Добавил:
Upload Опубликованный материал нарушает ваши авторские права? Сообщите нам.
Вуз: Предмет: Файл:
Poved_spojiv1_METOD_12.doc
Скачиваний:
13
Добавлен:
22.03.2015
Размер:
274.43 Кб
Скачать

Завдання 2

За допомогою проективних методик (асоціативних, завершення завдання, конструювання, експресивних або ранжування) визначити чинники, які впливають на процес прийняття рішень споживачами та ефективність розвитку підприємства.

Завдання 3

Проаналізувати диспозиційні конфліктні зони в процесі організаційної закупки продукції підприємства.

Для практичного виконання студент вибирає одне завдання, що найбільш відповідає специфіці його бази практики. Робота має містити три розділи:

  1. аналіз проблем в діяльності підприємства у контексті організації взаємодії зі споживачами (3-4 стор.);

  2. дослідження потенціалу розвитку підприємства та визначення резервів вдосконалення його роботи (5-6 стор.);

  3. розробка рекомендацій щодо вдосконалення діяльності підприємства, маркетингової практики (5-6 стор.).

При викладенні матеріалу необхідно обґрунтувати актуальність обраної проблеми, розкрити теоретичну значущість питань, що розглядаються в студентом у своїй роботі, зробити аналіз фактичного матеріалу, який допоможе з'ясувати причини, що стосуються обраної проблеми, обґрунтувати шляхи її вирішення, зробити відповідні висновки.

Таблиці мають супроводжуватися висновками, які випливають з аналізу наведених у них даних. При цьому основну увагу слід звернути на пошук резервів підвищення рівня економічної ефективності підприємства.

Вирішення завдань студентами передбачає таку логічну структур викладу матеріалу:

  • Постановка проблеми: формулювання проблем підприємства у вибраному аспекті його діяльності, визначення цілі вирішення та завдань, для досягнення цієї цілі.

  • Дослідження проблеми: характеристика проблематики підприємств у обраній сфері діяльності за наступною схемою:

  • Вирішення проблеми: послідовність конкретних дій, що повинні призвести до досягнення поставлених цілей та розв’язання сформульованих проблем діяльності підприємства. Матеріал у цій частині слід викладати у такій послідовності:

Критерії оцінювання письмових завдань:

0 балів — завдання не виконано або не відповідає нормативному варіанту тем;

10 балів — при виконанні завдання допущено принципові помилки у викладені передбаченого програмою учбового матеріалу, виявлено невідповідність матеріалу критеріям валідності, репрезентативності та ін.;

20 балів — робота відбиває повні, різнобічні та глибокі знання навчально програмного матеріалу, вивчення основної, додаткової та допоміжної літератури, розуміння взаємозв’язку основних понять дисципліни та їх значення для фахової діяльності, кваліфіковане подання матеріалів дослідження, системність і обгрунтованість висновків, коректність у виконанні розрахунків

4.4. Орієнтовна тематика наукових робіт з дисципліни „Поведінка споживачів”

  1. Яким чином в сучасному маркетингу використовуються відмінності між „споживачем” та „людиною – суб’єктом потреб”?

  2. У чому відмінності в організації маркетингової співпраці зі споживачами, як представниками певних соціальних груп, та, як суб’єктами масових форм людської діяльності?

  3. Відображення цілісних форм ефективності споживачів у ефективності маркетингу.

  4. Можливості використання здобутків теорії поля для моделювання та прогнозування реальної поведінки споживачів.

Методичні рекомендації:

Загальний обсяг - не більше 15 000 знаків.

Змістовна структура роботи: обгрунтування вибору теми та погляду на проблематику; аналітика та передумови ефективності авторської точки зору; висновки та рекомендації.

Висловивши судження будь-якого характеру частіше за все слід потурбуватися про встановленні його істинності. Аналітичні технології обґрунтування суджень, що дозволяють визначити їх істинність називають доказами. Суть таких аналітичних прийомів полягає в тому, що ми певним чином співвідносимо висловлене у судженні з реальністю або з іншими судженнями, істинність котрих не викликає сумнівів. Залежно від способу встановлення істини виділяють два способи існування доказів: безпосередній та опосередкований. Перший з них означає, що істинність судження встановлюється на основі безпосереднього співвіднесення з реальними подіями, фактами, явищами. Другий, визначається істинністю судження на основі співставлення з вже доведеними судженнями.

Практична діяльність людей породжує необхідність у новому знанні для пояснення раніше незрозумілих явищ чи фактів, зв’язків між ними, для подальшого аналітичного використання. Основною формою розвитку знання людини є гіпотеза, під якою розуміють окреме судження чи їх сукупність, істинність котрих в даний момент часу недоведена. Процес розвитку гіпотез умовно можна розділити на дві основні стадії:

  1. Висунення гіпотези на основі наявних фактів чи окремих постулатів науки.

  2. Перевірка гіпотези, яка передбачає її уточнення чи виправлення.

Критерії оцінювання наукових робіт:

0 балів — завдання не виконано або не відповідає нормативному варіанту тем;

5 балів — при виконанні завдання допущено принципові помилки у викладені передбаченого програмою учбового матеріалу, виявлено невідповідність матеріалу критеріям валідності, репрезентативності та ін.;

10 балів — робота відбиває повні, різнобічні та глибокі знання навчально програмного матеріалу, вивчення основної, додаткової та допоміжної літератури, розуміння взаємозв’язку основних понять дисципліни та їх значення для фахової діяльності, кваліфіковане подання матеріалів дослідження, системність і обгрунтованість висновків, коректність у виконанні розрахунків.

Соседние файлы в предмете [НЕСОРТИРОВАННОЕ]