Добавил:
Upload Опубликованный материал нарушает ваши авторские права? Сообщите нам.
Вуз: Предмет: Файл:
Vidmish_int_vl.doc
Скачиваний:
5
Добавлен:
16.05.2015
Размер:
148.48 Кб
Скачать

3. Порівняємо законодавство, яке стосується патентного права України, Мексики та Лівану та звернемо увагу на основні показники як кримінальна та адміністративна відповідальність.

Україна

Мексика

Ліван

У Законі України "Про охорону прав на промислові зразки" ці заходи не передбачені, але перелік можливих способів захисту суб'єктивних цивільних прав міститься у ст. 16 ЦКУ та у ст. 34 Закону України "Про охорону прав на винаходи і корисні моделі".

• визнання права;

• визнання правочину недійсним;

• припинення дії, яка порушує право;

• відновлення становища, яке існувало до порушення;

• примусове виконання обов'язку в натурі;

•зміна правовідношення;

• припинення правовідношення;

• відшкодування збитків та інші способи відшкодування майнової

шкоди;

•відшкодування моральної (немайнової) шкоди.

Згідно закону « Про промислову власність та патентування»

Глава II

З адміністративні правопорушення та санкції

Стаття 214 - Адміністративні правопорушення справжнього закону або інших положень, отриманих з них, повинні бути покарані.:

I. - штраф у розмірі до суми 20 000 днів загальній мінімальної заробітної плати у федеральному окрузі;

II - Додатковий штраф у розмірі до п'ятисот днів загальній мінімальної заробітної плати у федеральному окрузі, за кожен день,якщо порушення не усувається.

. III - тимчасове закриття на строк до дев'яноста діб;

IV - виведення з експлуатації.

В. - адміністративний арешт на строк до 36 годин.

Стаття 218. - У випадку рецидиву штраф подвоїться раніше введені без потрійних кількість перевищує межі, встановлені у статті 214 цього Закону, в залежності від обставин.

Згідно закону № 240/2000, «Про патенти»

Частина перша Глава друга Порушення і штрафи

Стаття 41:

- Власник патенту може подати позов проти контрафакції підроблених деталей.

- Тим не менш, бенефіціар має виключні права на використання.

- Кожен ліцензіат патентовласників може втручатися в сторону в щоб отримувати компенсації за підроблені винаходи,

Стаття 42:

- Особа, яка порушила права патенту в основному опубліковані в той час як усвідомлюючи Такі дії, карається штрафом у розмірі від п'яти до п'ятдесят один мільйон ліванських лір і тюремним ув'язненням від трьох місяців до трьох років або будь-який з вищевказаних штрафів,що згадуються.

За українським законодавством, вибір потерпілим способу захисту своїх прав зазвичай визначається змістом цих прав та характером вчиненого правопорушення. Якщо в конкретній ситуації є можливість скористатися кількома способами, потерпілий сам обирає той із них, який більше відповідає його інтересам чи може бути простіше реалізованим на практиці. Кримінального кодексу України злочином є незаконне використання винаходу, корисної моделі чи промислового зразка, якщо ці дії завдали матеріальної шкоди у великому розмірі. За їх вчинення винний карається штрафом від 100 до 400 неоподатковуваних мінімумів доходів громадян або виправними роботами на термін до двох років з конфіскацією незаконно виготовленої продукції та обладнання і матеріалів, призначених для їх виготовлення.

Частина друга ст. 177 Кримінального кодексу України передбачає відповідальність за незаконне використання винаходу, корисної моделі чи промислового зразка, якщо його вчинено повторно або завдано матеріальної шкоди в особливо великому розмірі. Покарання за цей злочин — штраф від 200 до 1000 неоподатковуваних мінімумів доходів громадян, або виправні роботи на термін до двох років, або позбавлення волі до двох років, із конфіскацією незаконно виготовленої продукції та обладнання і матеріалів, призначених для їх виготовлення.

Матеріальна шкода вважається завданою у великому розмірі, якщо вона у сто і більше разів перевищує неоподатковуваний мінімум доходів громадян, а в особливо великому розмірі — якщо вона у 200 і більше разів перевищує вказаний неоподатковуваний мінімум.

У ліванському законодавстві, особи, яка порушила права патенту в основному опубліковані в той час як усвідомлюючи Такі дії, карається штрафом у розмірі від п'яти до п'ятдесят один мільйон ліванських лір і тюремним ув'язненням від трьох місяців до трьох років або будь-який з вищевказаних штрафів згадується.

Щодо мексиканського законодавства, то там передбачені штраф, додатковий штраф,за кожен наступний день,якщо порушення не усувається, арешти.

Соседние файлы в предмете [НЕСОРТИРОВАННОЕ]