Добавил:
Upload Опубликованный материал нарушает ваши авторские права? Сообщите нам.
Вуз: Предмет: Файл:
Курс проект ОЛК1,1.doc
Скачиваний:
15
Добавлен:
01.05.2015
Размер:
1.06 Mб
Скачать

Вказівки до впорядкування окремих розділів курсового проекту

Зміст 1-2 стор.

Зміст складається з назв всіх розділів курсового проекту. Там же подається нумерація сторінок, на яких ці розділи починаються. Заповнюється ця сторінка після виконання і перевірки проекту викладачем.

Вступ 5-8 стор.

Вступ складається з основних направлень та перспектив розвитку лісозаготівельної діяльності лісового господарства до 2012року, ролі та завдань нових технологій експлуатації автотранспорту; форм використання основних засобів виробництва, а також постановки цілі курсового проекту. Використовуються при цьому спеціалізовані журнали, збірники, які надані в додатках.

Характеристика підприємства (ДЛГ) галузі та відповіді питання до експлуатації лісозаготівельного устаткування ( не менше 20стор).

Місцезнаходження та структура лісозаготівельного виробництва – надається інформація о держлісгоспі. Також у розділі приводяться основні показники роботи лісозаготівельного підприємства, показники роботи автотранспортного підрозділу на протязі двох останніх років. Всі дані зводяться у таблицю та нумеруються. Надається інформація о ремонтах лісозаготівельного автотранспорту, обладнанні та якою вони формою здійснюються (наприклад, агрегатний спосіб, конвеєрний, індивідуальний та ін.) Відповіді питання і надані далі.

1. Організаційні форми і особливості використання машин в лісовій галузі. Вплив технічної експлуатації і управління технічним станом машин на ефективність їх роботи.

  1. Основні показники роботи тягово-транспортних засобів. Основні експлуатаційні властивості машин. Основні вимоги до технічного стану лісозаготівельних машин і обладнання.

  2. Технічний стан і працездатність машин. Основи забезпечення робото-здатності машин. Основні причини, які зумовлюють зміну технічного стану машин в процесі експлуатації. Закономірності, які характеризують зміну технічного стану машин.

  3. Основні фактори та випадкові процеси під час технічної експлуатації, що впливають на зміну технічного стану машин. Вплив умов експлуатації на зміну технічного стану машин. Відмовлення, дефекти і спрацювання деталей

машин, причини, що їх породжують. Тертя та знос вузлів. Вплив змащування та зазорів на процес зношення поверхонь тертя.

  1. Як виливає якість ТО і поточного ремонту (ПР) на надійність машин? Показники надійності машин.

  2. Визначення коефіцієнтів технічної готовності і використання парку машин. Зв'язок коефіцієнта технічної готовності з показниками надійності машин.

  3. Узагальнений коефіцієнт технічної готовності і його вплив на ефективність роботи машин.

  1. Експлуатаційні заходи для підвищення надійності машин.

  1. Планово-попереджувальна система технічного обслуговування і ремонту для утримання машин в справному стані, її особливості та зміст. Комплексні показники оцінки ефективності експлуатації машин. Кількісна оцінка стану машин і показників ефективності експлуатації машин. Методи організації праці під час ТО машин.

  1. Періодичність і трудомісткість ТО і ПР лісозаготівельного обладнання. Нормативи ТО і ГІР. Коректування періодичності та трудомісткості ТО і ПР машин. Графік ТО машин.

  2. Основні форми організації ТО і ремонту. Вибір раціональної організації ТО і ремонту.

  3. Зміст основних робіт щоденного обслуговування (ЩО) і ТО-1.

  4. Зміст основних робіт ТО-2.

  5. Роботи, які виконуються під час ТО-3 тракторів.

  6. Організація проведення ТО і ремонту машин на підприємствах лісової галузі. Типи ремонтно-обслуговуваних підприємств і роботи, які на них виконуються. Сезонне обслуговування (СО) машин і їх консервація.

  7. Особливості обслуговування машин на лісосіці. Організація зберігання машин на відкритих площадках.

  1. Технічне діагностування машин. Сутність і мета діагностування машин. Діагностувальні параметри і нормативи. Методи, засоби і процеси діагностування машин. Технологічний процес ТО і ремонту машин, його організація.

  2. Основні зіпсованості кривошипно-шатунного та газорозподільного механізмів, їх діагностування і технічне обслуговування. Параметри, що відображають структурні зміни циліндро-поршневої групи.

  3. Основні зіпсованості систем охолодження і змащування, їх діагностування і технічне обслуговування. Рідини, які застосовуються в системах охолодження. Способи зниження жорсткості води. Оливи для двигунів.

  4. Основні зіпсованості систем живлення карбюраторних та дизельних двигунів, їх діагностування і технічне обслуговування.

  5. Основні зіпсованості акумуляторних батарей і генераторів, їх діагностування і технічне обслуговування. Основні зіпсованості систем запалювання карбюраторних двигунів, їх діагностування і технічне обслуговування.

22. Основні зіпсованості агрегатів трансмісії: муфт зчеплення, коробок передач, роздавальних коробок, карданних передач і ведучих мостів, їх діагностування і технічне обслуговування. Трансмісійні оливи.

  1. Основні зіпсованості ходових частини автомобілів і тракторів, їх діагностування і технічне обслуговування. ТО шин.

  2. Основні зіпсованості рульового керування і гальмової системи, їх діагностування і технічне обслуговування. Гальмові рідини. Параметри, що характеризують справність гальмової системи.

  1. Матеріально-технічне забезпечення підприємств галузі. Заходи, які забезпечують зменшення втрат паливно-змащувальних матеріалів. Нормування витрат пального, олив, експлуатаційних і технічних рідин.

  2. Пальне для карбюраторних двигунів, його властивості і характеристика. Вимоги до автомобільних бензинів. Пальне для дизельних двигунів, його властивості і характеристика.

  3. Вимоги до автотракторних олив. Марки олив.

  4. Трансмісійні оливи і присадки до них. Характеристика пластичних змазок.

  1. Рідини для систем охолодження. Гальмові та амортизаторні рідини. Рідини для гідросистем.

  2. Організація перевезення, зберігання і видачі паливно-змащувальних матеріалів (ПЗМ). Шляхи економії ПЗМ.

  3. Засоби механізації робіт з ТО І ПР машин. Характеристика оглядових канав і гідравлічних підіймачів. Особливості будови гаражних домкратів, електротельферів і кран-балок.

  4. Правила утримання та зберігання рухомого складу. Охорона праці під час виконання ТО і ПР машин. Способи зменшення негативного впливу машин на довкілля.