Добавил:
Upload Опубликованный материал нарушает ваши авторские права? Сообщите нам.
Вуз: Предмет: Файл:
Вимоги до бакалаврської роботи.docx
Скачиваний:
1
Добавлен:
15.08.2019
Размер:
17.67 Кб
Скачать

Вимоги до бакалаврської роботи

до написання бакалаврських робіт 5

2. Вимоги до бакалаврської роботи

Обсяг бакалаврської роботи - до 60 сторінок друкованого тексту.

Структура бакалаврської роботи:

реферат (1 crop.);

зміст (1 стор.);

вступ (2-3 crop.);

теоретичний розділ (15-20 стор.);

проблемно-аналітичний (15-20 стор.);

практичний - напрямки вирішення проблеми (5-Ю стор.);

висновки (2-3 стор.);

список використаної літератури;

додатки.

Загальний зміст відображає розділи бакалаврської роботи з нумерацією сторінок. Окремі розділи, які відображають суть та логіку викладення матеріалу роботи, поділяються на підрозділи (параграфи). "Вступ" та "Висновки" не нумеруються.

Структура викладення матеріалу може будуватися за ланками процесу: проблема - аналіз - шляхи вирішення та їх обгрунтування.

У вступі необхідно чітко обгрунтувати вибір теми, її актуальність з точки зору сучасних тенденцій внутрішнього та зовнішнього середовища підприємства, значущість і новизну для господарської діяльності підприємства, визначити предмет та об' єкт дослідження, вплив проблеми на роботу підприємства в цілому та на окремі елементи економічного потенціалу; визначити коло питань, які розглядаються в роботі, мету, основні завдання.

На матеріалах літературних джерел будується теоретичний розділ, який може включати декілька питань, що комплексно та детально розкривають теоретичну суть проблеми. Структура викладення матеріалу може бути розгалужена та складатися з декількох підрозділів. Детальна увага має приділятися висвітленню різноманітності точок зору науковців та практиків з приводу дослідження і обгрунтування власної позиції в сучасних умовах ведення бізнесу. Наприкінці доцільно подати висновки по розділу в концентрованій формі.

6 Міщенко b.C., Дишлюк н.І., Євтушенко с.В.

У другому розділі подається діагностика внутрішнього та зовнішнього середовища конкретного підприємства з використанням внутрішньої (бухгалтерська, фінансова, управлінська звітність) та зовнішньої інформації (статистичні джерела, законодавча база, проблемно-орієнтовані видання). В цій частині подається інформація про профіль підприємства та динаміку обсягів виробництва та реалізації продукції, організаційно-управлінську та виробничу структуру, виробничі потужності та їх використання, кількісний та якісний склад персоналу, фінансові результати тощо. У залежності від обраної теми, деталізація матеріалу щодо різних елементів економічного потенціалу може варіюватися.

Основний акцент має приділятися всебічному вивченню поставленої проблеми відповідно до назви бакалаврської роботи. Для достовірної оцінки факторного впливу необхідно використати ряди динаміки не менш як за 3 роки.

Збір цифрового матеріалу необхідно здійснювати у відповідності з характером питань, передбачених планом бакалаврської роботи, дотримуючись при цьому:

визначення показників, які необхідно зібрати;

отримання необхідних показників за проблематикою

бакалаврської роботи;

правильного документального оформлення показників.

Інформація подається наочно з максимальним використанням таблиць, графіків, діаграм та схем. Розділ необхідно закінчити коротким висновком.

Третій розділ містить напрямки вирішення проблем та засоби поліпшення існуючого стану підприємства, які базуються на проведеному у другому розділі аналізі. У ньому наводяться розрахунки доцільності реалізації пропозицій та висновки.

Загальні висновки роботи повинні містити оцінку результатів та пропозицій з точки зору автора і відповідності отриманих результатів місії підприємства.

Список літератури включає всі використані в роботі л ітературні джерела (основні та додаткові) та джерела практичних матеріалів. Нижче наведено назви статистичних збірок, журналів, газет, які є в бібліотеці Інституту і якими доцільно скористатися при написанні бакалаврської роботи.

до написання бакалаврських робіт

Реферат на бакалаврську дипломну роботу оформляється згідно з додатком Б і подається перед змістом роботи.

Статистичні матеріали

Статистичні щорічники України;

TACIS;

Тенденції української економіки. Місячний бюлетень.

Журнали

Економіка України;

Відомості Верховної Ради України;

Бюлетень нормативних актів;

Збірник поточного законодавства;

Персонал;

ФинансьІ й кредит;

Фінанси України;

Державний інформаційний бюлетень про приватизацію;

Капитал;

ЗКО;

ВопросьІ зкономики;

ФинансьІ;

Бизнес-уик;

Бухгалтер.

Газети

Украинские деловьіе новости; Бизнес;

Деловая Украйна; Финансовая Украйна; Галицькі контракти; Урядовий кур'єр; Закон і бізнес; Зкономика й жизнь; Деловая столица.

Додатки, які за необхідністю наводяться в кінці роботи, оформляються згідно з вимогами.