Добавил:
Upload Опубликованный материал нарушает ваши авторские права? Сообщите нам.
Вуз: Предмет: Файл:
ЗМІСТ.docx
Скачиваний:
30
Добавлен:
17.05.2015
Размер:
61.43 Кб
Скачать

1. Конструкторська частина

1.1 Призначення вироби

УУ харчуванням комп'ютерної системи призначена для автоматизації процесу включення і виключення периферійних пристроїв разом із комп'ютером

Дана схема була розроблена з метою спрощення управлінням живлення комп'ютера. Завдяки їй включення і виключення системного блоку, а також всіх додаткових пристроїв введення і виведення інформації (монітора, принтера, сканера, звукової колонки і т.д і т.п) мають окремі лінії живлення будуть включатися і виключатися дистанційно (з підставки під манітор і розташованого в окремому місці виносного пульта.

Так само вона спростить візуальне спостереження за комп'ютером (світлодіоди на лицьовій панелі системного блоку) і доступ до USB входів.

1.2 Технічні характеристики

1. Напруга харчування, не більше 5 В + -10%

2. Споживана потужність, не більше 0,5 Вт;

3. Маса пристрою не більше, 0,3 кг;

4. Середній час напрацювання на відмову не менше 30000 ч.

Умови експлуатації - нормальні кліматичні:

1.Температура навколишнього середовища 20 0 + -5

2. Атмосферний тиск 84 - 107кПа;

3. Відносна вологість 60 ± 15%;

1.3 Опис конструкції та принципу дії

зменшений в порівнянні з вихідним, щоб забезпечити високу швидкість наростання і спаду напруги Vcc. Світлодіод HL 3 - індикатор наявності цієї напруги.

Щоб перетворити програматор в закінчену виріб, в нього доданий вбудований блок живлення (плавка вставка FU 1, трансформатор Т1, вимикач SA 1, діодний міст VD 1 - VD 4). Ємність конденсатора С1, що став згладжуючим, збільшена до 470 мкФ.

Деякі панелі для програмувальних мікросхем на ній суміщені, тому при установці мікросхем слід бути особливо уважним. Конфіденційність XS 2 - XS 5 призначені для МК PICmicro з відповідним числом висновків. Панель XS 6 - для восьмівиводних МК серії PIC 12, а XS 7 - для МК серії PIC 10. У панель XS 8 встановлюють для програмування мікросхеми РПХУ.

Розетка XS 1 DB -9 F знаходиться на кінці кабелю, яким програматор підключають до вилки порту СОМ на системному блоці комп'ютера. Провід на другому кінці цього кабелю зачищені від ізоляції і припаяні до відповідних контактних площадок на платі. Вилка XP 1 - дворядна десятіконтактная IDC-10М, застосовувана на комп'ютерних платах.

1.4 Обгрунтування вибору елементної бази

1.4.1 Обгрунтування вибору резисторів

Застосовувані в пристрої гальванічної розв'язки недротяні постійні резистори (С2-33н), призначені для роботи в колах постійного, змінного струмів і в імпульсних режимах, містять резистивний елемент у вигляді дуже тонкої (десятки частки мікрометра) металевої плівки, обложеної на підставі з кераміки, скла , шаруватого пластику, ситалу або іншого ізоляційного матеріалу. Недротяні постійні резистори менш стабільні в порівнянні з дротяними, але поряд з цим мають менші габарити, їх опір менше залежить від частоти й напруги, вони значно дешевше. Тому в апаратурі недротяні резистори застосовуються значно частіше, ніж дротові.

Мінімальний термін зберігання - 25 років.

Діапазон робочих температур-від-60 º С до +70 º С.

Отже, недротяні постійні резистори типу С2-33н підходять для використання в проектованому пристрої.