Добавил:
Upload Опубликованный материал нарушает ваши авторские права? Сообщите нам.
Вуз: Предмет: Файл:
Програма ДЕК_ГРС_5 курс_Спеціаліст_2011-2012.doc
Скачиваний:
25
Добавлен:
06.02.2016
Размер:
185.34 Кб
Скачать

Критерії оцінювання знань студентів

Підсумкова оцінка

За результатами складеного Комплексного державного іспиту випускник отримує підсумкову оцінку за 100-бальною системою, яка розраховується як сума балів за:

  • відповіді на теоретичні питання,

  • вирішення тестового завдання,

  • виконання індивідуального ситуаційного завдання.

Шкала оцінювання:

Питання 1 (П1)

Питання 2 (П2)

Питання 3 (П3)

Тести

(Т)

Ситуаційне завдання (СЗ)

Разом (підсумкова оцінка - ПО)

Максимальна оцінка в балах

20

20

20

16

(8 тестів *2 бали)

24

100

Максимальна оцінка в балах – 100 балів.

Розрахунок підсумкової оцінки: ПО = П1 + П2 + П3 + Т + СЗ

Трансформація рейтингової оцінки

Сума набраних рейтингових балів при складанні Комплексного державного іспиту переводиться в оцінки системи оцінювання ECTS відповідно до таблиці:

Підсумковий рейтинговий бал

Підсумкова оцінка за шкалою ECTS

Традиційна екзаменаційна оцінка

91 <= RD = 100

A – Відмінно

Відмінно

84 <= RD <= 90

B – Дуже добре

Добре

76 <= RD <= 83

C – Добре

66 <= RD <= 75

D – Задовільно

Задовільно

61 <= RD <= 65

E – Достатньо (задовольняє мінімальні критерії)

21 <= RD <= 60

FХ – Незадовільно

Незадовільно

Оцінка «A – Відмінно». Студент, відповідно до завдання Комплексного державного іспиту, глибоко та всебічно розкрив зміст поставлених питань, зробив необхідні узагальнення та висновки, зумів логічно та аргументовано викласти навчальний матеріал, продемонстрував здатність до самостійного аналізу і творчого розв’язання та обґрунтування ситуаційного завдання і відповів на тестові питання. Така оцінка виставляється за всі правильно виконані завдання і припускає 80% правильних відповідей на тестові запитання.

Оцінка «В – Дуже добре». Студент, відповідно до завдання Комплексного державного іспиту, всебічно розкрив зміст поставлених питань, а саме: відповів на комплекс поставлених питань, зробив необхідні узагальнення та висновки, продемонстрував здатність творчого розв’язання ситуаційного завдання і відповів на тестові питання. Така оцінка виставляється за всі правильно виконані завдання і припускає 70% правильних відповідей на тестові завдання.

Оцінка «С – Добре». Студент, відповідно до завдання Комплексного державного іспиту, розкрив зміст питань, але не досить глибоко і аргументовано виклав матеріал, під час відповідей та при розв’язанні ситуаційного завдання допустив деякі неточності і не проявив належної самостійності у викладенні думок. Така оцінка виставляється за правильне виконання переважної більшості завдань і припускає понад 70% правильних відповідей на тестові завдання.

Оцінка «D – Задовільно». Студент, відповідно до завдання Комплексного державного іспиту, не повністю розкрив зміст поставлених питань, виявив знання основного програмного матеріалу в обсязі, необхідному для подальшого навчання і роботи. Така оцінка виставляється студенту який правильно відповів більш ніж на половину тестових завдань (<50%) і володіє необхідним резервом знань для усунення допущених помилок під керівництвом викладача.

Оцінка «Е – Достатньо». Студент, відповідно до завдання Комплексного державного іспиту, поверхнево відповів на поставлені питання, не виявив належного рівня теоретичних знань, не зміг застосувати методичні положення для вирішення практичних завдань, тестове завдання виконав менш ніж на 40%.

Оцінка «FХ – Незадовільно». Студент, відповідно до завдання Комплексного державного іспиту, не розкрив змісту питань, не опрацював рекомендовану літературу, не зміг застосувати теоретичні положення та методичний інструментарій у практичних, аналітичних завданнях, не виконав тестові і ситуаційне завдання.