Добавил:
Upload Опубликованный материал нарушает ваши авторские права? Сообщите нам.
Вуз: Предмет: Файл:
курсак.docx
Скачиваний:
42
Добавлен:
04.02.2016
Размер:
85.01 Кб
Скачать

Опис зовнішнього вигляду

Костюм жіночий в етностилі святкового призначення для жінок молодшої вікової групи із лляної тканини.

Костюм складається із жакету із суцільнокрійним рукавом і спідниці.

Жакет вкорочений напівприлягаючого силуету, однобортний із застібкою на 4 обметані петлі і 4 гудзики

Жакет: пілочка з суцільнокрійним рукавом і відрізними бочками, передніми виточками (по одній на пілочці, які переходять у бочки). Спинка з суцільнокрійним рукавом і складається з двох частин зі швом посередині, і відрізними бочками.

Рукав суцільнокрійний з ластовицею, довжиною ¾ усієї довжини рукава, закінчується манжетом по низу рукава.

Комір-стійка класичного типу з тупими кінцями.

Жакет з підкладкою по низу. Підкладка контрастна до тканини верху, фурнітура в тон тканини верху

Спідниця подовжена від талії до кісточок, зі швом посередині на задньому полотнищі спідниці і застібкою на тасьму-блискавку.

Спідниця: переднє полотнище з відрізними бочками, передніми виточками, які переходять в бочки. Заднє полотнище складається з двох частин зі швом посередині.

Спідниця з підкладкою до колін. Підкладка контрастна до тканини верху.

Вид оздоби: борти, комір, бочки на пілочці, спинці і передньому полотнищі, бочки на пілочці та передньому полотнищі виконанні з оздоблюючої тканини з вишивкою, манжети, пришивні баски по низу жакету, по талії на спідниці і по низу спідниці, подовжені від передньої до задньої частини.

Костюм рекомендується для жінок молодіжного віку, 1-ої повнотної групи, розмірів 42, 44, 46, зростів 158, 164, 176.

2.2 Виріб матеріалів для виробу, що проектується

Для костюму доцільно використовувати строкоткану тканину (в клітинку, смужку), меланжеву з рельєфною структурою поверхні, гладкофарбовану, дрібно візерунчасту та ін. Найбільш доцільніше використовувати однотонну тканину з поліамідних комплексних ниток в основі і поліефірних текстурованих в утку. Вони відрізняються м’якістю, хорошою драпірувальністю, невеликою поверхневою густиною. Оскільки даний виріб призначений для молодшої вікової групи, характерними кольорами є: насичений червоний, бордовий, металевий, грифельно-чорний.

Для даного костюму вибрана тканина льон, насиченого червоного кольору, що надає йому ще більшої вишуканості і елегантності. Для оздоблення обраний льон з вишивкою.

Фурнітура використовується для застібання, прикріплення деталей, зміцнення повинні бути зручними при експлуатації. До фурнітури відносяться: ґудзики, тасьма-блискавка, гачки, кнопки, петлі, пряжки.

Для жакета обрані пластмасові ґудзики, круглі з гладкою рельєфною поверхнею, з двома отворами. Ґудзики обрано червоного кольору, що відповідає кольору основної тканини.

Для спідниці обрано застібку на тасьму-блискавку червоного кольору, на натуральній основі, що відповідає кольору основної тканини.

Швейні нитки використовують для з’єднання деталей виробів. Перш за все нитки повинні володіти міцністю. Також необхідно звертати увагу на такі властивості як: розтяжність, зсідання, стійкість до стирання, термостійкість.

Для костюму обрано нитки з вмістом поліестеру, червоного кольору для зшивання зрізів і швів, обметування зрізів, пришивання фурнітури. Та такі ж нитки, але білого кольору для пришивання підкладки та оздоблюючої тканини.

Клеєві матеріали на основі синтетичних матеріалів використовуються для костюмів, суконь, при фронтальному дублюванні основних деталей (пілочок, спинок), при підгині і закріпленні зрізів низу рукавів, в якості прокладок в коміри, манжети.

Обрано нетканий прокладковий матеріал з одностороннім клейовим покриттям.

Підкладкові матеріали використовують в якості підкладок у верхньому одязі, для забезпечення гарного зовнішнього вигляду з виворотної сторони.

При виборі підкладки необхідно врахувати: сучасне оформлення, міцність, малозсідальність, повинна мати строк служби, що відповідає тривалості експлуатації основної тканини.

Для жакета і спідниці обрана однакова підкладка. Батист білого кольору в тон зодоблюючої тканини.