Добавил:
Upload Опубликованный материал нарушает ваши авторские права? Сообщите нам.
Вуз: Предмет: Файл:
РЕФЕРАТ ПОЗИХАЙЛО А.А..doc
Скачиваний:
17
Добавлен:
06.02.2016
Размер:
84.99 Кб
Скачать

МІНІСТЕРСТВО КУЛЬТУРИ УКРАЇНИ ВІДОКРЕМЛЕНИЙ ПІДРОЗДІЛ МИКОЛАЇВСЬКИЙ ФАКУЛЬТЕТ МЕНЕДЖМЕНТУ І БІЗНЕСУ КИЇВСЬКИЙ УНІВЕРСИТЕТ КУЛЬТУРИ

КАФЕДРА МЕНЕДЖМЕНТУ

Реферат

З дисципліни: «Реклама та піар»

На тему:

«Телевізійна реклама»

Виконала: студентка групи Т-12

Позихайло Анна

Перевірив:

Проноза І.І.

Миколаїв - 2015

ПЛАН

1. Поняття реклами й телевізійна реклама як її особливий тип

2. Поняття і характеристика реклами

3. Особливості телевізійної реклами

4. Економічна та психологічна ефективність реклами

1. Поняття реклами й телевізійна реклама як її особливий тип

Поняття реклами

Терміни "торгівля", "продаж", "маркетинг", "реклама" не завжди вживаються в своєму справжньому значенні - іноді вони протиставляються, а іноді їх вживають як взаємозамінні. Деякі з цих понять, а саме "маркетинг" і "реклама", корисно все ж "розвести".

У поняття "маркетинг" (від англ, market - ринок) існує безліч визначень. Серед них є і вузько, і широко тлумачать цей термін. Маркетинг у вузькому сенсі - це просто система, що забезпечує ринкову орієнтацію управління діяльністю підприємств або фірми. З цієї точки зору маркетинг - це технології ефективного збуту.

Взагалі ж поняття "маркетинг" досить широке. Під ним мається на увазі організація виробництва товару, покупка, продаж, сприяння продажу, фінансування маркетингових послуг, післяпродажне обслуговування, зв'язок з громадськістю і власне реклама.

Маркетинг - процес досить складний. Дуже часто єдине, що визначає успіх або провал, - це спосіб, яким товар або послуга продаються.

На думку Ф. Котлера, генеральна тенденція зміни маркетингових стратегій розвивалася по лінії від стратегій, орієнтованих на збут товару, до клієнт-центровані стратегіям. Простіше кажучи, якщо спочатку хтось виробляє або закуповує оптові партії товару, а потім думає, як краще продати, то це типовий приклад першої стратегії. Якщо ж комерційна активність починається з вивчення, "кому що зараз потрібно" і вся діяльність організації вибудовується під виявлений реальний запит, це можна вважати прикладом клієнт-центрованої стратегії, яка вважається в цивілізованому світі найбільш перспективною.

Росія з великими труднощами адаптується до ринкової економіки, наслідком чого виступає досить складний за своєю структурою, вельми своєрідний економічний переворот в поведінці та світовідчутті російських громадян.

У сьогоднішній ситуації значна більшість вітчизняних організацій починають свою діяльність від товару, який вони можуть добути. Разом з тим несподівано швидко багато інтенсивно розвиваються фірми починають приділяти все більшу увагу проблемі клієнта, аж до появи відповідних опрацьованих маркетингових програм, побудованих в хороших традиціях клієнт-орієнтованого підходу.

Міжнародна торгова палата дає таке визначення реклами: "... неличное, різноманітне представлення на ринку товарів, послуг та комерційних ідей чітко встановленим замовником, який оплачує носію (засобу поширення реклами) вартість доведення свого повідомлення, на відміну від популяризації, при якій послуги, засоби поширення інформації не оплачуються, а замовник не обов'язково відомий ".

Під рекламою розуміється цілеспрямована, оплачувана інформація про товари чи послуги і про їх виробників, поширювана відомим джерелом.

На операциональном рівні аналізу можна запропонувати таку робочу формулювання поняття "реклама": "Реклама - це процес інформування населення про товар, ознайомлення з ним, переконання в необхідності його покупки".

Реклама - комплекс засобів нецінового стимулювання збуту продукції і формування попиту на неї.

Рекламу можна розглядати як один з видів передачі інформації в торгівлі і як один з чотирьох елементів маркетингу (ринковеденія), тобто елементів ринкових операцій - товару, ціни, збуту, реклами.

Реклама - це дуже важливий і тонкий ринковий інструмент. В умовах розвиненого ринку, коли присутня висока конкуренція, і кожен продавець прагне максимально задовольнити потреби покупця, реклама може бути вирішальним фактором конкурентної боротьби. На кожній стадії купівельного циклу товару є свої особливості в реклами. Використання реклами лише як інструменту підвищення комерційної ефективності (так званий "рекламний пресинг") здатне привести до негативного результату.

Рекламна кампанія - це комплекс рекламних заходів, здійснюваних рекламодавцем із залученням одного чи декількох рекламних агентств, з використанням різних видів реклами і засобів поширення.

Незважаючи на те що реклама в її найбільш примітивних формах існувала впродовж багатьох століть, тільки в середині XIX століття вона почала поступово проникати в пресу, тобто стала надбанням широких кіл громадськості.

Знадобилося чи не понад півстоліття, щоб в кінці XIX століття в США і в 30-х роках XX століття у Франції з'явилися рекламні агентства, що стали прообразом нині існуючих.

За свою тривалу історію реклама якісно еволюціонувала. Вона пройшла шлях від інформування до умовляння, від умовляння - до вироблення умовного рефлексу, від вироблення умовного рефлексу - до підсвідомого навіювання, від підсвідомого навіювання - до проектування символічного зображення.

Реклама послідовно домагалася спочатку свідомого, обдуманого сприйняття покупцем рекламного образу, потім автоматичного здійснення покупки. Тепер же рекламі від покупця не потрібна згода, нехай неусвідомлене, і тим не менш реальне.

Соседние файлы в предмете [НЕСОРТИРОВАННОЕ]