Добавил:
Upload Опубликованный материал нарушает ваши авторские права? Сообщите нам.
Вуз: Предмет: Файл:
РЕФЕРАТ ПОЗИХАЙЛО А.А..doc
Скачиваний:
17
Добавлен:
06.02.2016
Размер:
84.99 Кб
Скачать

4. Економічна та психологічна ефективність реклами

Ефективність реклами є важливою умовою правильного використання праці та коштів, витрачених реклами. Під нею розуміють здатність впливати на аудиторію у бік заданому виробником. Ефективність рекламних коштів характеризується числом охоплення споживачів, яскравістю і глибиною враження, що ці кошти залишають у пам'яті людини, ступенем привернути увагу.

Розрізняють економічну ефективність реклами й ефективність психологічного впливу окремих коштів реклами на свідомість людини (психологічна ефективність).

Економічна ефективність реклами - це економічний результат, отриманий застосування рекламного кошти (або організації рекламної кампанії, що виражається у збільшенні прибутків і зниженні витрат реклами.

Психологічна ефективність - ступінь впливу реклами на людини, тобто. це реклама, що залучає увагу, цікавий, переконує споживача у необхідності купити товар і підштовхує до купівлі. Вона пов'язані з впливом реклами на свідомість і поведінку людей. З цього погляду ефект реклами вважатимуться досягнутим, коли їй вдалося привернути увагу потенційного споживача, актуалізувати потреба, порушити інтерес, створити сприятливий образ товару, навіяти довіру, впровадити у пам'ять комерційні аргументи, створити стійкі асоціації.

Загалом, ефективність реклами – цей показник результатів до витраченим засобам. Дієвість – це комплексне вплив реклами з погляду споживача, рекламодавця й суспільства.

Ефективність телевізійної реклами визначається трьома чинниками:

· охоплення максимально кола потенційних споживачів

· мінімально можливі витрати

· повідомлення якомога більшої обсягу інформації, сприяє досягненню мети

А, щоб рекламна кампанія по телебаченню була ефективної, розробки її плану необхідно враховувати:

· телеканал

· телепрограма

· час трансляції

· день (дні) тижня

· ціна однієї хвилини трансляції рекламного повідомлення

· рейтинг телепрограми

· календар проведення рекламної кампанії

Список використаної літератури:

1.Панкратов Ф.Г., Баженов Ю.К.,Серегина Т.К.,Шахурин В. Г.

Рекламна діяльність: Підручник для студентів ВНЗ. – 4-те вид., перераб. ідоп. – М.:Издательско-книготорговий центр "Маркетинг", 2001. – 364 з.

2. Полукаров У. Л., Грановський Л. Р., Козин У. П.,Лозовская У. Ю. Телевізійна і радіомовна реклама: Навчальний посібник. — М.:Издательско-торговая корпорація «Дашков і Ко°», 2004. - 388 з.

3.Реклама. Пер. з франц./Общ. ред. В.С.Загашвили. – М.:А/О Видавнича група "Прогрес", 1993 – 176 з.

4.Телерекламний бізнес (інформаційно-аналітичне забезпечення) /Сост. іобщ. ред. В.П. Коломієць. — М.: "Міжнародний Інститут реклами", 2001. — (Серія «Світ реклами»).

12

Соседние файлы в предмете [НЕСОРТИРОВАННОЕ]