Добавил:
Upload Опубликованный материал нарушает ваши авторские права? Сообщите нам.
Вуз: Предмет: Файл:
Kursovaya.docx
Скачиваний:
36
Добавлен:
04.02.2016
Размер:
184.52 Кб
Скачать

3.1 Напрямки вдосконалення рекламної діяльностімагазину «Атлантида».

На сьогоднішній день реклама спортивного спорядження, одягу та аксесуарів є досить розповсюдженною.

Схематично можна зобразити поділ реклами спорт-товарів між каналами розповсюдження інформації:

Рис. 2. Поділ реклами спорт-товарів між каналами розповсюдження інформації.

Як видно з представленої діаграми (рис. 2), на частку зовнішньої реклами та інтернету припадає найбільший обсяг рекламиспортивних товарів (близько 63%), тобто розміщення реклами в інтернет-ресурсах та зовнішніх носіях реклами є ефективним і доцільним. Виявимо критичні фактори успіху магазину «Атлантида». Виконання мети та завдань залежать від наступних факторів:

        1. Кількість витрат на рекламування магазину «Атлантида» залишиться сталою.

        2. Комісійний збір на втримання сайту (2300 грн. на рік) не перевищить розумних меж (не вище + 20%) т.к. дані витрати постійні.

        3. Колектив  (зокрема головний бухгалтер, адміністратор та начальник сервісного центру) залишиться в повному складі, яким він є на сьогоднішній день.

Для визначення перспектив подальшого розвитку магазину «Атлантида» необхідно вдатися до процедури SWOT – аналізу (табл. 3.1), який допоможе визначити сильні і слабкі сторони компанії, а також можливості і небезпеки при досягненні цілей організації. В проведеному SWOT-аналізі кожен пункт оцінено за шкалою від -5 до 5, в залежності від ступеню важливості.

Таблиця 3.1

SWOT- аналіз діяльності магазину «Атлантида».

Внутрішні чинники

Сильні сторони підприємства

Слабкі сторони підприємства

  • Широкий асортимент товарів, що пропонуються (4);

  • гнучка цінова політика (3);

  • постійне підвищення кваліфікації персоналу(2);

  • можливість індивідуального підбору всіх комплектуючих (2);

  • Відсутність чіткої стратегії (-3);

  • не виявлені критерії постійного клієнта (за даними світової статистики 80% прибутку приносять 20% постійних споживачів) (-3);

  • низька рекламна активність (-1);

  • відсутність «гучних» акційних програм, що приваблюють споживачів (-2);

  • велика кількість конкурентів на ринку магазинів спортивного та туристичного напряму (-3).

Продовження табл. 3.1

Зовнішні чинники

Потенційні можливості ринку

Потенційні загрози

  • розширення частки ринку (5);

  • після проведення змін у ціновій політиці компанії можливе сприятливе поєднання позитивного іміджупри низькому рівні цін (4);

  • заохочення постійних клієнтів гнучкою ціновою політикою, наданням додаткових послуг, націлене на налагодження і розвиток взаємини з клієнтом (2).

  • Посилення становища компаній-конкурентів (-4);

  • макроекономічні показники діяльності держави здатні несприятливим чином вплинути на діяльність магазину (-2);

  • несприятливі зміни в темпах зростання курсу валют (-2);

  • спад в економіці (-3).

Проведений аналіз показав, що магазин спортивного спорядження «Атлантида» має достатню конкурентоспроможність на ринку, завдяки своїм сильним сторонам. Незважаючи на це, необхідно мінімізувати всі слабкі сторони магазину, зміцнюючи його позиції на ринку. Потенційні можливості ринку надають магазину спортивного спорядження потенціал до майбутнього успішного розвитку, але дуже важливо спланувати антикризові заходи для запобігання загроз для діяльності компанії. Оцінивши слабкі та сильні сторони магазину «Атлантида» доцільно представити наступні пропозиції щодо подальшого ефективного розвитку компанії:

1. Покращення якості обслуговування. Низький рівень обслуговування споживачів має негативний вплив на імідж магазину. Споживач має можливість описати свої почуття та переживання на сайті магазину або форумах спортивних інтернет-журналів. Якщо відгуки нестимуть негативний характер - це може сильно відбитися на прибутку магазину «Атлантида». У даній сфері діяльності необхідні істотні зміни, а саме підвищення кваліфікації працівників, перекваліфікація, залучення працівників до навчальних курсів.

2. Розширення структури управління. Керівництво та відповідальність за всю систему функціонування магазину «Атлантида» здійснюється однією особою, що, безумовно, позначається на ефективності роботи та доходах в цілому. Необхідно залучити особу, що зможе перейняти частину роботи директора (заступник деректора) з оплатою праці в залежності від виконання або невиконання щомісячного плану по продажам для його прямої зацікавленості в доходах магазину «Атлантида».

3. Відділ спортивних товарів для дітей. Розширення асортиментного ряду має позитивно вплинути на прибуток магазину та збільшення постійних споживачів товарів «Атлантида». У зв`язку з даним нововведенням запропоновано розповсюдження рекламного повідомлення про новинку через інформативну рекламу в інтернеті. Інформативна реклама використовується для інформування споживачів про продукти та його властивості з метою створення попиту. Вона носить суто ділового характеру і апелює, скоріш, до розуму, ніж почуттів людини.

Соседние файлы в предмете [НЕСОРТИРОВАННОЕ]