Добавил:
Upload Опубликованный материал нарушает ваши авторские права? Сообщите нам.
Вуз: Предмет: Файл:
Скачиваний:
160
Добавлен:
20.03.2015
Размер:
70.14 Кб
Скачать

Клініко—патологоанатомічний епікриз

Обгрунтування діагнозу: на основі клінічних проявів захворювання ( загальна слабкість, зниження апетиту, постійна лихоманка (38,5ºС), жовтяниця , біль в епігастральній ділянці, біль в суглобах, шкіряний свербіж; набряки , збільшення печінки і селезінки, на 27-у добу ці прояви змінилися на різку слабкість, адинамію , неспинну блювоту, анорексіу, тахікардіу, зменшення печінки на фоні прогресування жовтяниці, вологого кашлю та явищ дихальної недостатності, запаморочення, тремор, порушення пам’яті, свідомості, різке рухове збудження, часті носові кровотечі. На 29-у добу з’явились явища печінкової енцефалопатії, що перейшли в коматозний стан. ), даних додаткових методів дослідження (- біохімічний аналіз крові (28.01.2006р.) : АЛТ – 4 мкмоль/л; АСТ – 2 мкмоль/л; білірубін загальний – 200 мкмоль/л(непрямий – 90 мкмоль/л, прямий – 110 мкмоль/л); цукор - 5,6 ммоль/л; альбумін - 32 г/л; глобулін - 25 г/л; загальний білок - 57 г/л; холестерин - 2,12 ммоль/л; тімолова проба 9 ЕД, лужна фосфатаза - 30 МЕ/л; фібріноген - 1,1 г/л. ПТІ 69%

серологічна діагностика(15.01.2006р.): HbsAg +; HbeAg +; antiHBsAg +; antiHBeAg +; antiHBсAg +; antiHDV Ig M) був вствновлений клінічний діагноз: Вірусний гепатит В (Δ асоційований), фульмінантна форма.

Печінкова енцефалопатія ІІІ ст,, печінкова кома;

Гіпостатична пневмонія, хронічна виразка цибулини дванадцятипалої кишки в стадії ремісії.

При проведенні патологоанатомічного дослідження була встановлена основна та безпосередня причина смерті та сформульований патологоанатомічний діагноз:

1а. Мікст-гепатит (ВГВ+ВГD; HbsAg +; HbeAg +; antiHBsAg +; antiHBeAg +;

antiHBсAg +; antiHDV Ig M). фульмінантна форма.

1б. Хронічна виразка цибулини дванадцятипалої кишки в стадії загострення.

2. Набряк, набухання речовини головного мозку і мозкових оболонок з частковим вклиненнянм стовбуру та півкуль мозочку у великий потиличний отвір. Кровотеча з виразки цибулини дванадцятипалої кишки .

3. Гіпостатична пневмонія

Отже, в даному випадку має місце розходження клінічного та патологоанатомічного діагнозів за ускладненнями основного захворювання.

Основними ланками танатогенезу є : розвиток печінкової коми у зв’язку з активною персистенцію гепатотропних вірусів, що призвела до розвитку порушення мікроцииркуляції у ЦНС і розвитку набряку та набухання речовини головного мозку і мозкових оболонок з частковим вклиненнянм стовбуру та півкуль мозочку у великий потиличний отвір, що поєдналося у подалбшому з кровотечею з виразки дванадцятипалої кишки внаслідок дефіциту факторів згортаючої системи крові, що викликанне печінковою недостатністю.

Свідоцтво про смерть

1.А) Вклиненнянм стовбуру та півкуль мозочку у великий потиличний отвір,

б) кровотеча з виразки цибулини дванадцятипалої кишки ,

в) Мікст-гепатит (ВГВ+ВГD; HbsAg +; HbeAg +; antiHBsAg +; antiHBeAg +;

antiHBсAg +; antiHDV Ig M). фульмінантна форма в поєднанні з хронічною виразкою цибулини дванадцятипалої кишки в стадії загострення.

Протокол підготував:

Студент -курсу, , групи

Підпис:

Дата:

Студент(ка)допускається до підсумкового заняття з оцінкою «незадовільно», «задовільно», «добре», «відмінно»

Підпис викладача: Дата:

Соседние файлы в папке Cекционный курс протоколы вскрытия