Добавил:
Upload Опубликованный материал нарушает ваши авторские права? Сообщите нам.
Вуз: Предмет: Файл:
Kursova_robota_Lisovenko (1).docx
Скачиваний:
8
Добавлен:
04.02.2016
Размер:
78.61 Кб
Скачать

2. Процедури здійснення зелених закупівль

Здійснюючи зелені закупівлі, важливо знати, стосовно якої процедури і яким чином замовник може застосувати такий принцип. Успіх впровадження зелених закупівель залежить від розуміння того, які процедури проводити, які екологічні критерії є можливість застосувати і як правильно оцінити та перевірити відповідність предмету закупівель встановленим вимогам. Державні закупівлі передбачають придбання товарів, робіт і послуг за державні кошти у порядку, передбаченому чинним законодавством для забезпечення функціонування державного сектору економіки. Процедури державних закупівель мають забезпечувати раціональне та ефективне використання державних коштів та відповідати двом основним принципам: • співвідношенню ціни та якості; • добросовісної конкуренції.

Співвідношення ціни та якості У проведенні закупівель за державні кошти замовники зобов’язані досягнути найкращого співвідношення «ціна – якість» щодо предмету закупівель. Найліпший варіант співвідношення «ціна – якість» не обов’язково є найдешевшою пропозицією. Це означає, що краща за ціною пропозиція відповідає вимогам, визначеним замовником у порядку, передбаченому чинним законо- давством, у т. ч. екологічних. Вибір кращої за ціною пропозиції повинен враховувати і такі аспекти, як якість, ефективність, раціональність та придатність для задоволення конкретної мети. Відповідно до чинного законодавства, фактори, пов’язані із захистом довкілля, відносяться до таких аспектів, які на рівні інших можуть розглядатися при формулюванні предмета договору, технічних специфікацій та оцінюванні пропозиції.

Добросовісна конкуренція Добросовісна конкуренція передбачає дотримання принципів та правил вільної торгівлі як складової чинного законодавства, що регулює торговельні відносини та державні закупівлі. Найбільш важливими з них є: • відсутність дискримінації – замовник повинен забезпечити рівний доступ до участі в тендерних процедурах усіх вітчизняних та іноземних постачальників, які відповідають вимогам тендерної документації; • рівне ставлення – замовник зобов’язаний оцінювати усі тендерні пропозиції за однаковими критеріями і має забезпечити такі умови, аби всі встановлені вимоги та специфікації тендерної документації надавали можливість для рівного ставлення таким чином, щоб жоден з учасників не отримував перевагу, яка б перешкоджала добросовісній конкуренції; • прозорість – замовник зобов’язаний забезпечити опис предмета закупівлі таким чином, щоб усі зацікавлені учасники змогли визначити його суть; • взаємне визнання передбачає зобов’язання замовника визнавати докази кваліфікації, технічних та інших якісних характеристик, отриманих в різних еквівалентних системах, що дозволяють оцінити відповідність пропозиції до встановлених вимог. • пропорційність – замовник повинен висувати лише необхідні і виправдані стосовно предмета договору умови.

Під час оцінки відповідності певних вимог принципу пропорційності необхідно розглянути два аспекти:

1) чи доречна ця вимога з точки зору предмета закупівлі, на забезпечення якого вона спрямована (здебільшого це стосується предмета договору);

2) наскільки необхідна ця вимога (чи може менш жорстка умова забезпечити потрібний результат).

Принципи державних закупівель в Україні визначені у Статтях 3 та 5 Закону України «Про здійснення державних закупівель».

1. Закупівлі товарів, робіт і послуг мають здійснюватися згідно з такими принципами: • максимальна економія та ефективність; • добросовісна конкуренція серед учасників; • відкритість та прозорість на всіх стадіях закупівель; • недискримінація учасників; • об’єктивна та неупереджена оцінка; • пропозиції конкурсних торгів; • запобігання корупційним діям і зловживанням.

2. Вітчизняні та іноземні учасники беруть участь у процедурах закупівель на рівних умовах.

3. Замовники забезпечують вільний доступ усіх учасників до інформації про закупівлю, передбачену цим Законом.

4. Замовник не може встановлювати дискримінаційні вимоги до учасників. Крім цього, згідно зі Статтею 9.4. цього Закону, журналісти мають право бути присутніми під час проведення процедур розкриття пропозицій конкурсних торгів.

Соседние файлы в предмете [НЕСОРТИРОВАННОЕ]