Добавил:
Upload Опубликованный материал нарушает ваши авторские права? Сообщите нам.
Вуз: Предмет: Файл:
ЗМІСТ.docx
Скачиваний:
30
Добавлен:
17.05.2015
Размер:
61.43 Кб
Скачать

ЗМІСТ

ВСТУП

1.Конструкторская частина

1.1 Призначення вироби

1.2 Технічні характеристики

1.3 Опис конструкції та принципу дії (за схемою електричної принципової)

1.4 Обгрунтування вибору елементної бази

2. РОЗРАХУНКОВА ЧАСТИНА

2.1 Розрахунок ПП

2.1.1 Розрахунок площі ПП

2.1.2 Розрахунок параметрів металізованих отворів

2.2 Обгрунтування компонування ПП

2.3 Обгрунтування трасування ПП

2.4 Розрахунок надійності

3. ТЕХНОЛОГІЧНА ЧАСТИНА

3.1Технологія збірки і монтажу пристрою

3.2 Обгрунтування вибору способів установки елементів

4. ОХОРОНА ПРАЦІ

4.1 Аналіз небезпечних і шкідливих виробничих факторів

4.2 Оцінка санітарних норм умов праці при пайці

5. ВИСНОВОК

СПИСОК ЛІТЕРАТУРИ

ДОДАТОК

ВСТУП

У виробництві виробів приладобудування, засобів обчислювальної техніки і побутової електроапаратури широко застосовуються друковані плати як засіб, що забезпечує автоматизацію монтажно-складальних операцій, зниження габаритних розмірів апаратури, металоємності і підвищення ряду конструктивних і експлуатаційних якостей виробу.

При виготовленні друкованих плат в залежності від їх конструктивних особливостей та масштабів виробництва застосовуються різні варіанти технологічних процесів, в яких використовуються численні хіміко-технологічні операції та операції механічної обробки.

Електронні обчислювальні машини є одним з найбільш важливих засобів автоматизації виробництва і підвищення якості продукцій, а також служать основою найбільш перспективних технологій. Ефективне використання сучасних обчислювальних і керуючих машин визначає рівень науково-технічного прогресу у всіх галузях промисловості, сільському господарстві, наукових дослідженнях та ін

Отримання високонадійних ЕОМ, що містять велику кількість схемних деталей, вирішується шляхом відмови від використання дискретних елементів заміна їх інтегральними схемами.

Для організації масового виробництва засобів обчислювальної техніки була розроблена Єдина система електронних обчислювальних машин (ЄС ЕОМ). Вона реалізована на мікроелектронної базі, що забезпечує високі експлуатаційні показники і являє собою сімейство програмно-сумісних машин. Серійний випуск машин ЄС ЕОМ було розпочато в 1972 р.

В якості елементної бази використовують надвеликі інтегральні мікросхеми, для розробки яких потрібні потужні системи автоматичного проектування.

Основною особливістю виробництва ЕОМ є використання великої кількості стандартних і нормалізованих елементів, інтегральних схем, радіодеталей і ін Випуск цих елементів у великих кількостях і високої якості - одна з основних вимог обчислювального машинобудування. Важливим питанням, що вирішуються в даний час, є масове виробництво стандартних блоків з використанням нових елементів. Уніфікація окремих елементів створює умови для автоматизації їх виробництва.

Іншою особливістю є висока трудомісткість складальних і монтажних робіт, що пояснюється наявністю великої кількості з'єднань і складністю їх виконання внаслідок малих розмірів контактних з'єднань і високої щільності монтажу.

Підвищення якості та економічності виробництва багато в чому залежить від рівня автоматизації технологічного процесу. Передумови для широкої автоматизації виробництва елементів і блоків ЕОМ забезпечуються високим рівнем технологічності конструкції, широким впровадженням типових і групових технологічних процесів, а також засобів автоматизації.

Мета проекту: придбання досвіду проектування пристроїв обчислювальної техніки.

Завдання проекту:

Розробити друковану плату пристрою управління живлення комп'ютерної системи, зробити вибір і обгрунтування технологічного процесу виготовлення друкованої плати, з вихідними даними до проекту: схема електрична принципова.

Обсяг і зміст розрахунково-пояснювальної записки та графічних робіт провести згідно з технічним завданням. Документація на проектує пристрій повинна бути оформлена відповідно до ЕСКД.