Добавил:
Upload Опубликованный материал нарушает ваши авторские права? Сообщите нам.
Вуз: Предмет: Файл:
курсач з композиції.docx
Скачиваний:
48
Добавлен:
04.02.2016
Размер:
443.95 Кб
Скачать
    1. Реалізація форм в матеріалі та кольорі

До засобів композиційної виразності належать: колір, декор, фактура, елементи графіки (лінії). У представленій колекції були використані кольорові поєднання, властиві джерелу натхнення, декор також повторює джерело, але у костюмі він використаній у окремих деталях, фактура тканини відображає вишуканість фактури джерела а саме був обраний оксамит. Оксамит, на мою думку, добре передасть глибину і насиченість кольору.

У створених костюмах в основному поєднуються синій, зелений, жовтий та в незначній кількості чорний кольори. Запропоновані кольори утворюють гармонії споріднено-контрастних та контрастних кольорів.

    1. Форма, зразок, макет

Макетування (від італ. «Macetto» - ескіз, начерк) - умовний або «натуральне» об'ємно-просторово зображення об'єкта в певному масштабі, що дозволяє вести пошук і оцінку естетичних, функціональних, конструктивно-технологічних або споживчих якостей нових виробів і форм, в комплексі аналізувати різні аспекти конкретного проектування.

Об’єкт, який виникає у процесі макетування — макет або зразок – модель об'єкту в зменшеному масштабі або в натуральну величину, позбавлена, як правило, функціональності представленого об'єкту. Задачі макетування полягають у представленні об'єкта у зменшеному вигляді. Використовується в тих випадках, коли подання оригінального об'єкта невиправдано дорого, неможливо або просто недоцільно. Ілюстративний матеріал дає можливість оцінити форму предмету, макет якого представлений, у певних випадках його розмір тощо.

Висновок

Література