Добавил:
Upload Опубликованный материал нарушает ваши авторские права? Сообщите нам.
Вуз: Предмет: Файл:
ЗВІТ практики.docx
Скачиваний:
73
Добавлен:
02.06.2015
Размер:
32.71 Кб
Скачать

V. Проведення виховної роботи з учнями.

Протягом проходження моєї педагогічної практики в школі я відвідував позакласні виховні заходи, які проводив класний керівник. Я мав змогу спостерігати за виховним заходом, проведеним у формі бесіди на тему —“Значення красивих слів”.

Перед заходом була поставлена мета ознайомити клас зі значенням красивих слів,також попередження тих дітей, які вживають погані слова. Під час практики я провів виховну годину на етичну тему: “Хочеш мати друга – навчись другом бути”.

Головна мета, яку я поставив перед проведенням класної години, це виховувати в учнів гуманність, справедливість і вимогливість до людей, уміння цінувати дружбу, здатність до самооцінки й потреби самоудосконалення. Діти були зацікавленні даною темою, тому були активними на протязі вс ього заходу.Часто вони задавали питання, проявляючи свій інтерес в ході виховної години.

Я думаю,що цілей було досягнуто і ця виховна бесіда пішла учням на користь. Я впевнений, що все, що було сказано на цьому виховному заході стало причиною чисельних роздумів і прийняття рішень, які вплинуть на все подальше життя учнів.

Висновки:

1. Педагогічна практика поглибила та закріпила знання з фахових і психолого-педагогічних дисциплін, здобуті під час навчання, та дала змогу застосувати їх на практиці.

2. Виробила вміння проводити різні типи уроків з української мови та української літератури, застосовувати різні методи й форми, які активізують пізнавальну діяльність учнів.

3. Закріпила впевненість у правильності вибору професії й фаху, викликала прагнення вивчати спеціальні та психолого-педагогічні дисципліни, вдосконалювати свої педагогічні здібності, розширювати свою ерудицію.

4. Дала змогу відповідно до знань з педагогіки, психології й фізіології проводити навчально - виховну роботу з учнями.

5. Показала функції класного керівника й дала змогу випробувати себе в них.

6. Навчила перевіряти різні види письмових робіт, оцінювати та аналізувати.

7. Організовувати позакласну роботу з української мови та літератури.

8. Працювати над наочністю у класі, виготовляти дидактичний матеріал для уроків.

9. Планувати роботу з розвитку мови.

10. Проводити різні бесіди, які безпосередньо торкаються як виховного процесу,так і навчального.

11. Дала змогу протягом чотирьох тижнів брати участь, спостерігати за навчально - виховною роботою в школі, аналізувати її й робити висновки.

12