст; основна частина; список використаних джерел; додатка. Обсягах реферату - 15-20 Сторінок машинописного тексту (без додатків).

Реферат друкують на друкарській машінці або за допомог комп'ютера з одного боку аркуша формату А4 (210 × 297 мм), залішаючі бережи таких розмірів: Лівий - не менше 30 мм, правий - не менше 10 мм, Верхній та Нижній - не менше 20 мм.

Текст ОСНОВНОЇ Частина реферату розбівають на розділи та підрозділі. Назви розділів запісують великими літерами перед текстом по центру сторінки. Заголовки підрозділів запісують малімі літерами (крім Першої Великої) з абзацного відступу. Терпи слів у заголовках не дозволяються. Крапка в кінці заголовка не ставлять. ЯКЩО заголовок Складається з двох або Більше речень, їх розділяють Крапка. Відстань Між заголовками та текстом має дорівнюваті 3-4 інтервалам. Шкірні структурних Частину реферату (Зміст, розділи ОСНОВНОЇ частині, список використаних джерел, шкірні додаток) треба почінаті з Нової сторінки.

Нумерація Сторінок реферату має буті наскрізною и подаватісь арабською цифрами без знака «№» и крапки. Дерло сторінкою реферату є титульний аркуш, протікають на ньому номер сторінки НЕ ставлять. На Наступний сторінках номер проставляють у правому верхньому куті сторінки.

Розділи реферату позначають послідовно арабською цифрами. Підрозділі нумерують у межах кожного розділу. Номер підрозділу Складається з номера розділу и порядкового номера підрозділу, розділеніх Крапка. В кінці номера підрозділу перед Його назва кож має стояти крапка (Наприклад, 2.3. Назва - Третій підрозділ другого розділу).

Стиль викладу матеріалу в рефераті має буті суворим и стримання. Побудовуючі речення Бажан вікорістовуваті дієслова у неозначено-особістій ​​формі, Наприклад: «Уважається доцільнім запропонуваті ...», а не «Я пропоную ...». Слід корістуватіся кож загальновизнаних управлінською термінологією, звертаючи Увага на точність її застосування та чіткість формулювання. Скорочення слів у тексті реферату та ілюстраціях до нього, крім загальновизнаних абревіатур, не допускається.