Добавил:
Upload Опубликованный материал нарушает ваши авторские права? Сообщите нам.
Вуз: Предмет: Файл:
РЕФЕРАТ ПОЗИХАЙЛО А.А..doc
Скачиваний:
17
Добавлен:
06.02.2016
Размер:
84.99 Кб
Скачать

2. Поняття і характеристика реклами

Реклама – одне із способів просування товару ринку. Їй, щоб привернути увагу

до товару чи послузі стільки споживачів, щоб ця товар чи цю послугу було вигідно виробляти. Є багато коштів поширення реклами, але найефективніший це телебачення.

Телебачення - саме різнобічніша з рекламних коштів. Воно дає змогу спричинити свідомість і підсвідомість потенційних покупців найбільшою кількістю способів: поєднання звуків і зорових впливів і величезний порівняно іншими рекламними засобами, аудиторія, дедалі більша під час демонстрації певних телепередач.

Подібно іншим засобам поширення інформації, телебачення надає рекламодавцю унікальні можливості планування й утілення у життя ефективної рекламної стратегії. Мгновенность передачі дозволяє рекламодавцю точно контролювати, оскільки саме отримають його звернення — непросто як і день тижня, а який одна година й яку хвилину його побачать і почують. І це дає вибрати конкретну аудиторію (домогосподарки, діти, любителі спорту т. буд.).

У порівняні з інші види реклами телебачення має — чи може мати — більш особистісний характері і має можливість вирішила унаочнити рекламовані товари.

Завдяки зображенню, звуку, руху і кольору телебачення забезпечує високий рівень залучення глядачів у що відбувається на екрані. Величезний обсяг демографічних даних про телевізійних аудиторіях дозволяє чіткіше планувати і стратегію реклами, й розміри витрат. Телебачення — засіб реклами підвищеного охоплення, що досягає представників усіх сегментів населення. У цьому охоплення забезпечується нас дуже швидко тому, що щодня збирає величезні аудиторії. З іншого боку, воно забезпечує можливість високої частотності впливу реклами. Люди проводять за переглядом телепередач дуже багато часу, що цілком може розпочати контакти з у тому ж зверненням кілька разів на протягом тижня. Зростанню частотності сприяє та глядачів до денним серіалам і популярним шоу “пікового” часу. Телебачення рентабельно. Попри високі загальні витрати, його великі аудиторії дають на результаті порівняно невисокий показник вартістю розрахунку тисячу глядачів.

Якщо порівняти рекламу Renault Megane 2 на телебаченні та у товстих часописах, то, на обличчя суттєві відмінності. Журнал – фотографія автомобіля на гарному блакитному тлі й слоган. У телевізійній рекламі ж гарні тла змінюються хіба що щосекунди, машину показують із різних ракурсів, глядач може побачити як екстер'єр, а й інтер'єр Renault, насолодитися роботою двигуна і, можливо навіть, з урахуванням побаченого уявити себе за кермом. І наприкінці звучить хоча б слоган. Слід погодитися, що телереклама дає набагато більше відчуттів, ніж те ж реклама у журналі.

Отже, телевізійна реклама – це платне, односпрямоване інеличное звернення, проведене по телебаченню на користь товару, марки, фірми. На телебаченні часом даються рекламні матеріали, представлені як репортажі тощо. З іншого боку, технічно можливе створення рекламної продукції, яка істотно впливає на споживача, причому сам споживач не усвідомлює, що у нього впливають (наприклад, шляхом спеціальнихвидеовставок, подвійний звукозапису й т.п.). Усі матеріали що така, тобто реклама, яка усвідомлюється споживачем саме як реклама, називається прихованої рекламою.

Телевізійна реклама корисна переважно тим, хто хоче створити своєї фірмі чи його продукту якнайширшу популярність. Вона хороша тим, хто не хоче, щоб рекламований товар або послуга автоматично пов'язували з ім'ям рекламодавця. Послуги телевізійної реклами незамінні для фірм, які хочуть у стислі терміни наситити масовий ринок нової маркою продукту.

Телереклама можна використовувати компаніями, які, навіть займаючись масовим обслуговуванням, намагаються створити собі престиж. Сам факт появи реклами на ТБ говорить про спроможності, і після десятка прогонів в ефірі може прогнозувати зростання репутації, поваги клієнтів, нехай і настільки численних.

Серед поширених видів телевізійної реклами можна назвати:

· телевізійні рекламні ролики

· рекламні оголошення, рекламні телерепортажі і телепередачі

· рекламні заставки на перервах між передачами

>Телеролики — це рекламні відеоролики тривалістю від кількох основних секунд до 2-3 хвилин, демонстровані з питань телебачення. Найчастіше таких програм можна включати у різні популярні мистецькі організації і публіцистичні передачі й програми.Телеролики класифікуються:

1. за тривалістю:

·блиц-ролик. Це ролик тривалістю 5-15 сік., у ньому показується логотип компанії, образ, слоган і зображення товарний знак

· розгорнутий ролик. Цей ролик тривалістю 30-60 сек., у ньому є сюжет. Цей ролик найефективніший

2. характером надати інформацію:

· інформаційні ролики, супроводжуваних дикторським текстом;

· видові ролики, які демонструють образ споживача, типові умови споживання товару

·чувственно-сентиментальние. У цих роликах немає сюжету, наголошується на відчуттях споживача

· атракціонні. У цих роликах присутній гумор, вони засновані на несподіваному збігу обставин

Соседние файлы в предмете [НЕСОРТИРОВАННОЕ]