Добавил:
Upload Опубликованный материал нарушает ваши авторские права? Сообщите нам.
Вуз: Предмет: Файл:
РЕФЕРАТ ПОЗИХАЙЛО А.А..doc
Скачиваний:
17
Добавлен:
06.02.2016
Размер:
84.99 Кб
Скачать

3. Особливості телевізійної реклами

Рекламодавці відмовлялися б вкладати великі цифру виробництво телевізійної реклами, коли б була ефективної. Основні переваги телебачення, які його привабливим засобом реклами - ефективність витрат, поєднання впливом геть глядачів. Розглянемо ці аспекти:

1. Ефективність витрат.

Багато рекламодавці розглядають телебачення як найефективніший засіб передачі рекламного звернення. Головною перевагою телебачення є його широкий охоплення, який у часи чергу, надзвичайно ефективний з погляду витрат.

2. Вплив.

Іншим перевагою телебачення є могутньо вплинути зображення звуку на глядача. Це підвищує рівень участі споживача рівня, порівнянного з відвідуванням крамниць та спілкування з продавцями, які вміють переконувати покупця. Телебачення має приголомшливим потенціалом: на екрані повсякденні товари вигляд матимуть важливими, хвилюючими і цікавими.

3. Вплив на споживачів.

Телебачення стало важливим елементом нашої музичної культури. Більшість людей телебачення почало є основним джерелом новин, розваг та утворення. Глядачі охочіше вірять компаніям, рекламованим з питань телебачення, особливо тим, які спонсорують мистецькі організації і освітні програми. Деколи це вплив пов'язані з через участь у рекламі популярних знаменитостей.

Попри ефективність телевізійної реклами, вона не має й свої недоліки. До них належать високі видатки рекламу, відсутність вибірковості і негнучкість. Розглянемо докладніше ці недоліки:

1. Високі витрати.

Найбільш серйозним обмеженням від використання телевізійної реклами є надзвичайно висока абсолютна вартість її виробництва та трансляції. Хоча у розрахунку однієї охопленого споживача вартість реклами по телебаченню низька, абсолютна вартість може бути неприйнятною, особливо невеликі і середнім компаніям. У видатки виробництво входить вартість зйомки ролика і гонорар за у ньому знаменитості. У цьому розцінки на рекламне час по телебаченню залежить від попиту й пропозиції. Реклама у програмі, яка щороку збирає широкі аудиторії, коштуватиме набагато дорожче. Недарма кажуть, що телевізійна реклама дужедешева, коли ви можете собі її дозволити.

2. Відсутність вибірковості.

Попри поява безлічі технологій, дозволяють здійснювати більш цілеспрямоване вплив на споживачів, телебачення залишаєтьсянеизбирательним засобом реклами. Телебачення охоплює значну частину, проте не всю аудиторію. Хоча телевізійники і намагається класифікувати своїх глядачів, їхні описи носять загальний характері і не дають рекламодавцям повній упевненості, що й рекламу побачать цільові споживачі. Отже, телереклама пов'язані з високим непотрібним охопленням, тобто комунікацією, спрямованої на пасивну незацікавлену аудиторію.

3.Негибкость.

Розробка графіків розміщення по телебаченню страждає недостатньою гнучкістю. Більшість телевізійного рекламного часу купується навесні і раніше влітку під час весь наступний сезон. Якщо рекламодавцю не вдається розробити таку купівлю завчасно, йому будуть доступні лише невеликі решта часові відтинки в розкладі програм. Також складно проводити оперативні зміни у розкладі, тексті реклами чи зображенні.

Щоб точніше уявити ті переваги, що надає телереклама, і її недоліки, можна порівняти два найефективніших виду реклами – це телереклама ірадиореклама. Ці дві виду об'єднують загальним поняттям «аудіовізуальна реклама». Для поширення такої реклами використовують різні канали комунікації: телебачення та радіо.

>Теле- ірадиореклама мають багато спільного: обидва користуються ефіром передачі повідомлень, обидва залежить від добровільного придбання населенням названих пристроїв, обидва мають загальнонаціональними мережами станцій для одночасного мовлення у різних частинах країни. Вони надають рекламодавцю унікальну можливість планування і проведення життя ефективної рекламної стратегії.

>Теле- ірадиореклама застає глядача, і слухача домашній обстановці, що він сприйнятливіший до інформації, але у будь-якої миті вимкнути телевізор чи приймач. Отже, треба встигнути висловити власну думку за оптимально короткий час. Саме цим пояснюється невеличка тривалість тілі- ірадиореклами імимолетность рекламного контакту, що, безумовно, належить до недоліків і ще, чи іншого.

Проте телебачення має перед радіо ряд переваг:

· Поєднання зображення, звуку і рух; тоді як радіо доступний лише звук

· Вища ступінь привернути увагу і почуттєвого впливу

Але, водночас, реклама на радіо набагато дешевше, ніж телебаченні, і широта охоплення радіомовлення вулицю значно більше.

Отже, телевізійна реклама – найефективніший вид реклами, що забезпечує глибоке вплив на глядача завдяки одночасному поєднання зображення, звуку, руху. І існування певних обмежень (відсутність вибірковості,мимолетность рекламного оголошення) зовсім не від підривають ефективність окремих телевізійних оголошень, а скоріш свідчить про недолік можливості задовольнити весь потенційний попит на рекламні послуги.

Соседние файлы в предмете [НЕСОРТИРОВАННОЕ]