Добавил:
Upload Опубликованный материал нарушает ваши авторские права? Сообщите нам.
Вуз: Предмет: Файл:
208_-_208_208_186_209_-_209_-_209_-_208__2.doc
Скачиваний:
17
Добавлен:
01.05.2015
Размер:
265.22 Кб
Скачать

Тема 2. ОпераційНа систеМа підприємства

Операційна (виробнича) система це система, що використо­вує операційні ресурси підприємства для перетворення факторів виробництва («входів») у продукцію чи послуги («виходи»). Як будь-яка система, операційна система підприємства має три складові: входи, перетворення і виходи. При цьому споживачі і сус­пільство в цілому можуть бачити виходи даної системи, в основному у вигляді готової продукції та послуг. Також у більшості випад­ків можна бачити входи в операційну систему у вигляді певних ма­теріальних, фінансових, інформаційних, трудових ресурсів. Така ж частина даної системи, як перетворення, являється водночас най­важливішою і найменш відкритою складовою системи, до того ж ін­дивідуальною для кожного підприємства, своєрідною «чорною скринькою».

Перетворення операційних ресурсів (перетворення входів на ви­ходи) включає:

  • фізичне перетворення (як наслідок процесу виробництва);

  • зміна місця розташування (внаслідок транспортування);

  • обмін (внаслідок роздрібної торгівельної операції);

  • збереження на складі (внаслідок складського обслуговуван­ня);

  • фізіологічні зміни (внаслідок медичного обслуговування);

  • інформаційні перетворення.

Процес — це послідовна зміна станів, явищ, а виробництво - про­цес створення продукту праці. Отже, можна сказати, що виробни­чий процес — це послідовна зміна стану предметів праці, у резуль­таті якого одержують продукт праці - виріб, товар, послугу. В операційній системі процес означає перетворення наборів вхо­дів у набори виходів. Процесний підхід до операційного менеджменту розглядає операційний процес як серію взаємозалежних безупинних дій, а процес управління операційною системою як за­гальну сукупність всіх функцій.

Підсистема планування і контролю одержує від переробної підсистеми інформацію про її стан.

Із внутрішнього середовища організації надходить інформація про цілі та завдання, технологію і моделі, політику організації (ке­рівництва). Внутрішні зміни є результатом управлінських рішень (цілі, плани, завдання).

Інформація про зовнішні фактори поділяється на дві основних групи: прямої та побічної дії.

Операції як види діяльності:

1. Виробництво: фізичні матеріали перетворюються на продукти, які продають споживачам. Споживач може використовувати їх для подальших виробничих операцій. Таким чином, ланцюг "отримання сировини – споживач" може бути доволі довгим.

2. Постачання: діяльність, пов’язана зі зміною права власності на фізичний товар.

3.Транспортування: діяльність, пов’язана із переміщенням товарів або людей з одного місця на інше, при якому не відбувається жодних фізичних перетворень об’єктів, що переміщуються.

4. Сервіс: діяльність, пов’язана зі змінами стану споживачів.

Фізичний стан – пов’язаний зі змінами об’єкту.

Інтелектуальний стан – надання загальноосвітніх послуг.

Частіше за все розглядається поєднання першого та другого стану.

Не можна розглядати ці види діяльності окремо, оскільки всі виробники займаються постачанням своєї продукції, що потребує транспортування, і при цьому завжди будуть присутні елементи сервісу.

Дії, в результаті яких виробляються товари і надаються послуги, мають загальну назву – “операційна функція”.

Підприємства (організації) розрізняються за видами діяльності, які входять в операційну функцію:

  • Організації, які виробляють товар (такі організації є крупними споживачами сировини). Продукція розрахована на масового споживача.

  • Організації, які надають послуги (витрачають незначну кількість вхідних матеріалів). Але послуги, як правило, індивідуальні та розраховані на вимогу споживача.

Використовуючи методологію системного підходу встановлено, що будь-яке підприємство (організація) являє собою відкриту систему, яка перетворює вхідні величини, тобто сировину, напівфабрикати, працю та інше на вихідні в продукцію, послуги тощо.

Повна система виробничої діяльності підприємства називається операційною і є центральною ланкою будь-якого підприємства по випуску продукції та наданню послуг.

Вцій системі, яка створена на основі раціонального розподілу праці та поєднання в часі і просторі предметів, засобів та самої праці,реалізується операційна функція, тобто сукупність дій по переробці сировини та отримання продукту.

Рис.1. Принципова система операційної системи.

Операційна система складається з трьох підсистем:

  • Переробна (виконує виробничу роботу з перетворенням вхідних величин на вихідні параметри).

  • Забезпечення (безпосередньо не пов’язана із виробництвом товару, виконує функцію забезпечення переробної підсистеми).

  • Планування і контролю (отримує інформацію із зовнішнього середовища про стан систем і видає рішення про те, як повинна працювати вся система).

Існуючі класифікації операційних систем засновані на характері виходу й типу процесу переробки ресурсів, який використовується. Наприклад:

Таблиця 1