Добавил:
Upload Опубликованный материал нарушает ваши авторские права? Сообщите нам.
Вуз: Предмет: Файл:
1-29 (1).doc
Скачиваний:
27
Добавлен:
22.03.2015
Размер:
260.61 Кб
Скачать

25.Телеконференції: призначення , класифікація та засоби використання.

USENET — загальнодоступна мережа користувачів, у межах якої люди зі спільними інтересами можуть поєднуватися в дискусійні групи та обмінюватися знаннями, проблемами тощо. Такий спосіб обміну інформацією називається телеконференцією, в кожної з них є своя тематика, т.з. група новин. В Internet існує більше 20 тисяч різних груп новин, учасники яких обговорюють питання політики, поточні події, програмне забезпечення комп’ютерів тощо.

Телеконференції поділяються на керовані, в яких розміщення статей відбувається спеціальною людиною, та некеровані, в яких розміщення статей виконується автоматично за запитом будь-кого з користувачів.

Для того, щоб отримати доступ до груп новин, необхідна спеціальна програма. Системи INTERNET EXPLORER та NETSCAPE COMMUNICATOR у своєму складі мають такі програми. Наприклад, завантажити INTERNET EXPLORER і в меню Сервис вибрати ПОЧТА И НОВОСТИ/ЧТЕНИЕ НОВОСТЕЙ.

TELNET — протокол, який дозволяє перетворити комп’ютер у віддалений термінал іншого комп’ютера. Всі команди та дані, які вводяться з клавіатури, передаються для використання та обробки віддаленому комп’ютеру, а отримані результати виводяться на екран свого комп’ютера. Нині більшість інформаційних систем, раніше доступних тільки за наявності TELNET, стали доступними за допомогою WWW.

26.Інтернет-економіка. Електронний бізнес. Електронна комерція. Моделі організації комерційної діяльності.

Інтернет-економіка (Internet economy) — розвиток свого бізнесу в інтернеті: відкриття сайту і віртуальних магазинів, використання електронної реклами і маркетингу, електронного документообігу. Містить індустрію створення та використання нових інформаційних технологій та продуктів, телекомунікаційні послуги, електронний бізнес, електронну комерцію, електронні ринки...

Електро́нний бі́знес (е-бізнес), англ. e-business

Перетворення головних бізнес-процесів за допомогою інтернет технологій. Прикладами є електронна комерція або торгівля (е-commerce або e-trade), в тому числі ті, що використовують мобільні засоби комунікації ( m-commerce), електронний консалтинг, електронне видавництво і т. і.

Поняття ширше, ніж електронна торгівля, що включає наявність свого сайту в інтернеті, віртуального магазину, системи управління компанією, використання електронної реклами, маркетингу, моделі “бізнес для бізнесу” або “бізнес для споживача”.

Електронна комерція — це використання технологій глобальних комп’ютерних мереж для організації бізнесу. Електронна комерція дозволяє: отримувати інформацію, замовляти та оплачувати товари та послуги з використанням Internet, укладати контракти з постачальниками продукції.

Для розрахунків використовується система електронних платежів. Існують такі типи електронних засобів платежів:

Комбінація звичайних та електронних платежів: платіж виконується звичайним чином, а підтвердження про отримання висилається електронною поштою і навпаки, платіж надходить електронним способом, а підтвердження про отримання висилається звичайною поштою.

Передача номерів кредитних карток із використанням смарт-карт. Смарт-карта — це пристрій, який може зберігати інформацію про власника, електронні гроші, електронні ключі тощо.

Електронні гроші — це зашифровані серійні номери, що являють собою певну суму грошей. Вони є реальним платіжним засобом і можуть бути обмінені на звичайні гроші.

Моделі електронної комерції:

1. Бізнес - бізнес (business-to-business, B2B) - комерційна взаємодія між бізнесовими компаніями (підприємствами) - виробниками, оптовими посередниками, оптовими клієнтами щодо здійснення оптових закупівель та поставок товарів;

2. Бізнес - адміністрація (business-to-administration, B2A) - ділові зв'язки комерційних структур з державними організаціями (зокрема проведення державних закупівель через мережу Internet);

3. Бізнес - споживач (business-to-consumer, B2C) - електронна роздрібна торгівля. У цьому випадку має місце комерційна взаємодія між електронним магазином та покупцем - безпосереднім споживачем товару;

4. Споживач - споживач (consumer-to-consumer, С2С) - взаємодія споживачів для обміну комерційною інформацією (щодо придбання того чи іншого товару чи про співпрацю з певною фірмою) або роздрібна аукціонна торгівля між фізичними особами;

5. Споживач - адміністрація (consumer-to-administration, С2А) - організація взаємодії між споживачами та державними структурами (особливо в соціальній та податковій сфері).

В матеріалах Європейської комісії в ESPRIT (програма Єв-росггільноти з розвитку і прискорення досліджень з використання інформаційних технологій) визначені 11 моделей електронної комерції.

Так, зокрема для сфери В2С виділяють такі бізнес-моделі як електронний (віртуальний) магазин (e-shop), електронний аукціон (e-auction), віртуальні співтовариства (virtual communities), електронний торговий центр (агрегатор) (emall). У сфері В2В діють електронні постачальники (e-procurements), торговельні платформи (collaboration platforms), інформаційні брокери (e-brokers). Як і в одній так і в іншій сфері можуть працювати електронні дилери (3rd party marketplace).

Соседние файлы в предмете [НЕСОРТИРОВАННОЕ]