Добавил:
Upload Опубликованный материал нарушает ваши авторские права? Сообщите нам.
Вуз: Предмет: Файл:

Варіанти завдань для лабораторного практикуму

.doc
Скачиваний:
11
Добавлен:
02.06.2015
Размер:
260.61 Кб
Скачать

У будь-який момент можна почати гру наново, натиснувши відповідну кнопку, при цьому всі набрані очки згорають.

У ході виконання цього варіанту завдання повинна бути розроблена схема бази даних про стан ігрового поля і таблицю рекордів.

До списка варіантів

Варіант 21. Система нарахування зарплати

Тема: Об'єктно-орієнтований аналіз і проектування ПЗ. ПЗ системи нарахування зарплати

Перед інформаційною службою компанії поставлено завдання створення нової системи нарахування зарплати замість морально застарілої існуючої системи. Нова система повинна надавати службовцям можливість записувати електронним способом інформацію з картки обліку робочого часу і автоматично формувати чеки на оплату, які враховують кількість відпрацьованих годин і загальний об'єм продажів (для службовців, які отримують комісійну винагороду).

Нова система повинна надавати службовцям можливість вводити інформацію про відпрацьований час, вводити замовлення на постачання, змінювати свої параметри (такі, як спосіб оплати за роботу), і формувати різні звіти. Система повинна працювати на персональних комп'ютерах службовців всієї компанії. З метою забезпечення безпеки і аудиту службовці повинні мати можливість доступу і редагування тільки своїх власних карток обліку робочого часу і замовлень на постачання.

У системі повинна зберігатися інформація про всіх службовців компанії в різних країнах. Система повинна забезпечувати правильну і своєчасну оплату роботи кожного службовця відповідно до вказаного ним способу. Компанія з міркувань економії витрат бажає зберегти без змін одну з існуючих баз даних (БД управління проектами), яка містить всю інформацію щодо проектів і тарифів. БД управління проектами функціонує в середовищі DB2 на мейнфреймі IBM. Нова система може читати дані з БД управління проектами, але не може оновлювати їх.

Деякі службовці отримують почасову зарплату. Вона нараховується на основі карток обліку робочого часу, кожна з яких містить дату і число годин, відпрацьованих відповідно до конкретного тарифу. Якщо який-небудь службовець відпрацював в день більше 8 годин, наднормовий час оплачується з коефіцієнтом 1.5. Службовці-погодинники отримують зарплату кожну п'ятницю.

Деякі службовці отримують фіксований оклад, проте вони теж представляють свої картки обліку робочого часу. Завдяки цьому система може вести облік числа годин, відпрацьованих відповідно до конкретних тарифів. Такі службовці отримують зарплату в останній робочий день місяця.

Деякі із службовців з фіксованим окладом також отримують комісійну винагороду, яка враховує об'єм продажів. Вони представляють замовлення на постачання, які відображають дату і об'єм продажів. Відсоток комісійної винагороди визначається індивідуально для кожного службовця і може складати 10%, 15%, 25% або 35%.

Однією з найчастіше використовуваних можливостей нової системи є формування різних звітів, запитів на число відпрацьованих годин, сумарну зарплату, залишок відпустки, і т. д.

Службовці можуть вибирати спосіб оплати за роботу. Вони можуть отримувати свої чеки на оплату поштою, на рахунок у банку або на руки в офісі.

Адміністратор системи веде інформацію про службовців. В його обов'язки входить введення даних про нових службовців, видалення даних і зміну будь-якої інформації про службовців, таку, як ім'я, адреса і спосіб оплати, а також формування різних звітів для керівництва.

Застосування нарахування зарплати запускається автоматично кожну п'ятницю і в останній робочий день місяця, розраховуючи в ці дні зарплату відповідних службовців. Нарахування зарплати повинне проводитися автоматично, без ручного втручання.

До списка варіантів

Варіант 22. Система управління ліфтами

Тема: Об'єктно-орієнтований аналіз і проектування ПЗ. ПЗ системи управління ліфтами

У 100-поверховій будівлі для переміщення між поверхами мешканців і відвідувачів використовується система з 10-ти ліфтів. Кожен ліфт складається з шахти, кабіни і мотора, який приводить кабіну в рух. Всередині шахт на кожному поверсі знаходяться датчики прибуття кабіни на поверх. У кабіні знаходяться наступні пристрої:

  • кнопки призначення (по одній на поверх), за допомогою яких пасажири вказують потрібні їм поверхи;

  • кнопка "СТОП", яка перешкоджає закриванню дверей;

  • індикатор поточного поверху, який відображає поверх, на якому зупинилася або мимо якого проїжджає кабіна;

  • індикатор напряму, в якому рухається або рухатиметься кабіна;

  • датчик перевантаження;

  • індикатор перевантаження, який спалахує при переповнюванні кабіни;

  • двері, які автоматично відкриваються і закриваються.

На поверхах окрім першого і останнього розташовано дві кнопки виклику (вгору і вниз, на першому - тільки вгору, на останньому - тільки вниз), а також біля кожної ліфтової шахти знаходяться індикатори поточного поверху і напряму руху кабіни. На першому поверсі знаходиться перемикач аварійного режиму, при перемиканні якого всі кабіни повинні спуститися на перший поверх і відкрити двері. При зворотному перемиканні після спуску всіх кабін ліфти переходять в звичайний режим роботи.

Всі ліфти управляються єдиною програмною системою. Управління повинне забезпечити доставку пасажирів на потрібний їм поверх. Наприклад, кабіна, яка піднімається, не повинна рухатися вниз, до тих пір, поки не зупиниться на всіх призначених пасажирами поверхах. Аналогічно, кабіна, яка опускається, не повинна рухатися вгору, поки не доставить всіх охочих спуститися. Рухомі кабіни (порожні або повні) повинні зупинятися на проміжних поверхах, забираючи попутних пасажирів. Кабіна повинна відкрити двері, чекати 15 секунд для входу/виходу пасажирів, після чого закрити двері. При переповнюванні кабіни повинен спалахувати індикатор перевантаження, переобтяжена кабіна не повинна закривати дверей і приходитись в рух. Натиснення на кнопку "СТОП", поки кабіна нерухома, повинне викликати відкриття дверей, 15-ть секунд очікування і закриття дверей. У кабіні, яка рухається, натиснення на кнопку "СТОП" повинне ігноруватися. Система повинна прийняти потрібні пасажирам поверхи, реагуючи на натиснення кнопок призначення. Про ухвалення призначення сигналізує підсвічування кнопки. Коли призначення виконане, підсвічування вимикається. Якщо пасажири, які увійшли, призначають поверхи в напрямі, не співпадаючому з поточним, такі призначення повинні ігноруватися. Для економії енергії кабіни, які зупинилися без пасажирів повинні бути нерухомі, поки немає викликів.

До списка варіантів

Варіант 23. Система для введення інформації при прийомі співробітника на роботу

Тема: Об'єктно-орієнтований аналіз і проектування ПЗ. ПЗ для прийому співробітника на роботу

Підрозділ/кафедра вибирається шляхом позиціонування на певному (потрібною) рядку. Підрозділи міняються порівняно часто і тому їх назви і коди зберігаються у відповідних довідниках.

Посади також вибираються відповідно до штатного розкладу. Якщо відповідні посади вже зайняті, то введення не може бути здійснений.

Кожному співробітникові відповідно до наявних обмежень повинен бути присвоєний тарифний розряд.

Разом з іншими відомостями, вводиться інформація про знання іноземних мов. Мови вибираються із списка. Вибір може бути множинним (тобто співробітник може володіти більш ніж однією мовою). Всі вибрані позиції повинні бути видні; користувач може коректувати свій вибір перед тим, як остаточно занести дані в БД. Окрім назви мови, фіксується ще і ступінь володіння мовою.

Забороняється приймати на роботу осіб пенсійного віку.

При прийомі на викладацьку посаду освіта повинна бути вищою.

При прийомі на посаду вище за асистента науково-педагогічний стаж повинен бути більше за 3 роки. Науково-педагогічний стаж не може бути більше загального стажу.

Після занесення всієї інформації про співробітника в БД кожному співробітникові автоматично присвоюється табельний номер.

До списка варіантів

Варіант 24. Служба зайнятості в рамках вузу

Тема: Об'єктно-орієнтований аналіз і проектування ПЗ системи служби зайнятості

Система призначена для того, щоб допомогти студентові влаштуватися на роботу вже в процесі його навчання у вузі. Подавши заяву в систему, студент стає її клієнтом і починає обслуговуватися впродовж всього навчання у вузі. Заява є анкетою. Система пропонує професійні (які базуються на предметах, що вивчаються), психологічні тестування, що проводяться регулярно (раз в семестр (півроку). Особлива увага приділяється навчанню студента, за підсумками успішності складаються експертні оцінки. На основі зібраної інформації складається резюме, яке є характеризує людину. Це резюме відсилається всім організаціям, які мають потрібні вакансії.

Основним призначенням системи є автоматизація введення і зберігання звітних даних по студентах, складання характеристик і резюме, пошуку вакансій у фірмах. Система дозволяє змінювати, доповнювати, вести пошук і переглядання інформації про студентів, накладати обмеження доступу до системи, зберігати списки студентів, які завершили навчання, у вигляді архіву, контролювати видачу студентові завдань на курсові роботи, зв'язувати університет з фірмами, зацікавленими в пошуку співробітників.

Дана система також може бути використана для складання окремих списків груп, друку залікових відомостей, друк повної бази даних і для статистики.

Система складається з чотирьох підсистем:

  • контролю успішності студентів;

  • професійних і психологічних тестів;

  • обробки запитів, визначення категорій повноважень користувачів;

  • експертних оцінок.

Підсистема контролю успішності студентів відповідає за статистичну звітність по успішності окремого студента, групи або цілого факультету, а також за зберігання і правильність її введення.

Вхідними даними підсистеми є: оцінки, дати складання іспитів, імена студентів, номери груп, факультет. На виході підсистема видає оброблені дані: середній бал по студентові, групі або факультету, процентне співвідношення оцінок у студента в групі або на факультеті, імена і кількість стипендіатів у групі або на факультеті. Підсистема "Контроль успішності студентів" може функціонувати окремо від всієї системи, що дає можливість встановити і використовувати її незалежно, якщо це потрібно.

До списка варіантів

Варіант 25. Пральна машина

Тема: Об'єктно-орієнтований аналіз і проектування ПЗ вбудованого мікропроцесора пральної машини

Потрібно розробити засобами Rational Rose модель програмного забезпечення вбудованого мікропроцесора пральної машини.

Машина призначена для автоматичного прання білизни. Машина включає наступні пристрої: бак для білизни, клапани для набирання і зливу води, електродвигун, пристрій підігріву води, термометр, таймер, дверці для доступу в бак, декілька ємностей для різних миючих засобів, панель управління з кнопками і індикатором. У пам'яті машини зберігаються 5 програм прання, задані виробником. Користувачі не можуть вносити до них зміни. Кожна програма визначає температуру води, тривалість прання, використовувані миючі засоби (номер ємності і час подачі), швидкість обертання бака під час прання і викручування. Варіант завдання передбачає розробку схеми бази даних для зберігання програм прання в пам'яті машини.

Для використання машини необхідно відкрити дверці, помістити білизну в бак, помістити миючі засоби в ємності, закрити дверці вибрати програму прання і натиснути на кнопку «Пуск». Перш ніж приступити до прання машина відкриває клапан для набирання води, набирає необхідну кількість води, після чого закриває клапан. Далі машина діє за вибраною користувачем програмою:

1) Підігріває, якщо необхідно, воду до потрібної температури.

2) Включає таймер і запускає обертання бака для прання.

3) По таймеру подає в бак миючі засоби, передбачені програмою.

4) Після закінчення прання зливає воду і запускає викручування.

Під час роботи машини на індикаторі висвічується час, який пройшов з моменту запуску (хвилини і секунди), поточний режим роботи (прання або викручування), номер поточної програми прання. У цілях безпеки дверці бака блокуються до закінчення прання. Машина не сприймає натиснень на кнопки, за винятком однієї - користувач має можливість у будь-який момент натиснути на кнопку «Зупинка», щоб примусово зупинити прання і злити воду.

До списка варіантів

Варіант 26. Цифровий диктофон

Тема: Об'єктно-орієнтований аналіз і проектування ПЗ системи керування цифрового диктофона

Потрібно розробити засобами Rational Rose модель програмного забезпечення, яке керує роботою цифрового диктофона.

Цифровий диктофон - це побутовий електронний пристрій призначений для запису і відтворення мови. Звукові повідомлення записуються через вбудований мікрофон і зберігаються у пам'яті пристрою. Повідомлення відтворюються через вбудований гучномовець. Робота пристрою здійснюється під управлінням центрального процесора.

Зразковий зовнішній вигляд пристрою зображений на рис. 25.1.

Рис. 25.1. Зовнішній вигляд диктофона

Диктофон зберігає до 10 звукових повідомлень. Довжина кожного повідомлення обмежена розміром вільної пам'яті. Диктофон здійснює прямий (за номером повідомлення) доступ до будь-якого повідомлення з пам'яті. Користувач має можливість відтворювати повідомлення, які зберігаються у пам'яті диктофона, стирати їх, записувати нові. Виконавцем повинна бути розроблена схема бази даних для зберігання повідомлень у пам'яті диктофона.

Інтерфейс з користувачем здійснюється за допомогою екранного меню і керуючих кнопок на корпусі диктофона. За допомогою кнопок - стрілок здійснюється навігація за пунктами меню. Кнопки «Так», «Ні» служать для підтвердження або відміни користувачем вибору тієї або іншої опції меню (структуру меню виконавець повинен розробити самостійно). Є також кнопки «Відтворення», «Пауза» і «Запис» для роботи із звуковими повідомленнями.

Під час запису повідомлення на екрані відображається час, на протязі якого якого ведеться запис, при відтворенні – тривалість відтвореної частини повідомлення.

Якщо диктофон не використовується, через 30 секунд він автоматично переходить в режим заощадження енергії. У цьому режимі ніякі операції над звуковими повідомленнями не можливі. Енергія витрачається тільки на збереження пам'яті диктофона в незмінному стані. Перехід з режиму заощадження енергії в звичайний режим здійснюється при натисненні користувачем будь-якої кнопки.

У диктофоні є датчик рівня заряду батарей. При падінні рівня заряду нижче встановленої межі диктофон автоматично переходить в режим заощадження енергії (незалежно від того використовується він в даний момент чи ні). Перехід у звичайний режим стає можливим тільки після відновлення нормального рівня заряду батарей.

До списка варіантів

Варіант 27. Таксофон

Тема: Об'єктно-орієнтований аналіз і проектування ПЗ вбудованої системи управління таксофоном

Потрібно розробити засобами Rational Rose модель вбудованої системи управління роботою таксофона міської телефонної мережі.

Таксофон призначений для надання платних послуг телефонного зв'язку. Він під’єднаний до лінії зв'язку. У ньому є кнопкова панель, дисплей, трубка з вбудованим мікрофоном і гучномовцем, приймач карт - пристрій для зчитування телефонних карток, використовуваних для оплати розмови.

У початковому стані трубка таксофона повішена, дисплей погашений, таксофон не реагує на натиснення кнопок і які-небудь сигнали з лінії. При знятті трубки таксофон видає на дисплей повідомлення «Вставте картку» і чекає, коли користувач вставить картку в приймач. Подальше функціонування таксофона здійснюється тільки при вставленій картці. Якщо картку виймають, таксофон повертається до початку і видає повідомлення про необхідність вставити картку.

При попаданні картки в приймач відбувається зчитування інформації з картки. Якщо кредит вичерпаний або картка не придатна (не вдається дізнатися кредит), то таксофон видає відповідне повідомлення на дисплей таксофона. Якщо картка може бути використана для оплати, то на дисплей видається кількість «одиниць» на картці, і на телефонну станцію (АТС) подається сигнал «Трубка». При отриманні у відповідь сигналу «Тон» з лінії таксофон відтворює звуковий тон «Готовий» (довгий неперервний гудок) у трубку. При отриманні сигналу «Зайнято» у трубці відтворюється тон «Зайнято» (короткі гудки).

Після отримання від АТС сигналу «Тон» від користувача приймається семизначний номер абонента, який викликається, інші натискання на кнопки ігноруються. Коли користувач натискає на кнопку з цифрою відповідний їй сигнал «Цифра» передається АТС. Під час набору номера введені цифри відображаються на дисплеї. У відповідь на набраний номер від АТС приходить або сигнал «Зайнято», або сигнал «Виклик». При отриманні сигналу «Виклик» таксофон відтворює у трубку довгі гудки до того моменту, доки АТС здійснить комутацію і передасть сигнал «Дані». Таксофон відтворює дані, які передаються з сигналом, в трубку. При отриманні даних з трубки, апарат перетворить їх в сигнал «Дані» і передає їх АТС.

Під час розмови на дисплеї ведеться відлік часу і зменшується кредит на телефонній картці - кожні 15 секунд віднімається чверть грошової «одиниці». Обмін даними переривається, в наступних випадках:

  1. вичерпаний кредит;

  2. картка вийнята з приймача карток;

  3. від АТС прийшов сигнал «Зайнято»;

  4. повішена трубка таксофона.

Якщо трубка була повішена, апарат посилає в лінію сигнал «Кінець» і видає на дисплей повідомлення «Вийміть картку». Після витягування картки з приймача таксофон переходить у початковий стан.

До списка варіантів

Варіант 28. Холодильник

Тема: Об'єктно-орієнтований аналіз і проектування ПЗ вбудованого процесора холодильника

Потрібно розробити засобами Rational Rose модель програмного забезпечення вбудованого процесора холодильника. Холодильник складається з декількох холодильних камер для зберігання продуктів. У кожній холодильній камері є регулятор температури, електродвигун, термометр, індикатор, таймер, датчик відкриття дверей камери і пристрій для подачі звукових сигналів.

За допомогою терморегулятора встановлюється максимально допустима температура в даній камері. Електродвигун призначений для підтримки низької температури. Термометр постійно вимірює температуру усередині камери, а індикатор температури, розташований на дверцях, постійно висвічує її значення. При підвищенні температури вище за межу, визначувану поточним положенням регулятора, включається електродвигун. При зниженні температури нижче деякого іншого значення, пов'язаного з першим, електродвигун відключається.

Доступ в камеру здійснюється через дверці. Якщо двері холодильної камери відкриті протягом дуже довгого часу подається звуковий сигнал. Звуковий сигнал також подається у будь-яких нештатних ситуаціях (наприклад, при поломці електродвигуна).

Холодильник веде електронний журнал, в якому фіксуються всі події, які відбуваються:

  • зміна положення терморегулятора камери;

  • вмикання і вимикання електродвигуна;

  • доступ у камеру;

  • позаштатні ситуації.

Варіантом завдання передбачена розробка схеми бази даних для зберігання журналу подій холодильника. Вміст журналу можна передати у комп'ютер, приєднаний до спеціального гнізда на корпусі холодильника.

До списка варіантів

Варіант 29. Кодовий замок

Тема: Об'єктно-орієнтований аналіз і проектування ПЗ вбудованого мікропроцесора кодового замка

Потрібно розробити засобами Rational Rose модель програмного забезпечення вбудованого мікропроцесора для кодового замка, який регулює доступ у приміщення.

Кодовий замок складається з панелі з кнопками (цифри «0»...«9», кнопка «Виклик», кнопка «Контроль»), цифрового дисплея, електромеханічного замка, дзвінка. Панель з кнопками встановлюється із зовнішнього боку дверей, замок встановлюється з внутрішньої сторони дверей, дзвінок встановлюється усередині приміщення, яке охороняється.

У звичайному стані замок закритий. Доступ у приміщення здійснюється після набору коду доступу, який складається з чотирьох цифр. Під час набору коду введені цифри відображаються на дисплея. Якщо код набраний правильно, то замок відкривається на деякий час, після чого двері знову закриваються. Вміст дисплея очищається.

Кнопка «Виклик» використовується для подачі звукового сигналу усередині приміщення. Кнопка «Контроль» використовується для зміни коду. Зміна коду доступу здійснюється таким чином. При відкритих дверях потрібно набрати код контролю, який складається з чотирьох цифр, і новий код доступу. Для зміни коду контролю потрібно при відкритих дверях і натиснутій кнопці «Виклик» набрати код контролю, після чого - новий код контролю.

До списка варіантів

Варіант 30. Система обліку товарів

Тема: Об'єктно-орієнтований аналіз і проектування ПЗ. ПЗ бакалійної лавки

Потрібно розробити засобами Rational Rose модель системи підтримки замовлення і обліку товарів у бакалійній лавці.

У бакалійній лавці для кожного товару фіксується місце зберігання (певна полиця), кількість товару і його постачальник. Система підтримки замовлення і обліку товарів повинна забезпечувати додавання інформації про новий товар, зміна або видалення інформації про наявний товар, зберігання (додавання, зміна і видалення) інформації про постачальників, яка включає назву фірми, її адресу і телефон. За допомогою системи складаються замовлення постачальникам. Кожне замовлення може містити декілька позицій, у кожній позиції вказуються найменування товару і його кількість в замовленні. Система обліку на вимогу користувача формує і видає на друк наступну довідкову інформацію:

  • список всіх товарів;

  • список товарів, які є в наявності;

  • список товарів, кількість яких необхідно поповнити;

  • список товарів, які постачаються даним постачальником.

У ході виконання цього варіанту завдання повинна бути розроблена схема бази даних, яка зберігає інформацію про товари, замовлення і постачальників.

До списка варіантів

Варіант 31. Будильник

Тема: Об'єктно-орієнтований аналіз і проектування ПЗ для вбудованого мікропроцесора будильника

Потрібно розробити засобами Rational Rose модель програмного забезпечення вбудованого мікропроцесора для будильника.

На екрані будильника постійно відображається поточний час (години і хвилини, наприклад: 12 : 00), двокрапка між числом годин і числом хвилин спалахує і гасне з інтервалом у півсекунди.

Управління будильником здійснюється наступними кнопками:

  • кнопкою режиму встановлення часу;

  • кнопкою режиму встановлення часу спрацьовування;

  • двома окремими кнопками для встановлення годин і хвилин;

  • кнопкою скидання сигналу «СКИДАННЯ».

На будильнику є перемикач режиму роботи з наступними станами: «ВИКЛ», «ВКЛ», «РАДІО» і «ТАЙМЕР».

Для встановлення поточного часу потрібно натиснути на кнопку режиму встановлення і, при натиснутій кнопці, натискати на кнопки встановлення годин і хвилин. При кожному натисканні на кнопки, встановлюване значення збільшується на одну одиницю (одну годину або одну хвилину відповідно). Досягши максимального значення відбувається скидання. Для встановлення часу спрацьовування будильника потрібно натиснути на кнопку режиму встановлення часу спрацьовування і, тримаючи кнопку натиснутою натискати на кнопки встановлення годин і хвилин. Коли перемикач режиму роботи знаходиться у стані «ВКЛ», досягши часу спрацьовування відбувається подача звукового сигналу протягом однієї хвилини. Сигнал можна перервати, натиснувши на кнопку «СКИДАННЯ». При цьому сигнал повинен бути відновлений через п'ять хвилин. При встановленні перемикача у стан «ВИКЛ» звуковий сигнал не подається.

Коли перемикач знаходиться у стані «РАДІО» працює радіоприймач. При переведенні перемикача у стан «ТАЙМЕР» включається радіоприймач на тридцять хвилин, а потім годинник переходят у стан будильника (аналогічно стану «ВКЛ»). При натисканні на кнопку режиму встановлення часу, будильник повинен відображати час спрацьовування.

До списка варіантів

Варіант 32. Телевізор

Тема: Об'єктно-орієнтований аналіз і проектування ПЗ. ПЗ управління роботою телевізора

Потрібно розробити засобами Rational Rose модель вбудованої системи управління роботою телевізора.

У телевізорі є наступні пристрої: приймач телевізійного сигналу, пристрій відображення картинки, пам'ять каналів, пам'ять налаштувань, управляючі кнопки, пульт дистанційного управління (ДУ). Управління телевізором здійснюється при допомозі кнопок на корпусі (їх чотири: «ВКЛ/ВИКЛ» « - », « + », кнопка початкового встановлення і пульта ДУ. Кнопка «ВКЛ/ВИКЛ» дозволяє включати і вимикати телевізор. Після вмикання телевізора на екран відображається передача, яка йде по каналу №1, при цьому використовуються параметри зображення і значення гучність, збережена у пам'яті налаштувань.

Пам'ять каналів телевізора зберігає до 60 каналів. Канали нумеруються, починаючи з нуля. Послідовне перемикання каналів здійснюється за допомогою кнопок «-» і «+». Натискання на «+» перемикає телевізор на канал з номером, на одиницю більшим (з 59-го каналу телевізор перемикається на 0-ий). Натискання на «-» перемикає телевізор на канал з номером, на одиницю меншим (з 0-го каналу телевізор перемикається на 59-й).